Τούρκοι κατά «Αγιά Σοφιάς»!

Τούρκοι κατά «Αγιά Σοφιάς»!

Gazzetta team
Τούρκοι κατά «Αγιά Σοφιάς»!

bet365

«Ο,τι χειρότερο για έναν Τούρκο εθνικιστή» είναι τα σχέδια για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ σύμφωνα με την Milliyet, που αντιδρά στο όλο θέμα.

Στην τουρκική εφημερίδα υπάρχει άρθρο, με το οποίο σχολιάζει τα πάντα από την εκδήλωση της ΑΕΚ για το νέο γήπεδο της. Το άρθρο αναφέρει τα ακόλουθα.

«Πριν από λίγες μέρες η ΑΕΚ (η οποία κατά σύμπτωση έχει τα ίδια χρώματα με την Ιστανμπούλσπορ) παρουσίασε τα σχέδια του νέου της γηπέδου. Η εκδήλωση ήταν ό,τι τρομερότερο για έναν Τούρκο εθνικιστή. Δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα χειρότερο από αυτό.

Μόνο το όνομα είναι αρκετό, η "Αγια Σοφία". Ναι ακριβώς έτσι. Οι εκκλησίες από την Κωνσταντινούπολη αναγκάστηκαν να φύγουν όμως το νέο γήπεδο θα εξασφαλίζει το πνεύμα τους.

"Προσέξτε τώρα. Το γήπεδο εξωτερικά θα είναι όπως τα τείχη της Κωνσταντινούπολης. Τείχη σε μια πιο σύγχρονη μορφή τους. Υπήρχε μάλιστα και σλόγκαν: Αυτά τα τείχη δεν θα πέσουν ποτέ ξανά. Πως; Αν έχετε το όνειρο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, αυτοί έχουν εμμονή με το Βυζάντιο. Είναι το όνειρο τους. Ένα γήπεδο που θα περιτριγυρίζεται από τείχη; Ο κόσμος δεν μπορεί παρά να χαμογελάσει. Αναρωτιέμαι αν θα βάλουν και τάφρους γεμάτους με νερό».

Στο κείμενο της Milliyet γίνεται αναφορά και στο γεγονός ότι η εκδήλωση άρχισε με εικόνες από την Κωνσταντινούπολη και τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη, όπως και στο γεγονός ότι οι θύρες του γηπέδου θα έχουν τα ονόματα ελληνικών πόλεων της Ανατολίας. Οι Τούρκοι δεν σταμάτησαν σε όλα αυτά αλλά σχολίασαν και το γεγονός ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στήριξε με μήνυμα του την ανέγερση της «Αγιά Σοφιάς».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα