Ο νέος Ναός της ΑΕΚ είναι μεγαλείο! (video)

Ο νέος Ναός της ΑΕΚ είναι μεγαλείο! (video)

Gazzetta team
Ο νέος Ναός της ΑΕΚ είναι μεγαλείο! (video)

bet365

Δέος και συγκίνηση στην παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ! «Ερχόμαστε», είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για το γήπεδο που θα είναι 32.000-34.000 θέσεων.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, η ΑΕΚ παρουσίασε το πρότζεκτ του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση. Άνθρωποι συνδεδεμένοι με την ιστορία της Ένωσης βρέθηκαν εκεί, ακούγοντας τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τους επικεφαλής του γηπέδου, αλλά και τον Πατριάρχη Δράμας να μιλούν για την ιστορία και την κληρονομιά της ομάδας, που θα αποτυπωθεί στο νέο γήπεδο. Την παρουσίαση έκανε το Νίκος Ευαγγελάτος, ενώ συχνά η αίθουσα δονήθηκε από συνθήματα! To gazzetta.gr έδωσε το παρών και σε αυτή την ιστορική στιγμή για την ΑΕΚ, αφού σας παρουσίασε το νέο σπίτι της Ενωσης με live εικόνα και ήχο και νιώσατε μέσα από τον υπολογιστή σας πως είσασταν και εσείς εκεί!

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση και αφού οπαδοί από τα... πάνω διαζώματα ξεκίνησαν το τραγούδι! Ο Μελισσανίδης ήταν από την αρχή χαμογελαστός και υποδεχόταν προσωπικά τους καλεσμένου, όπως τη δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, Ευτυχία Αποστολάκη, η οποία στηρίζει από την αρχή το εγχείρημα. Οι Σταύρος Αδαμίδης, Ντέμης Νικολαΐδης, Ανδρέας Δημητρέλος, Πέτρος Παππάς, Γκίκας Γκούμας και Πόλυς Χατζηιωάννου, Τάκης Κανελλόπουλος αλλά και ο Νίκος Νοτιάς έδωσαν το παρών στη «Στέγη». Ο Δέλλας, Λυμπερόπουλος, ο Μπάγεβιτς και ο Μπορμπόκης εκπροσώπησαν το ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ από τους παίκτες ήταν εκεί οι Κορδέρο, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς, Γεωργέας, Σταθάκης, Παυλής, Τσιρίλο, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Πόποβιτς και Ρόβας. Σε όποιον έμπαινε στην αίθουσα, δινόταν μια κονκάρδα που έγραφε «είμαι μέσα»! Μετά τις δηλώσεις, έπαιξε ένα συγκινητικό βίντεο για το νέο γήπεδο, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Βουτσά και ένα πιτσιρίκι, όπου γινόταν αναδρομή στην ιστορία της Ένωσης, η οποία κατέληγε στο νέο γήπεδο.

«Η αρχή της αναγέννησης!»

Το λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Κωνσταντίνος Κοτσάτος, που μίλησε για τις διαδικασίες που «τρέχει» η ερασιτεχνική. «Δεν θα πω πάλι ότι είναι ιστορική μέρα. Κάθε μέρα από το καλοκαίρι είναι, από τότε που υποβιβάστηκε η ομάδα. Εκφράζω την συγκρατημένη αισιοδοξία μου για το σχέδιο του γηπέδου που εκπόνησε ο κ.Μελισσανίδης. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Πρέπει όλοι οι ΑΕΚτζήδες να συστρατευθούν και να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Υπάρχει η γραφειοκρατία, αλλά μπορώ να διαβεβαιώσω ότι είμαστε μια δυνατή ομάδα που δεν θα κωλώσουμε να το πω και Πειραιώτικα. Θα κάνουμε ότι πρέπει για να ξαναγυρίσουμε σπίτι μας. Η Ερασιτεχνική είναι η Μάνα ΑΕΚ. Όλα ξεκίνησαν από αυτήν. Επί πολλά χρόνια είχε την ευθύνη όλων των τμημάτων και από το 1979 με τελευταίο τον Μπάρλο, είμαι πάλι πρόεδρος όλων των τμημάτων της ΑΕΚ.

Είναι απλά η αρχή της αναγέννησης. Ζητώ από τους ΑΕΚτζήδες να στηρίξουν την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, η οποία αναγεννάτε από τις στάχτες σας. Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς, αλλά υπάρχουν και τα άλλα τμήματα όπως το μπάσκετ και ο στίβος που δίνουν μεγάλες χαρές. Κλείνοντας ότι πρέπει οι ΑΕΚτζήδες να είμαστε περήφανοι εντός και εκτός γηπέδων. Η ΑΕΚ δεν είναι απλά μια ομάδα, πρεσβεύει προσφυγιά, χαμένες πατρίδες και θέλει να αναγεννήσει το μέλλον της. Θέλει να γίνει παράδειγμα και για την χώρα που περνά κρίση».

Ο αρχιτέκτονας, Θανάσης Κυρατσούς τόνισε: «Ευχαριστώ την ηγεσία και την οικογένεια της ΑΕΚ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Η ΑΕΚ είναι ένας ξεχωριστός αθλητικός σύλλογος, μια μεγάλη ποδοσφαιρική και συλλογική οντότητα. Μια Ένωση που με τα στοιχεία της υπερβαίνει τα στενά όρια ενός δήμου, μιας πόλης, μιας περιφέρειας και προσδίδει μια ανεπανάληπτη αναφορά, άρρηκτα δεμένη με την ιστορία του ελληνισμού και της Ελλάδος», τόνισε ενώ αναφέρθηκε στη μελέτη για ένα πολυδιάστατο έργο. Μίλησε για την αρχιτεκτονική σκέψη του χριστιανικού ελληνισμού και τη βυζαντινή αρχιτεκτονική και έκανε λόγο για ένα «πολυδύναμο σύγχρονο κέντρο με αναφορά στον αθλητισμό, αλλά και την ιστορία και τον πολιτισμό, σε ισορροπία με το περιβάλλον της πόλης». Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του «Τίγρη»...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης:

«Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στην ιστορική για την ΑΕΚ εκδήλωση, η οποία σφραγίζει την πορεία για το αύριο, 83 χρόνια και τέσσερις μέρες από το πρώτο παιχνίδι της ομάδας στην πατρογονική έδρα των ιδρυτών μας στη Νέα Φιλαδέλφεια και έξι μήνες πριν τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από την ίδρυσή της, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το μεγάλο όνειρο όλων μας, να ξεκινήσουμε την αντίστροφή μέτρηση για επιστροφή στη γη των προγόνων μας, που πότισαν με το αίμα και τον ιδρώτα του μετά το 1927. Όταν μια χούφτα πρόσφυγες κατάφεραν να μετατρέψουν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο την έκταση που τους παραχωρήθηκε για τα ξεριζωμένα παιδιά και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή που εκείνοι ονόμασαν Νέα Φιλαδέλφεια τα όνειρά τους για μια καλύτερη ζωή.

Αυτούς τους ανθρώπους τιμάμε σήμερα, που μας παρέδωσαν το ιδανικό που λέγεται ΑΕΚ, που κατά καιρούς προδώσαμε, αλλά έφτασε η μέρα της δικαίωσης. Όσο κια να δυσκολεύονται οι αντίπαλοί μας να καταλάβουν, τους είναι δύσκολο και δεν τους παρεξηγούμε, η ΑΕΚ είναι είναι πολύ περισσότερο από μια ποδοσφαιρική ομάδα και το γήπεδό της δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο. Το νέο μας γήπεδο πρέπει να ενσαρκώσει την τεράστια ιστορία της ομάδας και να έχει σημείο αναφοράς τις βυζαντινές και προσφυγικές καταβολές της. Όπως η ΑΕΚ, έτσι καιτο γήπεδο έπρεπε να εκπροσωπεί την τεράστια ιστορία της ομάδας, τον προσφυγικό ελληνισμό και να ενσαρκώνει τις καταβολές. Μετά την καταστροφή έρχεται η αναγέννηση και αυτή τη φορά τα τείχη θα είναι ψηλά, απόρθητα. Το κάστρο αυτό δεν θα πέσει και ο δικέφαλος θα επιστρέψει πιο προστατευμένος από ποτέ.

Το κάστρο έτσι δεν θα έχει αρίθμηση στις θύρες του. Κάθε θύρα θα πάριε το όνομά της από πόλεις της Μικράς Ασίας, από πόλεις του ελληνισμού της Ανατολής. Από την Έφεσο, τη Μίλητο, το Αϊβαλί (διακοπή από συνθήματα). Στη δική μας Φιλαδέλφεια θα διατηρήσουμε μόνο τη θύρα 21 και τα όσα συμβολίζει για τον οπαδό της ΑΕΚ. Κυρίες και κύριοι, οι ιδρυτές μας δεν χρειάστηκαν την παραμικρή βοήθεια για το γήπεδο που αποτέλεσε σημείο αναφοράς. Ούτε εμείς θα χρειαστούμε. Αυτή τη φορά το σπίτι μας θα το φτιάξουμε μόνοι μας και μαζί. Με την Δικέφαλος 1924, θα έχει μετόχους του φίλους και τους φιλάθλους της. Θα ανήκει στην ΑΕΚ και κανέναν άλλον. Ο καθένας μπορεί να πάρει μέρος στην ΑΜΚ με τις δικές του δυνάμεις. Πολλά από λίγους και λίγα από πολλούς, αυτός είναι ο στόχος. Πρέπει όλοι μαζί, όπως και η ΑΕΚ δεν έχει ιδιοκτήτες, έτσι και το γήπεδο δεν θα έχει. Η ΑΕΚ είναι ιδανικό, είναι πάνω από πρόωσης, ιδιοκτήτες και εταιρείες. Η ΑΕΚ είναι ιστορία, όχι εταιρεία. Το γήπεδο θα ανήκει στην ΑΕΚ και τον κόσμο. Αυτά τα τείχη θα τα σηκώσουμε ψηλά, όπως πριν από 83 χρόνια οι πρόγονοι μας τον πρώτο μαντρότοιχο από υλικά που που περίσσεψαν από τις προσφυγικές κατοικίες. Αυτή τη φορά θα δώσουμε στο όνειρο σάρκα και οστά, αλλά πιο γρήγορα.

Έχουμε πίσω μας 90 χρόνια ιστορίας και υπερηφάνειας. Αμέτρητες σελίδες δόξας γραμμένες σε αυτό το γήπεδο που και πάλι θα φτιάξουμε. Όλοι εμείς είμαστε ΑΕΚ πιο πολύ στα δύσκολα από ό,τι στα εύκολα και τα δύσκολα είναι μπροστά. Ο δρόμος ανοίγει από το γήπεδο, από το ποίο έχετε πάρει μια μικρή γεύση. Ήδη έχει προκηρυχθεί ΑΜΚ 30 εκατομμύρια ευρώ. Είναι δεδομένοι ότι θ καλυφθεί από όλους, είναι δεδομένο επίσης ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα επιστραφούν αν μία στο εκατομμύριο υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Θα απαιτηθεί η βοήθεια όλων και είμαι σίγουρους ότι όσο το έργο προχωράει η δικέφαλος 1924 θα καλύψει οποιαδήποτε αύξηση. Δεν είναι υπόθεση του Μελισσανίδη το νέο γήπεδο, ακόμα κι αν βάλω τα περισσότερα χρήματα.

Ήρθε η στιγμή της αλήθειας για όλους. Τώρα θα φανεί ποιοι αγαπούν την ΑΕΚ και δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει οικονομικά ισχυρός φίλος της ομάδα που θα απουσιάζει από το κάλεσμα. Προς το παρόν ευχαριστώ πρώτα και πάνω από όλους τον Πατριάρχη για την ευλογία και την οικονομική στήριξη στην ομάδα. Επίσης, ευχαριστώ τον Δήμαρχο και το Δ.Σ της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς και τους πρωτεργάτες στο έργο, τον Πέτρο Παππά και τον Πόλυ Χατζηιωάννου, που μαζί ξεκινήσαμε την ιδέα και τους άλλους βασικούς χρηματοδότες που σε λίγο θα τους μάθετε. Είμαι βέβαιος για τη συμμετοχή του απλού φίλαθλου της ΑΕΚ, είμαστε όλοι σύμμαχοι στο όνειρο. Οι δυνάμεις όλων πρέπει να ενωθούν. Μι λίγα από πολλούς και πολλά από όλους, μόνο τότε θα μπορούμε να μπούμε με ασφάλεια στο στολίδι μας και θα κάνουμε περήφανους αυτούς που κληρονομήσαμε την αγάπη τους για αυτό το μεγάλο και σπουδαίο που λέγεται ΑΕΚ. Μόνο τότε θα φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο ίδρυμα Ωνάση για την οικονομική στήριξη, τη φιλοξενία και την συνεργασία. Το όνομα του θα υπάρχει στο γήπεδο. Το σύνθημα μας, μην ξεχνάτε, είναι ότι ερχόμαστε. Θα επιστρέψουμε, αλλά σε ένα διαφορετικό τοπίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί πρέπει να αλλάξει το τοπίο για να επιστρέψει η ελληνική οικογένεια στις κερκίδες. Αλλιώς δεν θα έχουν σημασία οι προσπάθειες για το γήπεδο. Αυτό πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί. Το ποδόσφαιρο πρέπει να μας ενώσει. Σας ευχαριστώ».

Τον θεμέλιο λίθο ο Πατριάρχης!

Ο Μητροπολίτης Δράμας μετέφερε το μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τις ευχές και τις ευλογίες του. Έκανε λόγο για συμμετοχή στους πνευματικούς αγώνες της ζωής. Αναφέρθηκε στον «εσωτερικό αγώνα της ψυχής και την τήρηση των κανόνων», υποστηρίζοντας ότι όσοι διηγούνται στα παιδιά τους τα κατορθώματά τους θα αισθάνονται «μεγαλύτερη χαρά για την πνευματική νίκη, που δεν θυσίασαν το ήθος τους για χάρη της σκοπιμότητας». Παράλληλα, αποκάλυψε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θέλει να βάλει το θεμέλιο λίθο και για αυτό προσφέρει 50.000 ευρώ στην ΠΑΕ! Μίλησε, δε, με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ προκάλεσε συγκίνηση όταν είπε ότι οι γονείς του Ζώρας και Βέρα, θα είναι υπερήφανοι.

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, πρότζεκτ μάνατζερ του γηπέδου δήλωσε : «Η υλοποίηση αυτού του έργου είναι μια απόλυτα ομαδική δουλειά και εγώ εκπροσωπώ μια πολύ μεγάλη ομάδα πουσυνεργάζεται εδώ και καιρό για το έργο. Όπως είναι γνωστό, για το σπίτι μας αποφασίζουμε εμείς, ο ο αρχιτέκτονας και η πολεοδομία. Για να φτιάξει η ΑΕΚ το σπίτι της είναι διαφορετική προσέγγιση. Θα πρέπει ο δήμος, η περιφέρεια, η πολιτεία, το ερασιτεχνικό σωματείο, οι φίλαθλοι και θα επιμείνω, οι φίλοι της ΑΕΚ σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο να συνεργαστούν. Όχι μόνο στο ξεκίνημα αλλά στη διάρκεια του έργου, ώστε να το δούμε να πραγματοποιείται σε ένα χρονοδιάγραμμα. Τα γήπεδα ήταν διαφορετικά από τις δεκαετίες του '40 '50 '60 και με απαρχή το Άμστερνταμ Αρίνα το '96-'97 άρχισε να αλλάζει η μορφή και η δομή των γηπέδων. Τα γήπεδα από χώροι που παιζόταν ποδόσφαιρο και υπήρχε αντιπαράθεση άρχισαν να γίνονται χώροι υψηλών παραστάσεων και θεάματος.

Ο καθένας από εμάς βλέπει το ματς, καταναλώνει,μιλάει για δουλειές περνάει χρόνο με οικογένεια του κοκ. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η Γιουβέντους. Στην Ελλάδα προσπαθούμε τα τελευταία χρονιά με απαρχή την Ολυμπιάδα να ακολουθήσουμε το μοντέλο και έχουν γίνει κάποια βήματα. Κάποια ολοκληρώθηκαν, αλλά δεν προχώρησαν. Από την αρχή είπαμε να σχεδιάσουμε κάτι που να έχει άξιες. Αυτό που σχεδιάζεται πραγματικά έχεινα κάνει με το σεβασμό προς το θεατή όσον φορά τις εγκαταστάσεις με τα δύο μουσεία, αυτό της ομάδας και το κυριότερο αυτό της προσφυγιάς που θα γίνει εκεί. Δεύτερος πυλώνας μας είναι ο πολιτισμός. Πρόκειται για την τιμή που έχει να κάνει η οικογένεια της ΑΕΚ. Ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί όλους, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το ακίνητο ΑΕΚ βρίσκεται σε ιδιαίτερο σημείο. Η Νέα Φιλαδέλφεια τότε είχε άριστο πολεοδομικό σχεδιασμό που αποτυπώνεται σε φωτογραφίες της εποχής. Ο χώρος είναι δίπλα με το περίφημο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Είναι περίπου δύο φορές το μέγεθος του Εθνικού Κήπου και στα πλαίσια της παρέμβασης της περιοχής αυτό το πάρκο μπορεί να γίνει από τα δεσπόζοντα στην Αττική. Μπορεί το έργο το γηπέδου της ΑΕΚ, το άλσος και η ανάπλαση της περιοχής να αλλάξει τα δεδομένα των δήμων. Βρίσκεται κοντά η στάση του τρένου και η γραμμή 4 πολύ σύντομα θα βρίσκεται στο σταθμό του Περισσού. Τα Μέσα σταθερής τροχιάς θα αλλάξουν τις λειτουργίες της περιοχής. Το έργο είναι της τάξεως των 65 εκ ευρώ. Θα πιστοποιηθεί με γήπεδο 4 αστέρων FIFA-UEFA, 32-34.000 θέσεις, 40 σουίτες, 30 πύλες εισόδου και τουρνικέ 5 διαφορετικούς τύπους καθισμάτων 2 μεγάλα σκορ γουότς, 1500 θέσεις στάθμευσης και διπλά αποδυτήρια ώστε να μπορεί να γίνεται τουρνουά ποδοσφαίρου με 4 ομάδες.

Επιπλέον θα γίνει μια προσπάθεια το κριτήριο αυτό να είναι ένα από τα πρώτα πράσινα χαρακτηρισμένα γήπεδα στην Ελλάδα , με ό,τι σημαίνει αυτό. Την Κυριακή είναι ο μαραθώνιος και η οικογένεια της ΑΕΚ έχει να διανύσει έναν μαραθώνιο για το έργο αυτό. Η λογική όλων μας είναι με προσεκτικές ενέργειες να τερματίσουμε, δηλαδή να γίνει το έργο, να μην αναλωθούμε σε ανακοινώσεις και βιαστικές ενέργειες. Να γίνουν προσεκτικά βήματα. Έχουν ξεκινήσει οι μελέτες, ο δήμος θέλει επί της αρχής να γίνει το έργο. Συστάθηκε και η δικέφαλος ΑΕ που όλη η οικογένεια της ΑΕΚ θα συνεισφέρει. Η περιφέρεια πολύ έγκαιρα ανακοίνωσε και δεσμεύτηκε για τα 20 εκατομμύρια. Έχει γίνει ανακοίνωση αύξησης ΜΚ, κατατέθηκε ο φάκελός στο δήμο και έγινε και η πρώτη τεχνική συνάντηση με την περιφέρεια χτες και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Υπάρχουν ζητήματα και για το μέλλον. Το έργο πρέπει εγκριθεί από τις υπηρεσίες της ΓΓΑ, πρέπει να υποστηριχθεί με θεσμικό τρόπο και αυτή η οργάνωση βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι μελέτες εκπονούνται ώστε κάποια στιγμή ναι βγει οικοδομική άδεια. Η έναρξη έχει οριστεί για το '2014 και η λήξη για το 15-15. Ακόμα δεν είμαστε απόλυτα σαφείς για τις δεσμεύσεις ημερομηνιών, εξελίσσονται ενέργειες που μπλέκονται όλοι οι φορείς που λέγαμε και υπάρχουν απρόοπτα και καθυστερήσεις. Στη Ελλάδα μιλάμε για μπουλντόζα. Θέλει ο κόσμος να δει την μπουλντόζα μέσα.

Και θέλω όλοι ναι σκεφτούμε καλά τις μπουλτόζες που μπήκαν και το όνειρο δεν έγινε και άλλες που μπήκαν και δεν σταμάτησε. Σε εμάς η έννοια είναι όταν μπει η μπουλντόζα, θα σταματήσει με την ολοκλήρωση του έργου και με τους χιλιάδες ανθρώπους της ΑΕΚ να χειροκροτούν τη σέντρα ενός παιχνιδιού.. Επειδή τα έργα είναι δύσκολα, σύνθετα και ο κόσμος δεν θα καταλάβαινε τα εγχειρήματα.

Για να καταλάβουμε τα μεγέθη: Θα χρησιμοποιηθούν 6600 μπετονιέρες, το στέγαστρο μόνο του θα μπορούσε να καλύψει 50 γήπεδα τένις. Τα καθίσματα αν έμπαιναν σε τρενάκι θα έφταναν από τη Σύρο μέχρι τη Μύκονο. Το σίδερο2000 τόνοι και κάτω σε ράγες είναι η γραμμή Κηφισιά-Πειραιάς. Θα χρησιμοποιηθεί 300 χιλιόμετρα καλώδιο όλων των ειδών αυτά συνδέουν το γήπεδο με αυτό της αρχαίας Ολυμπίας! Επίσης θα έχουμε 35,000 μέτρα σωληνώσεων.

Όσον αφορά τη συνεισφορά στο δήμο και την πολιτεία και την κοινωνία. Έχει να δώσει το έργο δουλειά όσο θα υλοποιείται σε 1500-2000 άνεργους ανθρώπους. ΘΑ υπάρξουν 200-400 μόνιμες θέσεις εργασίας όταν θα λειτουργήσει. Άμεσες, συν τις έμμεσες που δεν μπορούν να υπολογιστούν. Θα λύσει σοβαρό πρόβλημα των δημοτών για τις θέσεις στάθμευσης. Το έργο δεν είναι ένα γήπεδο. Είναι μια μεγάλη ανάπλαση, μια αστική παρέμβαση. Θ αλλάξει το δήμο που ξέρουμε τόσα χρόνια, θα αυξήσει τα έσοδα και το έργο και όλοι εμπλεκόμενοι θα παράξουν 11 εκ ευρώ σε ΦΠΑ για κράτος. 10 για φόρο εισοδήματος, 2.5 για ασφαλιστικές. Ποιος θα μπορούσε να μην θέλει ένα τέτοιο γήπεδο;»

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα