Super Victory! (0-2, vids)

Απόστολος Παγώνης
Super Victory! (0-2, vids)

bet365

Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης υπέγραψε τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη (0-2), από τον οποίο ξεχώρισε μόνο ο super κόσμος του με το χειροκρότημα στον Μαρινάκη!

Έτσι έπαιξαν

Ο Άρης ξεκίνησε με σχηματισμό 4-2-3-1 και τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Ψυχογιός και αριστερά ο Μαργαρίτης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Πουλίδο και Κύργιας. Αμυντικά χαφ οι Νταμαρλής και Παπαδόπουλος. Στις πτέρυγες οι Σταυρόπουλος και Ουντότζι, στον άξονα ο Τάτος και στην επίθεση ο Αγκάνθο.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με σχηματισμό 4-4-2 και τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Μαρινάκης και αριστερά ο Νάνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σιντεφελντ και Τριανταφυλλόπουλος. Στο κέντρο οι Λαγός και Μέντες στις πτέρυγες οι Αμπειντ και Ζέκα. Ενώ στην επίθεση δίδυμο ήταν οι Κλωναρίδης και Μπέργκλ.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση για ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι είχε πάθος, δυνατές μονομαχίες, αλλά και πολλά τρεξίματα καθώς η μπάλα ανεβοκατέβαινε συνεχώς. Ο Άρης ήταν αυτός που είχε τις ευκαιρίες για γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτό της αναμέτρησης. Στο 16’ Αγκάνθο βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, άδειασε τον Μέντες με μια προσποίηση, αλλά το τελείωμα της φάσης ήταν πολύ άσχημο. Στο 19' μετά από σέντρα του Μαργαρίτη από αριστερά, ο Ουντότζι σηκώθηκε μόνος του για την κεφαλιά με την μπάλα θα βρίσκει στο πρόσωπο του Τριανταφυλλόπουλου και θα βγαίνει κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στις μεταβιβάσεις και αυτό φαινόταν στην τελική πάσα που δεν έφτανε ποτέ στους Μπέργκ και Κλωναρίδη. Όταν το παιχνίδι γινόταν από πίσω το ποσοστό επιτυχίας ήταν μεγαλύτερο. Οι «πράσινοι» φωνάζουν στον Κάκο για την φάση στο 24’. Ο Ψυχογιός με τον Νάνο να τον πιέζει γύρισε την μπάλα στον Διούδη με τον πορτιέρο του Άρη να την μπλοκάρει. Ο Κάκος θεώρησε πως δεν υπήρχε πρόθεση και δεν έδωσε το έμμεσο.

Από αριστερά με Νάνο

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από τα αριστερά με τον Νάνο, που πήρε πολλές πρωτοβουλίες να τρυπήσει την άμυνα του Άρη και με σέντρες να απειλήσει την εστία του Διούδη. Στο 37’ μετά από σέντρα του Νάνο ο Λαγός γύρισε την μπάλα αλλά πριν τον Μπεργκ ο Κύργιας έδιωξε. Οι «πράσινοι» που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης πέτυχε το γκολ με τον Κλωναρίδή.

Τον «άδειασε» και 0-1

Στο 43’ ο Έλληνας επιθετικός μετά από πάσα του Ζέκα έκανε μια φανταστική προσποίηση στον Πουλίδη, και με το δεξί έστειλε την μπάλα στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Διούδη.

Ανατριχίλα

Στο 56’ το γήπεδο πάγωσε με τον Μαρινάκη να πέφτει στο έδαφος μετά από σύγκρουση στον αέρα με τον Κύργια. Όλοι οι παίκτες ζητούσαν άμεσα να μπει στον αγωνιστικό χώρο ο γιατρός του Παναθηναϊκού. Η γλώσσα του μικρού γύρισε με αποτέλεσμα να είναι αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Πουλίδο, ο Ζέκα, ο Κλωναρίδης τραβούσαν τα μαλλιά τους καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν. Είκοσι δύο παίκτες, σεκιούριτι έτρεξαν στην πλευρά που ήταν το ασθενοφόρο προσπαθώντας να βγάλουν τις διαφημιστικές πινακίδες για να εισέρθει στον αγωνιστικό χώρο. Οι φίλαθλοι του Άρη διαρκώς φώναζαν ζητώντας να κάνουν γρήγορα πριν έρθει το μοιραίο. Ο Νίκος Μαρινάκης ανέκτησε τις αισθήσεις του καθώς και ο γιατρός του Άρη ήταν πάνω του. Όλο το γήπεδο χειροκροτούσε έντονα το νεαρό ποδοσφαιριστή που μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Δώρο Πουλίδο το 2-0

Ο Παναθηναϊκός με την συνέχιση του αγώνα βρήκε το κουράγιο και την δύναμη να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Κλωναρίδη στο 69ο λεπτό. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού δέχθηκε ένα δώρο από τον Πουλίδο στην μεγάλη περιοχή του Άρη και απέναντι από τον Διούδη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0.

Ο Άρης που δεν είχε ψυχολογία έκατσε στη συνέχεια παρότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Κλωναρίδη., Ο Παναθηναϊκός που έπαιζε με τον αέρα του νικητή ήταν η ομάδα που έκανε τις ευκαιρίες για γκολ. Στο 83' μετά από σέντρα του Ατζαγκούν, ο Φιγκερόα έπιασε κεφαλιά-ψαράκι, με τον Διούδη να αποκρούσει εντυπωσιακά


MAN OF THE MATCH: Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης με τα δύο γκολ που πέτυχε έδωσε τρεις βαθμούς στην ομάδα και παρότι αποβλήθηκε από τον Κάκο με δεύτερη κίτρινη κάρτα ήταν από τους πιο δραστήριους στην επίθεση του Παναθηναϊκού

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι Τάτος και Παπαδόπουλος ήταν αρνητικοί πρωταγωνιστές για τον Άρη. Δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να περιορίσουν τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού, αλλά και να φτιάξουν παιχνίδι για τον Άρη

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Νάνο με τις κούρσες που έκανε δημιούργησε πολλά προβλήματα στην δεξιά πλευρά του Άρη με τον Ψυχογίο να μην μποπρεί να τον συγκρατήσει.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ρούμπεν Πουλίδο και στα δύο γκολ του Παναθηναϊκού είχε συμμετοχή. Στο πρώτο σαν πρωτάρης έφαγε την προσποίηση του Κλωναρίδη, ενώ στο δεύτερο έκανε δώρο το γκολ καθώς η πάσα του πήγε στα πόδια του έλληνα επιθετικού.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κάκος έκανε πολλά λάθη σήμερα με την μεγαλύτερη αυτή στην σύγκρουση των Μαρινάκη και Κύργια που δεν διέκοψε αμέσως το παιχνίδι παρά τις εκκλήσεις των παικτών. Η δεύτερη που δεν έδωσε το έμμεσο στο πρώτο ημίχρονο υπέρ του Παναθηναϊκού ενώ δεν υπάρχει και καμία δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κλωναρίδη, ο οποίος δέχεται το χτύπημα του Κύργια και απλά φεύγει από την φάση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η ήττα από τον Ολυμπιακό ξεπεράστηκε γρήγορα καθώς ο Παναθηναϊκός ψυχολογικά ήταν πιο έτοιμος από τον Άρη και πήρε τους βαθμούς της νίκης. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν μόνο για μίση ώρα καλό πρόσωπο, ενώ στην συνέχεια έμειναν από δυνάμεις φαντασία και καθαρό μυαλό. Ο κόσμος αποδοκίμασε έντονα ποδοσφαιριστές και διοίκηση, ενώ ακούστηκε και το σύνθημα «Ο Άρης θέλει πρόεδρο με α… και όχι κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα