Έβγαλε την υποχρέωση! (0-1)

Απόστολος Παγώνης
Έβγαλε την υποχρέωση! (0-1)

bet365

Θέμα πρόκρισης δεν υπήρχε! Απλά ο ΠΑΟΚ όφειλε να κερδίσει και στην Καρδίτσα για την ιστορία του και το έκανε με το γκολ του Ολίσε!

Έχοντας κερδίσει με 3-0 στη Τούμπα στο πρώτο ματς και με τα δύσκολα παιχνίδια πρωταθλήματος να έρχονται, ήταν λογικό ο Χουμπ Στέφενς να κοιτάξει να ξεκουράσει και να προφυλάξει πολλούς παίκτες του στον αγώνα με την Αναγέννηση στη Καρδίτσα. Βέβαια δεν θα περίμενε οι αντικαταστάτες να κάνουν... αγγαρεία. Ο «δικέφαλος του βορρά» επικράτησε και στο δεύτερο ματς, αυτή την φορά με 1-0, έχοντας ως σκόρερ τον Ολίσε, προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου, αλλά πραγματικά κανείς δεν θα θυμάται αυτή την αναμέτρηση.

Μα κανείς όμως, μιας και μιλάμε για μια αναμέτρηση που από την μία οι Καρδιτσιώτες και να ήθελαν να κάνουν κάτι, δεν μπορούσαν, ενώ οι Θεσσαλονικείς που σίγουρα μπορούσαν, έδειχναν να μην ήθελαν, προτιμώντας να κρατήσουν δυνάμεις και κυρίως να μην διακινδυνέψουν κάποιον πιθανό τραυματισμό. Οπότε χαμένοι της υπόθεσης οι φίλοι και των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο γήπεδο, δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα, αλλά έφυγαν απογοητευμένοι από το θέαμα.

Δύο φάσεις και τέλος το πρώτο...

Όπως αναφέραμε το θέαμα που παρουσίασαν και οι δύο ομάδες ήταν κάκιστο, με το πρώτο ημίχρονο να περνάει ουσιαστικά με δύο καλές φάσεις, μία για κάθε ομάδα. Αρχικά στο 4' ο Γεωργιάδης έφυγε πίσω από την άμυνα, όμως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ. Η σειρά της Αναγέννησης να απειλήσει ήρθε στο 19' με τον Σπυρόπουλο να διώχνει πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Γεωργακόπουλου και ενώ ο Γλύκος είχε κάνει άσχημη έξοδο.

Δοκάρι, γκολ και μέσα οι μικροί

Στον ίδιο πάνω-κάτω ρυθμό και στο δεύτερο μέρος με τους γηπεδούχους να μην μπορούν και τους φιλοξενούμενους να κάνουν συντήρηση δυνάμεων και να φτάνουν πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Σε δύο από αυτές τις περιπτώσεις, είχαμε το δοκάρι και μετά το γκολ για τον «δικέφαλο». Αρχικά στο 67' ο Λόρενς με εξαιρετικό μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Αναγέννησης. Η φάση συνεχίστηκε και ενώ είχε μπει το 68' ο Ολίσε κατάφερε να κάνει το 0-1.

Ο Νέτσιντ βρήκε ωραία τον Ολίσε που με εξαιρετικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-1, δίνοντας εκτός της πρόκρισης, που μετά το 3-0 της Τούμπας θεωρούταν δεδομένη και τη νίκη στον ΠΑΟΚ. Από εκείνο το σημείο ο Χουμπ Στέφενς προχώρησε σε ακόμα περισσότερες αλλαγές, βάζοντας μέσα τους Πόζογλου, Τζανδάρη και Κωνσταντινίδη, χωρίς όμως η ομάδα του να έχει πρόβλημα να κρατήσει τη νίκη και πλέον περιμένει να δει τον επόμενο αντίπαλό της, ενώ ετοιμάζεται και για τις μεγάλες... μάχες του πρωταθλήματος.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Τσάμης, Κόκκινος, Οικονόμου, Κουκούλης, Δημόπουλος, Μπιτέλης, Καραχάλιος (54΄ Κοντός), Ρόβας, Κρανιώτης (80΄ Τζάνης), Γεωργακόπουλος, Μπουσινάκης (71΄ Μυργιώτης)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Σπυρόπουλος, Σκόνδρας (78΄ Κωνσταντινίδης), Λόπεθ, Κατσικάς, Λόρενς (73΄ Τζανδάρης), Γκαρσία, Γεωργιάδης, Ολίσε (69΄ Πόζογλου), Βούκιτς, Νέτσιντ

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα