Ντέρμπι κορυφής στο Φάληρο!

Μαριάννα Αξιοπούλου
Ντέρμπι κορυφής στο Φάληρο!

bet365

Η 11η ημέρα της Super League έχει ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ (19:30, NS1). Σπουδαία ματς σήμερα σε Νέα Σμύρνη, Αγρίνιο και Κρήτη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ένα κλασικό ντέρμπι γειτονιάς… Η Νέα Σμύρνη φιλοξενεί το Περιστέρι με παρελθόν, παρόν και μέλλον! Ο Πανιώνιος, που παρά τα οικονομικά προβλήματα, συνεχίζει και μάχεται έχει ως ορμητήριο τη φετινή σεζόν την έδρα του, όπου έχει μαζέψει τους εφτά από τους δώδεκα βαθμούς που έχει ως τώρα στο πρωτάθλημα. Απέναντι στον Ατρόμητο, όμως, η παράδοση είναι μάλλον μοιρασμένη, αφού οι κυανέρυθροι έχουν κερδίσει έξι ματς, ο Ατρόμητος τέσσερα και δύο φορές έχουν έρθει ισόπαλοι. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο μήνα, με άνετες νίκες στο Περιστέρι, με μια σπουδαία επικράτηση στην Ξάνθη, όμως ο Παναιτωλικός έβαλε φρένο στην ξέφρενη πορεία τους. Παρά την ισοπαλία, ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που έχει να ηττηθεί από τις 16 Σεπτεμβρίου και που θέλει να διατηρήσει τη διαφορά από τους διώκτες της για την τρίτη θέση.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 10/11, 15:00 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Νέας Σμύρνης
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 0-1, Πανιώνιος-Απόλλων 2-1, Καλλονή-Πανιώνιος 3-2. / Ατρόμητος-Λεβαδειακός 3-0, Ξάνθη-Ατρόμητος 0-2, Ατρόμητος-Παναιτωλικός 1-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 4,00 Χ: 3,40 2: 2,10
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Δασκαλόπουλος, Καρσιώτης, Ελευθερίου
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Μητρόπουλος (τραυμ.) – Μπάλλας (τραυμ.)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ήταν ο τρίτος υποψήφιος της εβδομάδας! Προς το παρόν τη γλίτωσε σε ένα παιχνίδι που μοιάζει περισσότερο με big brother και μετά από κάθε αγωνιστική κάποιος αποχωρεί. Ο Νίκος Παντελής παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου, αλλά με έναν μάλλον παράδοξο τρόπο, αφού ζήτησε την κάλυψη της διοίκησης για να παραμείνει στη θέση του κι ενώ τα σενάρια μετά την ήττα από την Καλλονή καθημερινά φούντωναν. Η διοίκηση του παρείχε προστασία και το θέμα θεωρείται πλέον λήξαν. Ή μήπως προς το παρόν;

ΒΕΡΟΙΑ-ΚΑΛΛΟΝΗ

Δύο παιχνίδια με την Καλλονή, δύο νίκες για τη Βέροια… Αυτά είναι τα καλά νέα για την ομάδα της Ημαθίας που θέλει από κάπου να πάρει ορμή για να κατορθώσει να πανηγυρίσει μια νίκη στο πρωτάθλημα. Οι ισοπαλίες, ακόμα και οι εκτός έδρας, δεν αρκούν, κάτι που έχει διαπιστώσει η Βέροια από την τελευταία θέση της βαθμολογίας που βρίσκεται. Η «βασίλισσα του Βορρά» έχει να κερδίσει από τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος και τον αγώνα με τον ΟΦΗ κι έκτοτε έχει τρεις ήττες και μια ισοπαλία στα εντός έδρας ματς. Η Καλλονή έσπασε το αρνητικό της σερί με τη νίκη επί του Πανιωνίου την περασμένη Κυριακή, έχει ακριβώς το ίδιο ρεκόρ σε εντός και εκτός έδρας ματς – λογικό αφού δεν έχει ουσιαστικά έδρα – αλλά τελευταία επιτυχία σε τυπικά εκτός έδρας ματς ήταν τον Σεπτέμβριο στη Ριζούπολη.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 10/11, 17:15 (ΝS7)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Βέροια-Άρης 0-1, Βέροια-ΠΑΣ 2-2, Απόλλων-Βέροια 0-0. / Καλλονή-Ξάνθη 1-5, Παναιτωλικός-Καλλονή 4-0, Καλλονή-Πανιώνιος 3-2.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,92 Χ: 3,40 2: 4,83
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Παπαπέτρου, Ταρανάς, Απτόσογλου
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Μρντάκοβιτς (εκτός ομάδας) – Αγρίτης (τραυμ.)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η καλή του μοίρα! Μετά από τρία πετυχημένα αποτελέσματα κι αφού προπονητής να πάρει το ρίσκο της απόλυσής του δε βρίσκεται εύκολα αυτή την εποχή, η Βέροια στράφηκε στον Στέφανο Γαϊτάνο. Μόνο ο 65χρονος τεχνικός που έκατσε φέτος στον πάγκο της Βέροιας στα εκτός έδρας ματς με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Απόλλων και απέσπασε δύο ισοπαλίες, έκλεισε την πόρτα κι έτσι αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα η Βέροια θα πρέπει πάλι να ψάχνει προπονητή.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Πρόκειται για την ομάδα έκπληξη της σεζόν. Όχι μόνο για τα αποτελέσματα, αλλά και για τη φιλοσοφία που έχει στο γήπεδο και για τη σταθερότητα που παρουσιάζει. Οι νεοφώτιστοι έχουν δεχτεί δύο γκολ στα τελευταία έξι παιχνίδια, έχουν διατηρήσει το μηδέν παθητικό σε πέντε ματς στην έδρα τους (σ.σ. η μοναδική ομάδα που έχει τέτοια επίδοση ως τώρα), ενώ σκοράρουν ανελλιπώς στα τελευταία τέσσερα ματς. Τι μπορεί, λοιπόν, να πάει στραβά κόντρα στον Λεβαδειακό, που έχει μόλις μια ισοπαλία εκτός έδρας και παθητικό δώδεκα τερμάτων; Να μιλήσει η παράδοση και όχι η λογική. Η ομάδα της Βοιωτίας, που έχει καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Πανθρακικού, έχει κερδίσει τη μοναδική αναμέτρηση που έχουν δώσει οι δυο τους για την Α’ Εθνική και συνολικά σε εντός ή εκτός έδρας ματς έχει ηττηθεί μόλις δύο φορές σε δέκα ματς από τον Παναιτωλικό.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 10/11, 17:15 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Παναιτωλικού
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Απόλλων-Παναιτωλικός 1-1, Παναιτωλικός-Καλλονή 4-0, Ατρόμητος-Παναιτωλικός 1-1. /Ατρόμητος-Λεβαδειακός 3-0, Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 2-0, Λεβαδειακός-Πανθρακικός 2-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,80 Χ: 3,55 2: 5,64
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Μάνταλος, Καρατζίκας, Τσολάκης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Μπόγιοβιτς (αμφιβ.), Κουτρομάνος (τραυμ.), Πόι (τραυμ.) – Καπό (τραυμ.), Μαχαίρας (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Η ζωή μακριά από τον Εργοτέλη υπήρξε δύσκολη για τον Νίκο Καραγεωργίου. Και ο πρώτος σταθμός που τον δυσκόλεψε ήταν το Αγρίνιο! Ο Έλληνας τεχνικός πέρασε έξι μήνες πέρυσι στον πάγκο του Παναιτωλικού, απέτυχε σε πολύ μεγάλο βαθμό και τώρα για πρώτη φορά επιστρέφει ως αντίπαλος. Απέναντι του θα βρει αρκετούς παίκτες με τους οποίους ήρθε σε σύγκρουση την περασμένη σεζόν, αλλά και τον κόσμο με τον οποίο ουδέποτε κατόρθωσε να αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Ένα γκολ στο 80’, άλλο ένα στο 90’ και κάπως έτσι μπορούν να έρθουν δύο συνεχόμενες ήττες και να πληγεί το γόητρο και η ψυχολογία μιας ομάδας που πήγαινε τρένο… Ο Εργοτέλης έχασε στα δύο συνεχόμενα μεγάλα ματς που είχε και το παιχνίδι με τον Πανθρακικό είναι από εκείνα που δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Οι Κρητικοί θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, ώστε να παραμείνουν σε τροχιά πεντάδας, αλλά και να πάρουν τρεις βαθμούς, ένα μήνα μετά την τελευταία τους νίκη. Ο Πανθρακικός δεν είναι εύκολη υπόθεση και μοιάζει απρόβλεπτος, έχοντας ηττηθεί μόλις μια φορά φέτος μακριά από την Κομοτηνή. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει φέτος δύο ισοπαλίες απέναντι σε Κρητικούς (σ.σ. 1-1 με Πλατανιά και ΟΦΗ) και θέλει να τριτώσει το καλό.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 10/11, 17:15 (NS3)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Παγκρήτιο
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΟΦΗ-Εργοτέλης 1-1, Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2, ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 2-1. / Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 1-2, Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 0-3, Λεβαδειακός-Πανθρακικός 2-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,30 Χ: 3,25 2: 3,75
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Δελφάκης, Μπαλτάς, Κουρομπίλια
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Μέχια (τιμωρ.), Αναστασάκος (τραυμ.), Πίτσος (τραυμ.) – Σαρακατσάνος (τιμωρ.), Μίκουλιτς (τραυμ.), Ζος (αμφιβ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Μπορεί να τεθεί θέμα προπονητή, αλλά χωρίς αυτή τη φορά να είναι υπεύθυνα τα αποτελέσματα; Κι όμως, ναι! Ο Άκης Μάντζιος, χωρίς φυσικά ο ίδιος να έχει πάρει θέση ή να έχει επιβεβαιώσει το θέμα, μπορεί να είναι η… εκδίκηση του Έλληνα προπονητή απέναντι στον ελληνικό σύλλογο, έστω κι αν ο Πανθρακικός έχει ένα πολύ διαφορετικό προφίλ από το συνηθισμένο. Οι φήμες θέλουν την Ανόρθωση να σκέφτεται να κάνει πρόταση στον Έλληνα τεχνικό σε περίπτωση που φύγει ο Ζόρζε Κόστα και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως να φέρει αλλαγή στον πάγκο του Πανθρακικού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ

Επιτέλους ντέρμπι! Κάποτε θα υπήρχαν τουλάχιστον οκτώ με δέκα από αυτά που θα έκριναν το πρωτάθλημα. Φέτος και με δεδομένη τη βαθμολογία τα ματς που θα βγάλουν τον πρωταθλητή είναι ουσιαστικά δύο! Το πρώτο έρχεται την Κυριακή το βράδυ, με τον Ολυμπιακό – έχοντας και αέρα τριών βαθμών – να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι με την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, με μέσο όρο γκολ τέσσερα στο Στάδιο Καραϊσκάκη θέλουν τη νίκη για να ξεφύγουν έξι βαθμούς και να αγχώσουν τον δικέφαλο του βορρά. Ο ΠΑΟΚ, όμως, μοιάζει πιο σίγουρος και πιο έτοιμος από ποτέ για να διεκδικήσει τη νίκη και το πρωτάθλημα. Οι Θεσσαλονικείς έχουν την ποιότητα και τον χαρακτήρα για να μπορέσουν να φύγουν με κάτι καλό από το Φάληρο και επιπλέον έχουν και την παράδοση των τελευταίων ετών, αφού στα τελευταία έξι παιχνίδια για πρωτάθλημα και κύπελλο έχουν χάσει μόλις τα δύο!

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 10/11, 19:30 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-4, Ολυμπιακός-ΟΦΗ 5-1, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1. / ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0, Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 0-3, ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 2-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,62 Χ: 3,80 2: 6,76
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Παππάς, Ακρίβος, Ποντίκης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Εντινγκά (τραυμ.), Βάις (τραυμ.), Ιμπαγάσα (τραυμ.), Ολαϊτάν (τραυμ.) – Γκαρσία (τραυμ.), Βίτορ (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Κώστας Μήτρογλου εναντίων όλων!! Ο Έλληνας επιθετικός συνεχίσει ασταμάτητος να σκοράρει στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει πετύχει 13 γκολ σε δέκα παιχνίδια και φυσικά οι προβολείς στρέφονται πάνω του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Απέναντί του η ποιότητα μόνο αμελητέα δεν είναι και η ποσότητα εξίσου. Ο δικέφαλος έχει να αντιτάξει τον Λούκας της Κομοτηνής, τον Βούκιτς του Εργοτέλη, τον Σαλπιγγίδη που έχει τους δικούς του λόγους να νιώθει καλά στο Στάδιο Καραϊσκάκη και τον Αθανασιάδη που είχε σκοράρει πέρυσι απέναντι στον Ολυμπιακό.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΞΑΝΘΗ

Η αλλαγή έγινε για καλό, όμως προς το παρόν ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει δει τα αποτελέσματα που θα ήθελε. Ο Σάκης Τσιώλης έφυγε, όμως μαζί του δεν έχουν φύγει όλα τα κακά σημάδια που έδειχναν οι Αρκάδες από την αρχή της σεζόν. Στην Κομοτηνή δεν κατόρθωσαν να πανηγυρίσουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη και απέναντι στην Ξάνθη θέλει να διατηρήσει την ισχυρή του έδρα και να πάρει μια νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στην πεντάδα. Το πρόβλημα για τον Αστέρα είναι η παράδοση, καθώς δεν έχει κατορθώσει ποτέ να κερδίσει την ακριτική ομάδα στην Τρίπολη και μετράει σε εφτά ματς τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Αυτό είναι το καλό για την Ξάνθη, που μετά από ένα εκρηκτικό 15νθήμερο, τώρα ψάχνει εκ νέου να βρει τα πατήματά της. Μακριά από τα Πηγάδια έχει μόλις μία νίκη και τέσσερις ήττες γεγονός που καθιστά την αποστολή της ακόμα πιο δύσκολη.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 11/11, 19:30 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Θ. Κολοκοτρώνης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0, Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 2-0, Πανθρακικός –Αστέρας Τρίπολης 1-1. / Καλλονή-Ξάνθη 1-5, Ξάνθη-Ατρόμητος 0-2, Λεβαδειακός-Ξάνθη 2-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,65 Χ: 3,75 2: 6,84
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Κουτσιαύτης, Μαγιάννης, Ζυγούρης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Γκόιαν (τιμωρ.) – Βάλλας (τραυμ.), Κομεσίδης (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: -

* Η ερμηνεία για τις ελληνικές σειρές είναι η εξής:
Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: Ώρα και μετάδοση
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Γήπεδο
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Προηγούμενα αποτελέσματα
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: Στοίχημα
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Διαιτητές
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Απουσίες
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Το γεγονός του αγώνα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα