Με… σημαιοφόρο τον Λούκας! (0-3)

Φώτης Καρακούσης
Με… σημαιοφόρο τον Λούκας! (0-3)

bet365

Ο ΠΑΟΚ έκανε… παρέλαση στην Κομοτηνή και με δύο τέρματα του Λούκας κι ένα αυτογκόλ του Έμπο κέρδισε εύκολα με 0-3 τον Πανθρακικό!

Από την μία ο γηπεδούχους Πανθρακικός κατέβηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ μέσα στο σπίτι του, προερχόμενος από ένα σερί έξι αγώνων αήττητος και κυρίως από μια μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο. Από την άλλη ο «δικέφαλος του βορρά» έχει ανεβάσει ταχύτητα και ήθελε τη νίκη για να φτάσει έστω και για λίγες ώρες τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση και να περιμένει στραβοπάτημα των «ερυθρολεύκων».

Και οι δύο προσπάθησαν για τη νίκη, την οποία πήραν οι Θεσσαλονικείς με το άνετο 0-3 γιατί διαθέτουν παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Παίκτες όπως ο Λούκας που σκόραρε δύο φορές (το άλλο ήταν αυτογκόλ του Έμπο), παίκτες όπως ο Κατσουράνης που πίσω σταμάταγε τα πάντα και παίκτες όπως ο Στοχ, ο Τζαβέλλας και οι άλλοι. Αυτή ήταν άλλωστε και η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων, στις μονάδες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερες και πήραν μια μεγάλη και κυρίως άνετη νίκη, επί ενός αντιπάλου που μόνο εύκολος δεν είναι.

Με το τρίποντο αυτό ο ΠΑΟΚ έφτασε τον Ολυμπιακό (παίζει στις 19:30 κόντρα στον ΟΦΗ) και έδειξε πως φέτος θα το παλέψει όσο εκεί που δεν παίρνει για τον τίτλο. Από την άλλη ο Πανθρακικός με την εμφάνιση του πρώτου μέρους επιβεβαίωσε την βαθμολογική του θέση. Το γρήγορο 0-2 όμως του... έκοψε τα πόδια, αλλά από την άλλη η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν γινόταν να συνεχίσει αυτό το σερί, κάποτε θα έχανε. Ε έχασε σήμερα από έναν καλύτερο αντίπαλο.

Γκολ με το καλημέρα για Λούκας...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που ήταν η καλύτερη δυνατή για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 11'. Δράστης ο Λούκας, με τον Ισπανό από παίκτης που βγάζει τις ασίστ να γίνεται σκόρερ. Ο Νίνης βρήκε ωραία τον μέσο του «δικεφάλου», αυτός πέρασε με ντρίπλα με το κεφάλι τον αντίπαλό του και νίκησε με πλασέ το Σέρεμετ κάνοντας το 0-1.

Έκοβε τα πάντα ο Κατσουράνης

Από εκείνο το σημείο ο αγώνας ισορρόπησε με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να βγουν μπροστά και να απειλήσουν. Όμως κυρίως ο Κατσουράνης και εν συνεχεία ο Βίτορ, δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να κάνουν ούτε φάση, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να κρατηθεί το μηδέν στην άμυνα. Στο 39' οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να κάνουν το 1-1, όμως ο Έμπο με... κεραυνό έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Και πάλι ο Ισπανός και τέλος το ματς

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακόμα καλύτερα για τον ΠΑΟΚ, καθώς μόλις στο 47' οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-2, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς. Ο Στοχ με ωραία σέντρα βρήκε τον Λούκας που με απευθείας σουτ έκανε δύο τα γκολ και τα δικά του, αλλά και της ομάδας του. Το 0-2 ουσιαστικά τελείωσε το ματς, καθώς οι γηπεδούχοι δεν έκαναν μετά τίποτα για να αντιδράσουν. Αν μάλιστα οι παίκτες του Στέφενς ήταν πιο εύστοχοι το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου. Μεγαλύτερες από το 0-3 που ήρθε στο 72' με τον Έμπο να στέλνει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

MAN OF THE MATCH: Πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ και μάλιστα τα δύο πρώτα. Ε τι άλλο να έκανε ο Λούκας για να είναι ο καλύτερος παίκτης του αγώνα;

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η επιθετική γραμμή του Πανθρακικού η οποία σε καμία περίπτωση δεν απείλησε όσο μας είχε συνηθίσει στα άλλα παιχνίδια.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Εδώ θα βάλουμε δύο παίκτες. Τον Κατσουράνη και τον Στοχ. Ο πρώτος έκοβε τα πάντα, ενώ ο δεύτερος παρότι δεν έβαλε γκολ έδειξε πως ήταν καλύτερα μετά τα δύο χαμένα πέναλτι κόντρα στην Μακάμπι.

Η ΓΚΑΦΑ: Το αυτογκόλ του Έμπο ήταν η μεγάλη γκάφα του αγώνα, με τον παίκτη του Πανθρακιού να προσπαθεί να διώξει και να κάνει το 0-3.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα πρόβλημα για τον Παππά σε ένα ματς που δεν είχε την δύσκολη φάση. Την μία για την ακρίβεια που είχε, πήρε την σωστή απόφαση καθώς δεν υπήρξε πέναλτι στην φάση του Σαρακατσάνου με τον Σκόνδρα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να κερδίζει τα παιχνίδια είτε παίζει, είτε δεν παίζει καλά. Σήμερα στην Κομοτηνή η ομάδα του Χουμπ Στέφενς και κέρδισε, αλλά και ικανοποίησε με την εικόνα της. Έπαιξε καλύτερα, πέτυχε τρία γκολ, θα μπορούσε να βάλει άλλα τόσα και το τρίποντο ήρθε εύκολα...

Οι συνθέσεις

Πανθρακικός (Ακης Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο (61' Ιγκορ), Μίκουλιτς, Ζεκίνια, Λαδάκης (87' Πόποβιτς), Σαρακατσάνος, Κάσες (56' Τζάνης), Μπαικαρά, Εμποου, Ρομέου

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Τζαβέλας, Κατσουράνης (83' Κατσικάς), Βίτορ, Λάζαρ, Τζιόλης, Νίνης (66' Βούκιτς), Στοχ, Λούκας, Αθανασιάδης (Νέτσιντ 75')

Δείτε εδώ το βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα