Τιμωρίες και στην Ευρώπη!

Gazzetta team
Τιμωρίες και στην Ευρώπη!

bet365

Το gazzetta.gr έψαξε στις ευρωπαϊκές Λίγκες και παρουσιάζει τις ανάλογες διατάξεις με αυτή που ψήφισε η Σούπερ Λιγκα για τιμωρία για τις απαξιωτικές κρίσεις!

Η διάταξη περί κυρώσεων σε περιπτώσεις δυσφημιστικών ή απαξιωτικών κρίσεων έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, με τον Γιάννη Μώραλη να τονίζει με συνέντευξή του στο gazzetta.gr ότι ίδιες διατάξεις υπάρχουν και σε άλλα ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Ο Παναθηναϊκός μέσω κύκλων τόνισε ότι η δήλωση του προέδρου της Σούπερ Λιγκ είναι ψευδής και το gazzetta.gr έψαξε το τι ισχύει στις Λίγκες ανά την Ευρώπη! Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ευρήματα, σε τουλάχιστον τρία Πρωταθλήματα υπάρχουν ανάλογες διατάξεις, αλλά όχι ακριβώς ίδιες. Πρόκειται για το πορτογαλικό, το γαλλικό και το ελβετικό.

Ανάλογες διατάξεις σε Πορτογαλία, Γαλλία, Ελβετία

Το άρθρο 68 του πειθαρχικού κώδικα της πορτογαλικής Λίγκας αναφέρει: «Ο σύλλογος που μέσω του Τύπου ή οποιουδήποτε άλλου μέσου κάνει δημόσια δήλωση ή εκφράσει μια κρίση που θα μπορούσε να θέσει σε ανυποληψία την αμεροληψία και τις αρμοδιότητες του πρωταθλήματος, όπως και όποια άλλη δήλωση που θα μπορούσε να επηρεάσει την υπόληψη της δομής της Λίγκας, του διοικητικού συμβουλίου της, του μάνατζμεντ και των συνεργατών της που είναι επικεφαλής για την διοργάνωση των Πρωταθλημάτων λόγω των αρμοδιοτήτων τους, τιμωρείται με ποινή».

Ο σχετικός κώδικας στη Γαλλία τονίζει: «Η πειθαρχική Επιτροπή είναι αρμόδια για: Κανονισμούς σχετικούς με τις παραβιάσεις του Χάρτη Ηθικής του ποδοσφαίρου, όπως και για παραβιάσεις αθλητικής ηθικής, σοβαρές παραβάσεις που βλάπτουν την ακεραιότητα, την εικόνα, την υπόληψη ή την φήμη του ποδοσφαίρου, της LFP, ή ενός από τους διαχειριστές που αναλογεί σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που υπόκειται στη δικαιοδοσία της Λίγκας, το οποίο δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ηθικής. Η Πειθαρχική Επιτροπή του Πρωταθλήματος είναι υπεύθυνη να επιλέξει το είδος των ποινών που θα θεωρηθούν επαρκείς για την κακή συμπεριφορά του συλλόγου».

Το Άρθρο 13 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ελβετικής Λίγκας αναφέρει: «Φυσικά και νομικά πρόσωπα που υπόκεινται στον συγκεκριμένο κανονισμό (υπάλληλοι, σύλλογοι και παίκτες) πρέπει να συμπεριφέρονται σε σύμπνοια με την αρχή της αφοσίωσης, της ακεραιότητας και του αθλητικού πνεύματος».

Παραβιάζει αυτές τις αρχές όποιος: Φέρνει το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα τη Λίγκα σε ανυποληψία. Για τις ποινές, ισχύει το ίδιο με τη Γαλλία, Η Επιτροπή Πειθαρχικού Ελέγχου της ASF οφείλει να επιβάλλει κυρώσεις που προβλέπονται από μία λίστα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα