Δικαιώματα... 1 δισ. ευρώ!

Gazzetta team
Δικαιώματα... 1 δισ. ευρώ!

bet365

Για πρώτη φορά στην Αγγλία μόνο ένα δίκτυο θα έχει τα δικαιώματα μετάδοσης του Champions και του Europa League, με το BT Sport να πληρώνει 1 δισ. και 60 εκατ. ευρώ!

«Η εξέλιξη αυτή τραντάζει την τηλεοπτική αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο», σχολίασε εκπρόσωπος του BT Sport, το οποίο από το 2015 θα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης 350 αγώνων κάθε σεζόν για τις δύο διοργανώσεις. Kάποιοι από τους αγώνες, μάλιστα, θα είναι «ελεύθεροι» για το κοινό.

Η συμφωνία ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ για μία 3ετία, ποσό που είναι υπερδιπλάσιο της τωρινής συμφωνίας της UEFA με το SKY και το ITV, που έχουν από κοινού τα δικαιώματα. Αμφότερα τα δίκτυα, μάλιστα, άφησαν αιχμές για το ύψος της πρότασης.

Η συμφωνία θα έχει τεράστια οικονομικά οφέλη και για τις ομάδες, που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση, καθώς όπως είναι φυσικό θα αυξηθούν και τα χρήματα που θα μοιράσει η UEFA.

To BT Sport ξεκίνησε την λειτουργία του μόλις τον Αύγουστο του 2013 και ήδη έχει προκαλέσει... αναστάτωση στους ανταγωνιστές του. Πάντως, ο Τζον Πίτερ, υπεύθυνος του τμήματος καταναλωτών του δικτύου, τόνισε ότι η συνδρομή θα είναι σε χαμηλότερη τιμή από εκείνη του Sky Sports.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα