Από την Χάιφα... στους «32»! (0-0)

Από την Χάιφα... στους «32»! (0-0)

Απόστολος Παγώνης
Από την Χάιφα... στους «32»! (0-0)

bet365

Σε ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα, ο ΠΑΟΚ έπαιξε για να μην χάσει από τη Μακάμπι και πλέον για να βρεθεί στους «32» θέλει 1 βαθμό ή υπό συνθήκες και κανέναν!

Με το μυαλό να είναι στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ πήρε χωρίς να φορτσάρει τον βαθμός της ισοπαλίας. Ο Δικέφαλος που ήταν νεκρός επιθετικά, μέτριος στο κέντρο και καλός αμυντικά είχε μόλις μια φάση στο παιχνίδι με τον Στοχ να μη μπορεί να νικήσει και πάλι τον Σαράνοφ. Η Μακάμπι είχε δοκάρι με τον Έζρα, αλλά και πολλές αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της.

Ο Αρί Μπενάτο αποφάσισε να κάνει πολλές αλλαγές σε σχέση με το ματς στην Τούμπα. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Σαράνοφ να κάθεται κάτω από την εστία. Δεξιά ο Μεσουμάρ, αριστερά ο Ταβάτα, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κεϊνάν και Φαλάς. Αμυντικά χαφ οι Μποκόλι και Αμπρουκάτ, στις πτέρυγες οι Εζρά και Βέρεντ. Στον άξονα ο Ντ’ Λόβου και στην επίθεση ο Γκοζλάν.

Ο Χουμπ Στέφενς παρέταξε σε σχηματισμό 4-2-3-1 την εξής 11αδα. Κάτω από τα δοκάρια ο Χακόμπο, δεξιά ο Σκόνδρας και αριστερά ο Τζαβέλλας. Αμυντικό δίδυμο οι Κατσουράνης και Κατσικάς. Αμυντικά χαφ οι Λάζαρ και Τζιόλης. Στις πτέρυγες οι Λούκας και Στοχ με τον Νίνη στον άξονα και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Υποτονικό ήταν το ξεκίνημα για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά στις φάσεις, σε σχέση με τον ΠΑΟΚ που έδωσε χώρο και περίμενε στο μισό γήπεδο. Οι Θεσσαλονικείς είχαν κλείσει τους χώρους μη επιτρέποντας αρχικά στο Έζρα από τα αριστερά να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Χακόμπο. Ενώ επιθετικά ο Δικέφαλος απείλησε μόνο με τις αντεπιθέσεις

Από θέαμα μηδέν οι δύο ομάδες μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου. Το χαμηλό τέμπο που είχε το παιχνίδι βόλευε τον ΠΑΟΚ που ήταν τελείως μα τελείως ακίνδυνος επιθετικά. Ο Αθανασιάδης ήταν ξεχασμένος, αλλά και μόνος του στην επίθεση. Ο διεθνής επιθετικός ελάχιστα τροφοδοτήθηκε από τους συμπαίκτες, όταν αυτοί δεν έκαναν το λάθος.

Τα ίδια χάλια είχαν και οι ισραηλινοί που δεν μπορούσαν να βγάλουν μια οργανωμένη επίθεση. Ακόμα και ο Έζρα, ο πιο δημοφιλής παίκτης της Μακάμπι ήταν εκτός παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι είχαν και τον κόσμο τους να τους γιουχάρει σε κάθε λάθος. Ενώ αυτός που τα άκουγε περισσότερο ήταν ο Φαλάς με τους οπαδούς της Μακάμπι να ζητούν διαρκώς την απομάκρυνσή του από την ομάδα.

Εκεί που αναρωτιόσουν αν θα δεις έστω μια ευκαιρία πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αυτή ήρθε δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Μετά την Τούμπα η κόντρα Στοχ – Σαράνοφ συνεχίστηκε και στο Κιριάτ Ελιάζερ. Στο 45’ μετά από κλέψιμο του Νίνη ο ΠΑΟΚ βγήκε ταχύτατα στην επίθεση με τον Στόχ απέναντι από τον Σέρβο γκολκίπερ να μην μπορεί να πετύχει το γκολ καθώς ο Σαράνοφ έδιωξε με τα πόδια.

Η απόφαση του Μπενάτο να περάσει στο παιχνίδι τον Αμπουχατζίρα και να πιέσει περισσότερο την εστία του ΠΑΟΚ, είχε ως αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα ν’ ανέβει αισθητά στην επανάληψη. Οι Θεσσαλονικείς παίζοντας στατικά κατάφεραν να χάσουν το κέντρο με τους ισραηλινούς να έχουν κατοχή της μπάλας και να απειλούν με σουτ.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και αυτό ήταν ένα πρόβλημα για την ομάδα του Στέφενς. Ο Ολλανδός είδε την ομάδα του να γλιτώνει το γκολ στο 67’ μετά από δυνατό σουτ του Έζρα η μπάλα βρήκε το δοκάρι της εστίας του Χακόμπο.

Ο ΠΑΟΚ πριν και μετά το δοκάρι της Μακάμπι είχε ένα σουτ με τον Στοχ στο 64' και μια κεφαλιά στο 70’ με τον Αθανασιάδη. Αυτές ήταν και οι τελευταίες φάσεις του αγώνα καθώς οι δύο ομάδες κατέβασαν ρυθμό λόγω υποχρεώσεων στο Πρωτάθλημα.

Μan of the Match: Ήρωες. Αυτή είναι η λέξη που ταιριάζει στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Kιριάτ Ελιεζέρ για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Μακάμπι με τον ΠΑΟΚ. Εκτός από ένα τετ α τετ με τον Στοχ και ένα δοκάρι με τον Έζρα το παιχνίδι ήταν μια νερόβραστη σούπα.

Στο ύψος του: Αυτή την φορά η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ δεν υπέπεσε σε κάποιο χοντρό λάθος. Για πρώτη φορά δεν δέχθηκε γκολ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ενώ κράτησε το μηδέν σε όλο το παιχνίδι.

Αδύναμος Κρίκος: Ο Μίροσλαβ Στοχ ούτε και στο Ισραήλ κατάφερε να κερδίσει τον Σαράνοφ. Ο Σλοβάκος απέναντι από τον τερματοφύλακα της Μακάμπι δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, στη μοναδική κλασική ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι.

Το Στραγάλι: Ο Τσβάιερ ήταν σωστός στις υποδείξεις με τον Γερμανό διαιτητή να έχει ένα ξεκούραστο βράδυ στην Χάιφα.

Γκάφα: Ο Χακόμπο, όχι μόνο στο σημερινό παιχνίδι, αλλά στα περισσότερα ματς του ΠΑΟΚ, προσπάθησε να μεταβιβάσει γρήγορα την μπάλα για τον Αθανασιάδη. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ο αντίπαλος να βγάζει νέες επιθέσεις. Ο Σκόνδρας θα μπει επίσης σ’ αυτή την κατηγορία γιατί δύο φορές έκανε λάθος εκτέλεση στο πλάγιο

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως βολεύονταν με τον ένα βαθμό της ισοπαλίας και τον πήρε στο Kιριάτ Ελιεζέρ με σχετικά εύκολο τρόπο. Οι Θεσσαλονικείς που έκαναν συντήρηση δυνάμεων λόγω Ολυμπιακού για 90ο λεπτά είχαν μόλις μια φάση στο παιχνίδι με το τετ α τετ του Στοχ.

Μακάμπι Χάιφα: Σαράνοφ, Φαλάς, Ταβάτα, Κεινάν, Μεσουμάρ, Αμπρουκάτ, Μπόκολι, Εζρά, Βερέντ(58’ Ράγιος), Ντ’ Λόβου(79’ Ρεϊναν), Γκοζλάν(46’ Αμπουχατζίρα).

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κατσικάς, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Στοχ(68’ Ολίσε), Λούκας, Νινης(62’ Σαλπιγγίδης) και Αθανασιάδης

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα