«Να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας»

«Να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας»

Gazzetta team
«Να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας»

bet365

Έτοιμος να πολεμήσει μέχρι τέλους για τον Παναθηναϊκό, δηλώνει ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος τονίζει πως θα τα δώσει όλα για τη νίκη στο ντέρμπι. Ακόμα μιλάει και για τον αντίπαλο και συμπατριώτη του Σαβιόλα και την μεταξύ τους μάχη...

Αναλυτικά όσα είπε ο άσος του Παναθηναϊκού στη κάμερα της NOVA:

Πως περιμένεις αυτό το ντέρμπι;

"Με μεγάλη όρεξη και άγχος, μέχρι να έρθει η στιγμή να παίξω. Θέλω να δω πως είναι ένα ντέρμπι και στο δικό μας γήπεδο. Το έχω βιώσει στο γήπεδο του αντιπάλου, άρα θα είναι εξαιρετικό να δω το ντέρμπι στη δική μας έδρα".

Γνωρίζεις πολύ καλά την ψυχολογία των ντέρμπι. Έχεις αγωνιστεί σε μεγάλα παιχνίδια στην καριέρα σου. Τι διαφορετικό έχει το δικό μας ντέρμπι;

"Είναι ίδιο με αυτό που βιώνουμε στην Αργεντινή. Ένα παιχνίδι που αναμένουμε με μεγάλη όρεξη και θέληση. Και οι φίλαθλοι περιμένουν με ανυπομονησία αυτό το ντέρμπι, ώστε να είναι στις εξέδρες, να φωνάξουν, να υποστηρίξουν την ομάδα τους και να δώσουν και εκείνοι το βροντερό παρών στο ντέρμπι.

Όμως ως ποδοσφαιριστής, πρέπει να αποστασιοποιηθείς λίγο από αυτή την ευφορία, από αυτή την όρεξη και να δεις τα πράγματα διαφορετικά. Δηλαδή ότι πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου, να τα καταφέρεις καλά στις προπονήσεις και να είσαι πανέτοιμος, ώστε να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα".

Αν δούμε τους αριθμούς, ο Ολυμπιακός φαντάζει ως το φαβορί το ντέρμπι. Έχει καλύτερη άμυνα και επίθεση στο πρωτάθλημα και σημαντική βαθμολογική διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν φαβορί σε αυτά τα παιχνίδια;

"Ενδεχομένως να "γέρνει" ο τίτλος του φαβορί προς την αντίπαλη ομάδα. Είναι μια καλή ομάδα, η οποία προηγείται στο πρωτάθλημα και έχει δαπανήσει πάρα πολλά λεφτά για να πάρει καλούς παίκτες. Είναι μια καλή ομάδα.

Από την άλλη μεριά, είμαστε κι εμείς μια δυνατή ομάδα, η οποία θα παίξει στην έδρα της και θα έχει στο πλευρό της τους φιλάθλους, στους οποίους θέλουμε να δώσουμε όλη τη χαρά και όλη την ευχαρίστηση σε αυτό τον αγώνα με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα, θα δούμε. Πρέπει να ομολογήσω ότι αυτού του είδους οι αγώνες, είναι ξεχωριστοί. Ο τρόπος που παίζουν οι ομάδες είναι συγκεκριμένος και θα έλεγα ότι είναι κάτι το ξεχωριστό".

Θα βρεις απέναντι σου έναν παλιό σου φίλο και συμπαίκτη σου στην Εθνική Αργεντινής. Τον Χαβιέ Σαβιόλα. Τι θα ήθελες να του πεις πριν από το ντέρμπι;

"Με τον Σαβιόλα η αλήθεια είναι ότι μοιραστήκαμε στην Εθνική Αργεντινής πάρα πολύ ωραίες στιγμές. Έχω μια εξαιρετική σχέση. Κάπως τα φέρνει η ζωή, έτυχε εκείνος να παίξει σε ένα μέρος, εγώ σε άλλο μέρος, αλλά πάλι θα είμαστε στο ίδιο γήπεδο, αλλά αντίπαλοι.

Στον Σαβιόλα εύχομαι το καλύτερο, να είναι γερός και υγιής, να έρθει στον αγώνα καλά, βεβαίως να μην είναι πολύ αποτελεσματικός (γελάει) και από εκεί και πέρα του εύχομαι το καλύτερο. Ελπίζω να γίνει ένας καλός και ήρεμος αγώνας, να μην γίνουν πράγματα έξω από τον αγωνιστικό χώρο και να εξελιχθεί καλά".

Ως ένας σπουδαίος επιθετικός, πως θα έκρινες τον Μήτρογλου; Βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και όλοι συζητούν γι' αυτόν.

"Είναι ένας μεγάλος παίκτης και ένας εξαιρετικός επιθετικός. Βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, κάνει τα πράγματα καλά, βάζει πολλά γκολ, άρα θα πρέπει να τον εξουδετερώσουμε. Δηλαδή να μην του αφήσουμε το περιθώριο και την δυνατότητα να κάνει ζημιά και να βάλει γκολ.

Και γενικότερα πρέπει να τον έχουμε υπό έλεγχο. Είναι πολύ καλός επιθετικός ο Μήτρογλου και πρέπει να τον προσέξουμε πολύ. Παίζει καλά, κάνει γκολ, αλλά και βοηθά την ομάδα του να πετύχει γκολ. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί μαζί του. Αναφορικά με την ομάδα μας, έχουμε καλή άμυνα, η οποία βλέπουμε ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν έχει δεχθεί γκολ. Και αυτό είναι σημαντικό.

Από εκεί και πέρα επαναλαμβάνω, ότι θα πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να γίνει ένας αγώνας μέσα σε αθλητικά πλαίσια και εκεί να μείνει".

Με λίγα λεπτά συμμετοχής και ελάχιστες προσπάθειες, έχεις πετύχει τρια γκολ στο πρωτάθλημα. Βρίσκεσαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Έχεις κρατήσει ένα γκολ για το ντέρμπι;

"Μακάρι ο Θεός να βοηθήσει να γίνει ένας καλός αγώνας και να μπορέσω να σκοράρω. Το βασικό είναι να πάμε καλά ως ομάδα. Αν παίξω, να μπορέσω να είμαι κοντά στην αντίπαλη εστία και από εκεί και πέρα να σκοράρω ή να βοηθήσω την ομάδα να σκοράρει. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να βάλουμε γκολ".

Με βάση την εμπειρία σου από σημαντικά παιχνίδια και τη γνώση που έχεις και για τις δύο ομάδες, που πιστεύεις ότι μπορεί να κριθεί αυτό το ντέρμπι από πλευράς τακτικής;

"Θα κοιτάξουμε πρώτα να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Από τη στιγμή που θα αρχίσει, μέχρι τη στιγμή που θα τελειώσει ο αγώνας. Ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα, με επικίνδυνους παίκτες, οι οποίοι ειδικά στις στημένες φάσεις τα καταφέρνουν καλά. Οπότε από την πλευρά μας, θα πρέπει να κοιτάξουμε να το εξουδετερώσουμε.

Είμαστε μια καλή ομάδα, η οποία παίζει με την μπάλα κάτω και κοιτάει να κάνει το παιχνίδι της. Μακάρι να μας βγουν καλά τα πράγματα, ώστε να πάρουμε τους τρεις πολυπόθητους βαθμούς, οι οποίοι θα είναι σημαντικοί και για την ομάδα και θα χαροποιήσουν τους φιλάθλους μας".

Βλέποντας την νεανική ομάδα του Παναθηναϊκού, που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσετε την εφετινή σεζόν;

"Δεν ξέρω που πραγματικά μπορούμε να φτάσουμε. Το σημαντικό είναι να κάνουμε τη δουλειά μας μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα, παιχνίδι με το παιχνίδι, προπόνηση με την προπόνηση, ώστε να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και να δείξουμε ότι είμαστε ένα καλό σύνολο, το οποίο παίρνει καλά αποτελέσματα.

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος και καταλαβαίνετε ότι στόχος μας είναι να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις. Μακάρι να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα καλύτερα τα πράγματα, αλλά ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός - ως μεγάλη ομάδα- έχει στόχο να παραμένει στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Εκεί αξίζει και εκεί πρέπει να βρίσκεται".

Έχεις ένα μοναδικό "δέσιμο" με τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Πως το εξηγείς;

"Ποιος ξέρει; Το γεγονός ότι είχα πετύχει ένα γκολ στο ντέρμπι, ίσως να συνετέλεσε ώστε οι φίλαθλοι να έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη προς το πρόσωπο μου. Τι να πω; Πραγματικά είναι μια ιδιαίτερη χαρά, ο τρόπος που με βλέπουν οι φίλαθλοι. Είναι αλήθεια ότι το γκολ που πέτυχα στο ντέρμπι βοήθησε.

Επίσης το γεγονός ότι αυτός ο σύλλογος σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου -όταν ήρθα τραυματίας- μου άνοιξε τις πόρτες και ο τρόπος που με υποδέχθηκε ο κόσμος, ήταν κάτι το εξαιρετικό. Κάτι το πρωτόγνωρο, για το οποίο για μια ακόμη φορά θέλω να πω ευχαριστώ.

Από εκεί και πέρα θα έλεγα, ότι κι εγώ έχω μια πολύ καλή σχέση με τον κόσμο. Αγαπάω τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και τον σύλλογο. Το γεγονός ότι ένας τόσο μεγάλος σύλλογος και οι φίλαθλοι ενός τόσο μεγάλου συλλόγου όπως ο Παναθηναϊκός, από τον οποίο έχουν περάσει τόσα μεγάλα ονόματα, μου δείχνει αγάπη και στοργή, αυτό και με τιμάει και με κάνει πολύ χαρούμενο, ώστε να δίνω κι εγώ από την πλευρά μου τη μάχη μου για τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Και σας λέω με σιγουριά, ότι θα πολεμήσω μέχρι το τέλος για το καλό του Παναθηναϊκού, τιμώντας τη φανέλα που φοράω".

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα