Πιστώνεται τον Ρισβάνη και τα πιτσιρίκια…

Πιστώνεται τον Ρισβάνη και τα πιτσιρίκια…

Πιστώνεται τον Ρισβάνη και τα πιτσιρίκια…

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Γιάννη Αναστασίου που επέλεξε τον Ρισβάνη, ο οποίος στο ματς με τον Ολυμπιακό δεν έχασε ούτε μία μονομαχία και έπαιξε λες και έπαιζε χρόνια σε τέτοια ντέρμπι.

Παίρνω αφορμή από ένα τελευταίο σχόλιο ενός φίλου που κατηγορεί τον Αναστασίου, για τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Μαρινάκη και προβλέπει, ότι θα «κάψει» και τον Ρισβάνη. Αυτό είναι όχι απλά άδικο να το λέμε, για τον συγκεκριμένο προπονητή, αλλά πριν πούμε κάτι πρέπει να δούμε κάποια πράγματα. Όχι μόνο δεν έχει δίκιο σε αυτό, που λέει ο φίλος, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ο Αναστασίου ήταν το καλοκαίρι, όταν στο πλάνο, που έκανε για την ομάδα στην θέση του δεξιού μπακ είχε σημειωμένα δύο ονόματα . Του Μαρινάκη και του Σπυρόπουλου. Ο Αναστασίου είχε στο πλάνο του τον νεαρό μπακ και τον έβαλε βασικό από τα φιλικά.

Εκανε κάποια πολύ καλά παιχνίδια, μετά τραυματίστηκε για ένα ματς, πέρασε ένα ντεφορμάρισμα, όπως φάνηκε σε ένα δύο παιχνίδια και ο Αναστασίου τελευταία δεν τον χρησιμοποίησε. Το θέμα είναι, ότι ο προπονητής του τον πιστεύει πολύ, τον διαχειρίζεται σωστά και σύντομα θα τον ξαναδούμε στην ενδεκάδα. Μην ξεχνάμε, ότι πρόκειται για ένα νέο παιδί, που πρώτη χρονιά παίζει στην πρώτη ομάδα και αν δεν υπήρχε ο Αναστασίου να τον πιστέψει δεν θα είχε παίξει ποτέ στην πρώτη ομάδα και ο Παναθηναϊκός θα είχε αποκτήσει δεξί μπακ για να τον έχει μαζί με τον Σπυρόπουλο.

Οσον αφορά τον Τριανταφυλλόπουλο να πω , ότι η κίνηση του Αναστασίου να τον βάλει δεξί μπακ σε υψηλού κινδύνου παιχνίδια του βγαίνει. Φυσικά δεν είναι καλός να βγει μπροστά και να κάνει σέντρες, αλλά αμυντικά στέκεται καλά. Ο Στοχ στο ματς με τον ΠΑΟΚ δεν φάνηκε, ο Φουστέρ και ο Κάμπελ , όποτε έπαιξαν από την πλευρά του δεν έκαναν τίποτα στο ντέρμπι και στην φάση του γκολ, αν δεν σκεφτόταν την δεύτερη κίτρινη κάρτα θα είχε κάνει φάουλ στον Μήτρογλου.

Αλλά για μία φάση (που στο κάτω-κάτω μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε αμυντικό), να συζητάμε τώρα γιατί έβαλε τον Τριανταφυλλόπουλο δεξί μπακ είναι παράλογο. Απλά να θυμίσω, ότι στο ματς πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη έπαιξε ο Σπυρόπουλος δεξί μπακ και ο Μπαντιμπαγκά ήταν εξαιρετικός και αν δεν ήταν ο Καπίνο , θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να το είχε χάσει το παιχνίδι. Στο παιχνίδι κυπέλλου , που έπαιξε ο Τριανταφυλλόπουλος δεξιά ο Μπαντιμπαγκά περιορίστηκε και ο Παναθηναϊκός πήρε μία άνετη πρόκριση.


Οσον αφορά τον Ρισβάνη, εκεί και αν είναι άδικο να μην πιστώνουμε στον Αναστασίου αυτό, που βλέπουμε. Θυμάμαι τι άκουσε ο Ελληνας τεχνικός στο ματς με τον Πλατανιά, όταν τον έβαλε να παίξει. «Πάει να τον κάψει», « το παιδί δεν κάνει» και άλλα τέτοια. Εγώ από την πρώτη στιγμή είχα πει, ότι ο Ρισβάνης είναι στόπερ, που μπορεί να εξελιχθεί σε κεντρικό αμυντικό υψηλού επιπέδου και η απόδοσή του σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύει , ότι πρόκειται για παίκτη με εξαιρετικά προσόντα. Στο ματς με τον Ολυμπιακό δεν έχασε ούτε μία μονομαχία και έπαιξε λες και έπαιζε χρόνια σε τέτοια ντέρμπι.

Ο Αναστασίου τον έριξε στο ντέρμπι , ενώ θα μπορούσε είτε να βάλει στόπερ τον Τριανταφυλλόπουλο και τον Μαρινάκη δεξιά, είτε να βάλει στόπερ τον Κουτρουμπή, η ακόμα και τον Μέντες. Εβαλε, όμως, τον Ρισβάνη, ο οποίος έχει έξι συμμετοχές σε 10 παιχνίδια στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα. Και έβαλε τον Ρισβάνη, διότι τον πιστεύει ο Αναστασίου και δεν είχε κανένα πρόβλημα να τον ρίξει στην μάχη. Το έκανε και το πιστώνεται ο προπονητής.

Εξι συμμετοχές έχει και ο Μαρινάκης. Σε εννέα από τα 10 παιχνίδια έχει παίξει ο Λαγός, στα οκτώ ο Τριανταφυλλόπουλος, που έχει χάσει και ένα ματς από κάρτες. Και επειδή έγινε κουβέντα με την ατάκα « τι αντίδραση είναι αυτή;» και την χειρονομία του Αναστασίου στον Τριανταφυλλόπουλο μετά την λήξη του αγώνα είναι στην προσπάθεια του Ελληνα τεχνικού να συνεφέρει τον νεαρό αμυντικό, που στενοχωρημένος από το γκολ στο 90 και το φάουλ, που δεν έκανε στον Μήτρογλου, έκλαιγε και πήγε να φύγει στα αποδυτήρια. Ο Αναστασίου τον προέτρεψε να πάει στον κόσμο μαζί με τους άλλους παίκτες και δεν του έβαλε «χέρι», για την φάση του γκολ , όπως πολλοί νόμιζαν. Το αντίθετο έκανε.

Επίσης ο Καπίνο έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος και ο προπονητής του τον στήριξε και μετά από κάποια παιχνίδια, που δεν ήταν τόσο καλός. Γενικά ο Αναστασίου διαχειρίζεται εξαιρετικά μέχρι τώρα τους «μικρούς», τους πιστεύει, δικαιώνεται για αυτό και του πιστώνεται

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.