Και στο τέλος... μύρισε Μήτρογλου! (0-1)

Και στο τέλος... μύρισε Μήτρογλου! (0-1)

bet365

Ο Παναθηναϊκός έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες, ο Μήτρογλου... πυροβόλησε στο 90' και ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την Λεωφόρο!

Ενας παίκτης, μια φάση, ένα μεγάλο... τρίποντο. Ο Παναθηναϊκός είχε καλές φάσεις, αλλά ο Μήτρογλου ήταν αυτός που έκρινε το ματς και έδωσε μια μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο +3 από τον ΠΑΟΚ, ενώ οι «πράσινοι» εισέπραξαν το χειροκρότημα του κόσμου για την καλή τους εμφάνιση.

Ετσι έπαιξαν
Ο Αναστασίου κράτησε κλειστά χαρτιά μέχρι τη... σέντρα, αν και στο βασικό σχήμα είχε Φιγκερόα, Μπεργκ. Ειδικότερα, κάτω από τα δοκάρια ο Καπίνο, δεξιά ο Τριανταφυλλόπουλος, αριστερά ο Νάνο και στο κέντρο της άμυνας οι Σίντενφελντ, Ρισβάνης. Από κει και πέρα, για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με ρόμβο, ο Μέντες μπροστά από τους δυο κεντρικούς αμυντικούς, ο Πράνιτς πίσω από τους δυο φορ, Μπεργκ, Φιγκερόα, με τους Λαγό, Ζέκα να είναι στα άκρα.

Στον αντίποδα, ο Μίτσελ άφησε εκτός τον Βάις, κάτι άλλωστε που είχε φανεί και στα μέσα της εβδομάδας. Ο Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Σαλίνο, αριστερά ο Χολέμπας και οι Σιόβας, Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας. Σάμαρης, Μανιάτης το δίδυμο στα χαφ, Κάμπελ, Φουστέρ στα άκρα και ο Σαβιόλα πίσω από τον Μήτρογλου

Επιθετικές ομάδες, καθόλου θέαμα

Ο Αναστασίου ζήτησε από τους παίκτες του πίεση στην πρώτη πάσα, με τους πράσινους να επιδιώκουν με το... καλημέρα της αναμέτρησης να πάρουν τον έλεγχο. Ο Ολυμπιακός ήταν νωχελικός στο πρώτο δεκάλεπτο και είχε μόλις μια απόπειρα αντεπίθεσης, αλλά ο Κάμπελ έκανε τη λάθος πάσα. Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, είχαν κορυφαίους τα δυο μπακ, Σαλίνο, Χολέμπας και από τον Βραζιλιάνο ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση του ματς. Η σέντρα του στο 15' βρήκε τον Μήτρογλου και αυτός με δύσκολη κεφαλιά ανάγκασε τον Καπίνο σε εξαιρετική επέμβαση. Μάλιστα, στην επόμενη φάση ο φορ του Ολυμπιακού θα μπορούσε μνα απειλήσει, αλλά μπερδεύτηκε και χάθηκε η ευκαιρία. Μπορεί η κατοχή των φιλοξενούμενων στο 20' να άγγιζε το 60%, αλλά ο Αναστασίου είδε το κενό στα άκρα, ζήτησε από Ζέκα, Λαγό να παίξουν πιο αμυντικό και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κλείσει τρύπες. Βέβαια, το γεγονός πως οι «πράσινοι» δεν είχαν συνοχή, αλλά και σωστό τρόπο ανάπτυξης τους εμπόδιζε να απειλήσουν. Πολύ καλοί ανασταλτικά οι γηπεδούχοι, αλλά μόνο με μεγάλες μπαλιές προσπαθούσαν να βρουν τους Μπεργκ, Φιγκερόα που ήταν πολύ καλά κλεισμένοι.

Πεντάλεπτο της... φωτιάς!
Ο Παναθηναϊκός πήρε μπρος επιθετικά στο τελευταίο πεντάλεπτο και στο 41΄είχε μεγάλη ευκαιρία για γκολ, όταν στη σέντρα του Λαγού ο Ρομπέρτο έδιωξε πάνω στον... Μανωλά και η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μέντες έπαιξε πολύ ωραία χωρίς τη μπάλα, ο Μπεργκ τον βρήκε ιδανικά, αλλά το πλασέ του ήταν πολύ κακό!

Πολύ δυνατά ο Παναθηναϊκός!
Οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά, πίεσαν ψηλά, είχαν τρεξίματα, φρεσκάδα και πήραν τον έλεγχο του ματς. Οι παίκτες του Αναστασίου προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και στο 55΄ο Πράνιτς δεν μπόρεσε να απειλήσει. Πίεση ψηλά και στο 56' το τραγικό λάθος του Μανωλά έπειτα από πίεση του Μπεργκ δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο, έβγαζε εύκολα φάσεις και στο 58' ο Ρομπέρτο νίκησε τον Τριανταφυλλόπουλο και κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο.
Οι Πειραιώτες χωρίς καθαρό μυαλό κατάφεραν να απαντήσουν από στημένο, αλλά η κεφαλιά του Μήτρογλουβ δεν ήταν αυτή που θα έδινε το προβάδισμα. Ο Μίτσελ πέρασε στο ματς τον Γιαταμπαρέ στη θέση του Κάμπελ που δεν βοήθησε, ενώ πέντε λεπτά αργότερα έβαλε και τον Βάις στη θέση του Σαβιόλα. Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε, αλλά ο ο Παναθηναϊκός είχε τη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, η εντυπωσιακή μπαλιά του Μέντες βρήκε τον Φιγκερόα, αλλά ο Αργεντίνος έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει!

Ο Μήτρογλου έκανε τη διαφορά!
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να πατάει καλύτερα, αλλά τη διαφορά στο ματς την έκανε ένας παίκτης, ο πρώτος σκόρερ της φετινής σεζόν. Στο 90' ο Μήτρογλου άδειασε τον Τριανταφυλλόπουλο, ο Φουστέρ του πάσαρε ιδανικό και ο φορ του Ολυμπιακού «πάγωσε » τη Λεωφόρο, πετυχαίνοντας το 13ο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Μan of the match: Ο Κώστας Μήτρογλου... έκλεψε τη νίκη για τον Ολυμπιακό και τον διατήρησε στο +4. Ο διεθνής φορ με μια μεγάλη ενέργεια στο 90', έδειξε τη σπουδαία κλάση του και έφτασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα. Το ντέρμπι θα κρινόταν στην φάση και ο Μήτρογλου κατάφερε να δώσει μια μεγάλη νίκη.

Στο ύψος του: Πολύ καλός ο Μέντες, θα μπορούσε να είναι στην καλύτερη φάση της αγωνιστικής, αλλά η μεγάλη του πάσα δεν είχε το ιδανικό αποτέλεσμα για την ομάδα του. Ετρεξε, βοήθησε ανασταλτικά, τα πήγε καλά και στο δημιουργικό. Πολύ καλός ο Σάμαρης για τον Ολυμπιακό, εξαιρετικός ανασταλτικά, πολλά τρεξίματα, κάλυψε χιλιόμετρα και σε πολλές φάσεις στην επανάληψη έδειχνε... μόνος στον άξονα

Αδύναμος κρίκος: Ο Μήτρογλου τον νίκησε στο σπριντ, ο Τριανταφυλλόπουλος δεν κατάφερε να ακολουθήσει και ο Παναθηναϊκός δέχθηκε το γκολ της ήττας. Μοιραίος για τους «πράσινους» ο νεαρός αμυντικός, ο οποίος στο τέλος ξέσπασε... Κακός για τον Ολυμπιακό ο Κάμπελ, ο οποίος σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς δεν βοήθησε καθόλου. Ο Σαβιόλα δεν βοήθησε καθόλου, δεν του πήγε το ματς και αντικαταστάθηκε. Δεν βοήθησε όμως και ο Βάις που τον αντικατέστησε...

Η γκάφα: Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε σοβαρό λάθος στο τέλος, αλλά ο παίκτης που θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του ματς ήταν ο Φιγκερόα. Ο Αργεντίνος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ σε φάση που έχει δείξει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Απόψε όμως δεν την έκανε...

Το στραγάλι: Ηρεμο βράδυ για τον Μάνταλο, ο οποίος έδωσε σωστά κίτρινες κάρτες κυρίως για σκληρό ματς. Καλή η διαιτησία του, αλλά δεν είχε και τη δύσκολη φάση

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ο Παναθηναϊκός είχε τις μεγάλες φάσεις, ο Ολυμπιακός είχε... Μήτρογλου. Ο διεθνής φορ έκανε τη διαφορά και σε μια φάση εκρινε το ματς. Οι «πράσινοι» ήταν ανεβασμένοι, είχαν πολύ καλή εικόνα στην επανάληψη, πίεσαν, αλλά στην τελική προσπάθεια δεν είδαν... φως. Οι ερυθρόλευκοι δεν βρέθηκαν στο καλύτερό τους βράδυ και όπως τόνισε ο Μίτσελ, η ομάδα του πήρε και μια... διαφορετική νίκη.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ρισβάνης, Σιλντενφελντ, Ζέκα, Πράνιτς, Μέντες, Λαγός,(72' Αμπέιντ), Φιγκερόα (85' Κλωναρίδης),Μπεργκ.

Oλυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Φουστέρ, Κάμπελ (61' Γιαταμπαρέ), Σαβιόλα (66' Βάις), Μήτρογλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα