O επιμένων νικά!

O επιμένων νικά!

Νίκος Αθανασίου
O επιμένων νικά!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον... τζόγο του Γιάννη Αναστασίου που δικαιώθηκε, τον Μέντες και τις απαντήσεις του Στέφανου Καπίνο.

Δεν έχει κρύψει πως είναι λάτρης της λεπτομέρειας. Δουλεύει πάνω σε αυτή και κόντρα στον Εργοτέλη... πόνταρε τα ρέστα του, περιμένοντας μία ενέργεια που θα αλλάξει την ιστορία του ματς και θα δώσει στον Παναθηναϊκό το γκολ που έψαχνε με όχι και τόσο ορθολογικό τρόπο. Αυτό το 4-4-2 σε ρόμβο ή 4-3-1-2 του Γιάννη Αναστασίου δεν «τράβηξε». Κακά τα ψέμματα. Το «τριφύλλι» δεν πήρε παιχνίδι από τα άκρα, δεν είχε τις συνεργασίες που έπρεπε στον άξονα ενώ οι δύο του στράικερ δεν είχαν την «επικοινωνία» μέσα στο γήπεδο που θα έδινε το πλεονέκτημα στους «πράσινους». Μάλιστα, στο πρώτο μέρος αμφότεροι προτίμησαν να τελειώσουν μόνοι τους φάσεις, στις οποίες αν είχε πασάρει ο ένας στον άλλο θα είχαν προκύψει πιο επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Εργοτέλη.

Παρόλα αυτά, και γνωρίζοντας πως πρόκειται για στράικερ κλάσης, ο Έλληνας τεχνικός ρίσκαρε. Δεν άλλαξε τίποτα μέχρι και το 80’ και όταν έκανε την πρώτη του αλλαγή προτίμησε τον Αμπέιντ. Μπεργκ και Φιγκερόα παρέμειναν στο γήπεδο και στο 83’... δικαίωσαν τον προπονητή τους και οι τρεις! Η κάθετη του Αλγερινού, το μισό γκολ του Σουηδού το άλλο μισό του Αργεντινού και... διπλό στο Παγκρήτιο. Ο Αμπέιντ, μάλιστα, έφτιαξε και το δεύτερο για το γκολ μίας άλλης αλλαγής του Γιώργου Κουτρουμπή.

Ο Αναστασίου μπορεί να μην παρουσίασε ένα πολύ καλά δουλεμένο νέο σύστημα, όσο το 4-3-3, ωστόσο ο τρόπος που διαχειρίστηκε το παιχνίδι και όπως του... βγήκε στη πορεία, τον καθιστούν έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές ενός σημαντικού «διπλού», τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους ενόψει της ρεβάνς του Κυπέλλου και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Μίας ρεβάνς που είναι εξίσου σημαντική-για να μην πούμε περισσότερο- από την χθεσινή αναμέτρηση. Το Κύπελλο είναι υποχρέωση για τον Παναθηναϊκό που πρέπει... σεμνά και ταπεινά να παλέψει την Τετάρτη σαν να μην έγινε απολύτως τίποτα στο ματς του πρωταθλήματος.

Αυτός είναι Καπίνο!

Εξάλλου, σε αρκετές στιγμές ο Παναθηναϊκός τα... χρειάστηκε. Ίσως και να μην είχε καταφέρει να φύγει νικητής από το Ηράκλειο εάν δεν είχε τον Στέφανο Καπίνο σε ένα εξαιρετικό βράδυ. Ο νεαρός πορτιέρο κατέβασε τα ρολά και έδωσε απαντήσεις πρωτίστως στον ίδιο του τον εαυτό για το όχι και τόσο καλό ξεκίνημα στη σεζόν. Για οποιοδήποτε άλλον πορτιέρο οι απαιτήσεις θα ήταν πολύ λιγότερες. Για τον Καπίνο, όμως, που όλη η Ευρώπη ξέρει τι μπορεί να κάνει, ο πήχης πάντα θα είναι ψηλά, πάντα θα περιμένεις από εκείνον να κάνει το κάτι παραπάνω, να κρατήσει όρθια την ομάδα του στα δύσκολα. Το έκανε και με το... παραπάνω στη Κρήτη, όντας ο mvp του «τριφυλλιού».

Μέντες το πιο ευχάριστο νέο

Είναι λογικό τα φώτα να πέφτουν πάνω στον Αναστασίου, τον Καπίνο, τον Φιγκερόα, τον Μπεργκ. Αν, όμως, θα έπρεπε να βρούμε ένα ακόμη καλό νέο για τον Παναθηναϊκό αυτό ακούει στο όνομα του Μέντες. Ο Ολλανδός αμυντικός μέσος έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα. Ζήτημα είναι αν έκανε έστω και μία λάθος πάσα στη χθεσινή αναμέτρηση, δίνοντας ηρεμία στην κυκλοφορία της μπάλας και ανοίγοντας σωστά το παιχνίδι.

Για πρώτη φορά δεν έκανε το εύκολο λάθος ενώ βοήθησε αρκετά και στο ανασταλτικό κομμάτι. Το πρώτο θετικό σημάδι ήταν στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό και δείχνει πως «ανεβαίνει». Καιρός ήταν, μιας και μέχρι στιγμής αποτελούσε την πιο μεγάλη απογοήτευση των καλοκαιρινών κινήσεων...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα