Με Σάμαρη στόπερ, αλλά και με 8 αμυντικούς!

Με Σάμαρη στόπερ, αλλά και με 8 αμυντικούς!

Με Σάμαρη στόπερ, αλλά και με 8 αμυντικούς!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta κάποια πράγματα για τον διαφορετικό ανάλογα με το παιχνίδι Ολυμπιακό του Μίτσελ!

Θυμάμαι ήταν Αύγουστος και Σεπτέμβριος όταν σε δύο διαφορετικά κομμάτια εδώ στο gazzetta είχα γράψει κάποια πράγματα για τον Μίτσελ, όταν άρχισε τότε να φουντώνει η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του και έδιναν κι έπαιρναν τα σενάρια περί πρόωρης αντικατάστασής του.

Κατέληγα στο ότι το ίδιο το ποδόσφαιρο μας «λέει» ότι ένα προπονητή του Ολυμπιακού πρέπει να τον κρίνεις εν πρώτοις τον χειμώνα, όταν θα έχεις δει την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και σε ένα γύρο πρωταθλήματος και, στη συνέχεια, με μεγαλύτερη ασφάλεια τον Μάϊο, όταν θα έχεις δει την ομάδα σε μία ολόκληρη σεζόν-και πάντως αν μη τι άλλο όχι τον…Αύγουστο η, τον Σεπτέμβριο!

Δεν τα γράφω τώρα αυτά για να υπονοήσω ότι και καλά δικαιώθηκα. Το ποδόσφαιρο δικαιώθηκε. Κι ούτε εγώ θα βγω να πω ότι ο Μίτσελ είναι προπονητάρα κλπ, κλπ. Παρακολουθώ τη δουλειά του, παρατηρώ, κρίνω και κατακρίνω, πάντοτε με σεβασμό που πρέπει σε ένα προπονητή του Ολυμπιακού. Κι έχω στο μυαλό μου ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο στο ποδόσφαιρο να φτιάξεις ομάδα μέσα σε λίγους μήνες, ειδικά όταν έχεις αλλάξει το 60% του ρόστερ σου.

Μου αρέσουν (σχεδόν όλα) τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού, δεν μου αρέσουν κάποια πράγματα από την εικόνα του Ολυμπιακού, όμως ασφαλή εκτίμηση δεν μπορεί κάποιος να κάνει υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες κι αυτή την εποχή. Μέσα από τον χρόνο θα δεις την πορεία μίας δουλειάς προπονητή.

Τουλάχιστον, όμως, «κάτι» βλέπουμε από την ομάδα κι από τον Μίτσελ. Κάποια καλά πράγματα, εννοώ. Και το σίγουρο είναι πως ο Ισπανός δεν είναι κολλημένος. Πάει το κάθε ματς ανάλογα με τις ανάγκες του.

Μπορείς να τον δεις όταν ο Ολυμπιακός π.χ. χάνει στον Πλατανιά, να παίξει με τόσο επιθετικό σχήμα, που να απορείς! Με στόπερ…Σάμαρη, ένα μέσο (Μανιάτη) κι από εκεί και πέρα και Τσόρι και Βάϊς και Κάμπελ και Σαβιόλα και Μήτρογλου!

Κι όχι μόνο με τον Πλατανιά, αλλά και με την (σαφώς καλύτερη) ομάδα του Ατρόμητου, να παίξει και με Τσόρι και με Σαβιόλα και με Μήτρογλου και με Φουστέρ και με Κάμπελ στην ενδεκάδα του και να λες πως τους χωράει όλους αυτούς!

Όπως μπορείς να τον δεις τον Μίτσελ, όταν ο Ολυμπιακός, θέλει να κρατήσει το αποτέλεσμα, να παίξει με τρεις στόπερ στα τελευταία λεπτά, όπως στη Λισσαβόνα (βάζοντας και τον Μετζανί) η, να τελειώσει το εδώ ματς με την Μπενφίκα με οκτώ αμυντικογενείς παίκτες (!):

Δύο δεξιά μπακ (Σαλίνο, Μανιάτη), με δύο αριστερά μπακ (Μπονγκ, Χολέμπας), με δύο στόπερ (Μανωλά, Σιόβα) και με δύο κόφτες (Εντινγκά, Σάμαρη)...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.