Ο Ολυμπιακός «της διαιτησίας» με 43 β. στο ΤΣ.Λ.

Ο Ολυμπιακός «της διαιτησίας» με 43 β. στο ΤΣ.Λ.

Ο Ολυμπιακός «της διαιτησίας» με 43 β. στο ΤΣ.Λ.

bet365

Ο Κ.Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ και τον Ολυμπιακό της…διαιτησίας της ελληνικής Λίγκας…

Για πέμπτη συνεχόμενη φορά στην οποία ο Ολυμπιακός μετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ στέκεται με μεγάλη αξιοπρέπεια, κάνει υπερήφανους τους φίλους του κι εκπροσωπεί άξια το ελληνικό ποδόσφαιρο στο πιο υψηλό επίπεδο.

Είναι αυτός ο Ολυμπιακός που τον κατηγορούν κάθε τρεις και λίγο εδώ στην Ελλάδα άσπροι, μαύροι, κίτρινοι και πράσινοι και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλοι, υποστηρίζοντας ότι η κυριαρχία του (επί 17 χρόνια!!!) οφείλεται στην…διαιτησία της ΕΠΟ…Όχι στους προπονητές και στους παίκτες που φέρνει, όχι στην οργάνωση του ως σύλλογος, όχι στη συμπαράσταση του κόσμου του. Αλλά στη…διαιτησία, λες και τον αντιμετωπίζει διαφορετικά απ΄ ότι αντιμετωπίζει η διαιτησία σε όλο τον κόσμο τις μεγαλύτερες ομάδες, στη Γερμανία την Μπάγερν, την Αγγλία τη Γιουνάϊτεντ, στην Ισπανία τις Ρεάλ και Μπάρτσα, στην Ιταλία τη Γιούβε κλπ, κλπ.

Αυτός λοιπόν ο Ολυμπιακός που έχει τόση…ανάγκη την διαιτησία για να κερδίζει τα…θηρία της ελληνικής Λίγκας έχει συγκεντρώσει 43 βαθμούς στις φάσεις των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις του, συν τη μισή φετινή, αφού μόλις τέλειωσε ο α΄ γύρος. Επαναλαμβάνω 43 βαθμούς, δηλαδή κατά μέσο όρο σχεδόν 10 ανά διοργάνωση!

Την πρώτη σεζόν από αυτές τις πέντε τελευταίες, με 11 πόντους τερμάτισε δεύτερος, ισόβαθμος της Ρεάλ Μαδρίτης και προκρίθηκε στους 16.

Την δεύτερη σεζόν με 10 πόντους τερμάτισε δεύτερος πίσω από την Άρσεναλ και προκρίθηκε στους 16.

Την τρίτη σεζόν με 9 πόντους τερμάτισε τρίτος μόνο και μόνο λόγω του (ας το πω έτσι) «παράξενου» Ντόρτμουντ-Μαρσέϊγ 2-3, με τα δύο γκολ του διπλού μετά το 85’ κι ενώ εκείνο το ματς είχε ξεκινήσει αργότερα από το Ολυμπιακός-Άρσεναλ…

Την τέταρτη σεζόν με 9 πόντους τερμάτισε πάλι τρίτος και συνέχισε όπως και την προηγούμενη στο Γιουρόπα Λιγκ.

Φέτος, πέμπτη σεζόν, είναι αυτή την στιγμή στην 2η θέση του ομίλου με 4 πόντους, έχοντας παίξει εκτός έδρας τα δύο από τα τρία ματς.

Παλιότερα, για να δικαιολογήσουν την πλάτη του που κάθε χρόνο έβλεπαν, έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα με τη διαιτησία κι ότι και καλά αυτό φαίνονταν από την παρουσία του στην Ευρώπη, όπου είχε μόνο δύο-τρεις καλές σεζόν. Τώρα, που ο Ολυμπιακός στέκεται με ψηλά το κεφάλι κάθε σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ-μόνος ελληνικό σύλλογος που το κάνει-εξακολουθούν να πιπιλάνε την ίδια καραμέλα, για να δικαιολογήσουν το ίδιο πράγμα…

Δεν πειράζει. Σημασία για τον Ολυμπιακό έχει ότι αποδεικνύει με σταθερά βήματα ότι είναι μία υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη. Και το ίδιο θα ισχύει ανεξάρτητα από το αν τερματίσει και φέτος τρίτος η, δεύτερος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.