«Μεγάλο πλεονέκτημα η Λεωφόρος!»

Θάνος Σαρρής
«Μεγάλο πλεονέκτημα η Λεωφόρος!»

bet365

Ενας από τους πιο αγαπημένους ξένους των οπαδών του Παναθηναϊκού, ο Γιαν Μικάελσεν μιλάει στο gazzetta.gr για το ντέρμπι, αναλύει τα υπέρ και τα κατά και θυμάται τα clasico των ημερών του!

Ο «τρελοδανός» αποτέλεσε έναν από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές της «πράσινης» κερκίδας, η οποία στο πρόσωπό του έβλεπε αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται στα ντέρμπι. Πάθος για τη φανέλα, σκληράδα, και καθόλου αδιαφορία!

Ο Μικάελσεν έπαιξε σε αρκετά ντέρμπι, ήταν παρών τόσο στην ιστορική ήττα της Ριζούπολης, όσο και στη μεγάλη νίκη με 3-1 στον τελικό του Κυπέλλου της Νέας Σμύρνης. Πλέον, ως προπονητής μιλάει για το ματς, τον παράγοντα έδρα και τις... ελπίδες επιστροφής του!

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για το τι κάνει αυτές τις μέρες ο Μικάελεσεν.

Τι θυμάσαι περισσότερο από τα ντέρμπι στην Ελλάδα;

«Με τον Παναθηναϊκό στα ντέρμπι υπάρχουν καλές και κακές στιγμές και ιστορίες. Σίγουρα δεν ξεχνάω τις μονομαχίες μου με τον Τζόρτζεβιτς, την ευθύνη του οποίου είχα σε πολλά παιχνίδια. Επίσης δεν ξεχνάω ποτέ το πάθος που έβγαινε σε αυτά τα παιχνίδια. Ήταν κάτι το εκπληκτικό. Θυμάμαι πολύ έντονα όταν κερδίσαμε το Κύπελλο με 3-1, είναι ίσως η καλύτερη ανάμνησή μου. Υπάρχουν και κακές βέβαια, τις οποίες σχεδόν τις έχω ξεχάσει! (γέλια)»

Ο Ολυμπιακός έχει πιο ακριβό και κατά γενική ομολογία πιο ποιοτικό ρόλο. Σε ένα τέτοιο ντέρμπι όμως υπάρχουν στοιχεία που παίζουν μεγαλύτερο ρόλο;

«Ακριβώς, σε ένα τέτοιο ντέρμπι παίζουν άλλα πράγματα ρόλο. Είναι κάτι που το έζησα στην Ελλάδα, το ζω και εδώ στα ματς της Μπρόντμπι με την Κοπεγχάγη. Όταν έχεις καλύτερους παίκτες έχεις το πλεονέκτημα, αλλά δεν είναι αυτό το βασικό. Σε αυτά τα ματς πρέπει να είσαι έτοιμος για μάχη, συνήθως κερδίζει αυτός που επικρατεί σε ψυχή και έχει καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Εννοείται βέβαια πως όταν η διαφορά στο έμψυχο δυναμικό είναι πραγματικά τεράστια, τότε αυτό θα φανεί και στο γήπεδο. Αλλά δεν νομίζω πως αυτό ισχύει σε αυτή την περίπτωση».

Φέτος ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει στην ιστορική έδρα της Λεωφόρου. Αυτού του δίνει επιπλέον πιθανότητες;

«Παίζει σίγουρα ρόλο, είναι πραγματικότητα ότι η έδρα βοηθάει και όχι κάτι που βρίσκεται στη φαντασία μας. Θυμάμαι όταν έπαιζα στη Λεωφόρο, μετά από κάποια παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως με τη Σάλκε και τη Ρέιντζερς, που μιλούσα με κάποιους συμπατριώτες μου και μου έλεγαν ότι στο γήπεδο αυτό τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Ο κόσμος φωνάζει πολύ, οι κερκίδες είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο και ο ποδοσφαιριστής νιώθει την πίεση. Σίγουρα πιστεύω ότι η Λεωφόρος αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό».

Θα έκανες κάποια πρόβλεψη;

«Να σου πω την αλήθεια περιμένω και ελπίζω ο Παναθηναϊκός να κερδίσει με 1-0! Σε αυτά τα ματς δεν παίζει ρόλο η καλή εμφάνιση, αλλά η νίκη και αν καταφέρει να κρατήσει στην άμυνα πιστεύω θα βάλει ένα γκολ».

Δηλαδή θεωρείς βασικό για τον Παναθηναϊκό να κρατήσει το μηδέν πίσω;

«Ναι, νομίζω ότι θα εξαρτηθούν πολλά από την άμυνα. Είναι σημαντικό να υπάρξει σωστή λειτουργία και να μην δοθούν χώροι, γιατί ο Ολυμπιακός είναι επικίνδυνος μπροστά. Φυσικά, μπορεί να έχει την κατοχή, δεν σημαίνει κάτι αυτό αν ο Παναθηναϊκός αμυνθεί σωστά και παίξει καλά στις αντεπιθέσεις».

Οικονομικά και διάφορα άλλα προβλήματα μπαίνουν στην άκρη όταν ο παίκτης πατήσει το χορτάρι σε ένα ντέρμπι;

«Οι παίκτες είναι επαγγελματίες και ξέρουν ότι όταν μπαίνουν στο γήπεδο σε τέτοια ματς ξεχνούν τα άλλα. Σκέφτονται μόνο το παιχνίδι, τον κόσμο που περιμένει τόσα από αυτούς και θέλουν μόνο να νικήσουν».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;

«Έχω ξαναπεί ότι πάντα έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τον Παναθηναϊκό και είμαι περήφανος που φόρεσα την πράσινη φανέλα και κέρδισα με αυτή ένα νταμπλ. Χαίρομαι πάντα να ανακαλώ τις αναμνήσεις μου από το σύλλογο και την Ελλάδα και ακόμα και τώρα που ξέρω ότι υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα, για μένα δεν αλλάζει το πόσο μεγάλη είναι. Ελπίζω μια μέρα να επιστρέψω ως προπονητής»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα