Χτίζει το... κάστρο του!

Μιχάλης Τσαμπάς
Χτίζει το... κάστρο του!

bet365

Ένα ρεκόρ έγινε στο Αγρίνιο καθώς ο Παναιτωλικός είναι μία από τις μόλις 4 ομάδες πρώτης κατηγορίας σε όλη την Ευρώπη που δεν έχει δεχτεί γκολ στην έδρα της!

Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερις φορές το βράδυ της Δευτέρας οι φίλοι του Παναιτωλικού πετάχτηκαν από τις θέσεις τους και φώναξαν γκολ, στην πιο χορταστική φετινή εμφάνιση της ομάδας τους που συνδυάστηκε με το 4-0 επί της Καλλονής.

Η επικράτηση της ομάδας του Αγρινίου ήρθε δια… περιπάτου μιας και τα 3 γκολ τα είχε σημειώσει πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Από κει και πέρα οι περίπου 4000 φίλοι των «καναρινιών» που ήταν στο γήπεδο είχαν το μυαλό τους για το αν θα διατηρηθεί ένα… εκπληκτικό ρεκόρ που έχει δημιουργήσει από την αρχή της σεζόν η ομάδα τους! Να μην δέχεται γκολ στο Αγρίνιο. Και στα 5 ματς που έχει δώσει έως τώρα ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο ο Ράφαελ δεν έχει μαζέψει ούτε μια φορά την μπάλα από τα δίχτυα του και φυσικά το παθητικό παραμένει παθητικό!

Είναι προφανές από το παραπάνω ότι η έως τώρα καλή παρουσία της ομάδας του Χάβου στο πρωτάθλημα έχει και την εξήγηση της. Κι αν πει κανείς ότι «καλά δεν είναι και κανένα τεράστιο επίτευγμα να μην φας γκολ από την Καλλονή», να θυμίσουμε ότι από το Αγρίνιο έχουν περάσει χωρίς να καταφέρουν να… ματώσουν τα δίχτυα τόσο ο Ολυμπιακός που σε κάθε ματς μοιράζει «τεσσαρο-πεντάρες» και έχει πετύχει 12 γκολ μακριά από το Καραϊσκάκη, όσο και ο ΠΑΟΚ που στο Αγρίνιο βίωσε την μια και μοναδική έως τώρα ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα!

Όταν μιλάμε για μια ομάδα νεοφώτιστη στην κατηγορία το να έχει βγάλει πέντε αγώνες στην έδρα της χωρίς να δεχτεί γκολ σαφώς και είναι άξιο λόγου. Σαφώς και ο τεχνικός του Παναιτωλικού Μάκης Χάβος πιστώνεται μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας, ενώ όλο το άλλο… κομμάτι πάει στους παίκτες και ειδικά στους αμυντικούς.

Η σεζόν ξεκίνησε με κεντρικό δίδυμο τους Κούσα-Μελισσά και συνεχίστηκε με τους Κούσα-Μπικέι. Ειδικά η παρουσία του Καμερουνέζου είναι κάτι σαν… σφραγίδα αφού μετά τις αρχικές του «γκέλες αναγνώρισης» από αγώνα σε αγώνα δείχνει την αξία του και βοηθά σημαντικά τον Παναιτωλικό! Κάνοντας μια… γύρα σε όλα τα μεγάλα ή μικρότερα σε «αξία» πρωταθλήματα της Ευρώπης, στο Αγρίνιο μπορούν να περηφανεύονται ότι ανήκουν σε ένα… κλειστό club ομάδων που έχουν μηδέν παθητικό στην έδρα τους.

Το πιο… τρανταχτό από αυτά τα ονόματα είναι της Ρόμας, καθώς το «τρένο του Καμπιονάτο» ως τώρα, δεν έχει δεχτεί γκολ σε 4 ματς που έχει δώσει ως γηπεδούχος στο Ολύμπικο της Ρώμης! Ο Παναιτωλικός έχει πάντως καλύτερο… ρεκορ από την ομάδα του Τότι και του Τοροσίδη καθώς ήταν οικοδεσπότης σε 5 αγώνες και βρίσκεται στην 2η θέση της σχετικής λίστας. Η πρωτιά ως τώρα ανήκει στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας που χτίζει κι αυτή ένα… απόρθητο κάστρο μιας και… αγνοεί το γκολ από αντίπαλο σε 7 αγώνες που έχει δώσει ως γηπεδούχος!

Η 4η ομάδα αυτού του… ιδιαίτερου club «εντός έδρας περίφημης αμυντικής λειτουργίας» είναι η Ομόνοια μιας και έχει βγάλει με… λευκό σεντόνι, 3 ματς στο γήπεδο της! Για την ιστορία και για να δούμε αν ο Παναιτωλικός θα διευρύνει κι άλλο το ρεκόρ του, την μεθεπόμενη Κυριακή στις 10 Νοεμβρίου, οι Αγρινιώτες υποδέχονται στο «κλουβί» τους τον Λεβαδειακό!


Η 4άδα με την... καθαρή εστία της!

ΟΜΑΔΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΑΤΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΓΚΟΛ ΠΑΘΗΤΙΚΟ

ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ 7 0

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 5 0

ΡΟΜΑ 4 0

ΟΜΟΝΟΙΑ 3 0

Τι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη
ΟΜΑΔΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΑΤΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΓΚΟΛ ΠΑΘΗΤΙΚΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4 2
ΑΡΣΕΝΑΛ 4 5
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 5 2
ΜΠΑΓΕΡΝ 6 4
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 5 5
ΝΑΠΟΛΙ 5 1
ΠΟΡΤΟ 4 1
ΖΕΝΙΤ 6 4
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ 5 3
ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ 5 1
ΒΙΣΛΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ 7 1
ΣΤΕΑΟΥΑ 5 1
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 5 3

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα