«Το μεγάλο μας όνειρο, στα δικά μας χέρια»

«Το μεγάλο μας όνειρο, στα δικά μας χέρια»

Gazzetta team
«Το μεγάλο μας όνειρο, στα δικά μας χέρια»

bet365

Η ΑΕΚ παρουσίασε το «στολίδι» που θα φτιαχτεί στη Ν.Φιλαδέλφεια με κάθε μεγαλοπρέπεια και εξέδωσε ανακοίνωση για τα αποκαλυπτήρια της «Αγιάς Σοφιάς».

Σε αυτήν αναφέρεται σε όλα όσα έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, αλλά και στο μεγάλο πρότζεκτ του νέου γηπέδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η οικογένεια της ΑΕΚ είδε με συγκίνηση και υπερηφάνεια το λαμπρό μέλλον της να ξετυλίγεται μπροστά της. Σε μια λαμπρή τελετή στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του παρουσίασαν το πλάνο ανέγερσης της "Αγια Σοφιάς" , του Κέντρου Αθλητισμού, Πολιτισμού αλλά και ιστορικής, μνήμης του προσφυγικού Ελληνισμού που θα στεγάσει την ΑΕΚ στον ιστορικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ήταν όλοι εκεί. Περίπου χίλιοι άνθρωποι που σχετίζονται, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο με την ΑΕΚ, έγιναν για μερικές ώρες κοινωνοί ενός μεγάλου οράματος, ενός έργου που όμοιό του δεν θα υπάρχει στην Ελλάδα αλλά και που θα συγκρίνεται με ελάχιστα σε όλο στον κόσμο. Ενός έργου που θα ξαναδώσει ζωή στα όνειρα των φίλων της ΑΕΚ αλλά και θα αποτελέσει παράγοντα αναβάθμισης μιας ολόκληρης περιοχής που εδώ και δέκα χρόνια ζει με τις αναμνήσεις του παλιού γηπέδου.

Ο επικεφαλής της διοίκησης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ο project manager του έργου Δημήτρης Ανδριόπουλος εκ μέρους της εταιρείας Dimand και ο αρχιτέκτων του γηπέδου Θανάσης Κυρατσούς, ήταν αυτοί που ανέλαβαν να αναλύσουν με λεπτομέρεια τα μεγάλα σχέδια της ΑΕΚ. Στην εκδήλωση που ως παρουσιαστή είχε τον γνωστό Ενωσίτη τηλεπαρουσιαστή Νίκο Ευαγγελάτο, μίλησε, εκτός των προαναφερμένων, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Κώνσταντίνος Κοτσάτος, ενώ ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος ανάγνωσε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Σημειωτέο ότι το Πατριαρχείο θα συνεισφέρει και οικονομικά στο εγχείρημα με 50.000 ευρώ.

"Πολλά απ λίγους, λίγα από πολλούς" ήταν το σύνθημα του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι αυτό το γήπεδο "θα το χτίσουμε μόνοι μας και θα ανήκει μόνο στην ΑΕΚ και σε κανέναν άλλον", απευθυνόμενος παράλληλα κάλεσμα στους ΑΕΚτζήδες κάθε οικονομικής δυνατότητας και επιφάνειας να βοηθήσουν. Αποκάλυψε ότι κάθε θύρα θα έχει το όνομα μιας από τις ιστορικές πόλεις της Μικράς Ασίας (εκτός από τη Θύρα 21) ενώ ευχαρίστησε και το Ίδρυμα Ωνάση για τη συνεργασία του, αλλά και για την υλική συμπαράστασή του στο εγχείρημα. Και ολοκλήρωσε την ομιλία του υπενθυμίζοντας ότι "ερχόμαστε", αλλά "σε ένα εντελώς διαφορετικό ποδοσφαιρικό τοπίο".

Αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η προβολή ενός συγκλονιστικού βίντεο διάρκειας δεκαοκτώμιση λεπτών, με συγκινητικές αναφορές στην ιστορία του παλιού γηπέδου, αλλά και εντυπωσιακές λεπτομέρειες των σχεδίων του νέου. Πρωταγωνιστής ήταν ο (παρών και στην εκδήλωση) αγαπημένος ηθοποιός και μέγας Ενωσίτης Κώστας Βουτσάς, μαζί με έναν μικρό φίλαθλο, τον οποίον "ξεναγούσε" στον χώρο, όπου γράφτηκε (και θα ξαναγραφτεί) η ιστορία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους φίλους της ΑΕΚ από το δεύτερο θεωρείο να ξεσηκώνουν την αίθουσα με τα συνθήματά τους και με τον ύμνο της Ένωσης να προκαλεί ρίγη συγκίνησης, τη στιγμή που στο φουαγιέ του κτιρίου περίμενε τους προσκεκλημένους η μακέτα του έργου. Οι φωτογραφίες και κυρίως το βίντεο που παρουσιάζουμε, μεταφέρουν όλο το κλίμα του ιστορικού μεσημεριού».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα