Kαταγγελία η Σίτι, έξαλλος ο Τουρέ!

Kαταγγελία η Σίτι, έξαλλος ο Τουρέ!

Θάνος Σαρρής
Kαταγγελία η Σίτι, έξαλλος ο Τουρέ!

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν θα αφήσει τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Γιάγια Τουρέ στη Μόσχα να περάσει έτσι, ενώ ο παίκτης ζήτησε τιμωρία της έδρας της ΤΣΣΚΑ ακόμα και για δύο χρόνια!

Τα ρατσιστικά συνθήματα κατά του Γιάγια Τουρέ επισκίασαν τη νίκη των «Σίτιζενς» μέσα στη Μόσχα, ακριβώς τις μέρες που η UEFA σε συνεργασία με τη FARE επέλεξε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα κατά του ρατσισμού! Εκπρόσωπος της ομάδας τόνισε ότι ήδη η Σίτι έχει καταθέσει έγγραφη διαμαρτυρία, ενώ ο διαιτητής του αγώνα έγραψε στην αναφορά του τα όσα του είπε ο Ιβοριανός μέσος, ο οποίος είναι έξαλλος.

«Δεν είμαι μόνο απογοητευμένος, είμαι οργισμένος. Πραγματικά απογοητεύτηκα πάρα πολύ με αυτό που έκαναν σήμερα αυτοί οι οπαδοί και νομίζω ότι η UEFA πρέπει να αναλάβει δράση, επειδή οι παίκτες με διαφορετικό χρώμα δέρματος θα βρίσκονται πάντα στην ίδια θέση. Για μένα, ως αρχηγός, φορούσα ένα περιβραχιόνιο που να λέει "όχι στο ρατσισμό" και απογοητεύτηκα πλήρως. Θέλω να δω την UEFA να αναλαμβάνει δράση.

Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί, αλλιώς θα συνεχίσουν έτσι. Ίσως θα μπορούσαν να τιμωρήσουν την έδρα τους, δεν ξέρω, ίσως για ένα- δύο μήνες ή... για ένα-δυο χρόνια! Ο σύλλογος λέει ότι πρέπει να εκπαιδεύσουν τους οπαδούς, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό αρκεί. Έχει παραγίνει η κατάσταση. Πρέπει να το σταματήσουμε τώρα. Είναι βλάκες αυτοί οι άνθρωποι. Δεν ξέρω γιατί, αλλά παντα συμβαίνει στο ποδόσφαιρο», τόνισε ο Τουρέ.

Βάσει πάντως των οδηγιών που έχει δώσει η UEFA, ο διαιτητής Οβίντιου Χατέγκαν έπρεπε να είχε σταματήσει το ματς και σε πρώτη φάση να διέταζε την προβολή μηνύματος στο κοινό, απαιτώντας να σταματήσουν τα ρατσιστικά συνθήματα για να το αρχίσει και πάλι. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δείχνει ότι το έχει πάρει απόφαση να σκληρύνει τη στάση της σε ρατσιστικά ζητήματα και μετά τις ποινές στο Europa League, είναι πιθανόν να δούμε το ίδιο και στο Τσάμπιονς Λιγκ...

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα