Ο Σα Πίντο βλέπει... ισοπαλία!

Ο Σα Πίντο βλέπει... ισοπαλία!

Gazzetta team
Ο Σα Πίντο βλέπει... ισοπαλία!

bet365

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο ανέλυσε τη Μπενφίκα και έδωσε τα προγνωστικά του για το ματς με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι περιμένει ένα ισορροπημένο ματς.

Ο νέος προπονητής του ΟΦΗ γνωρίζει πολύ καλά τους συμπατριώτες του και με δηλώσεις του στον Sentra FM, μίλησε για την Μπενφίκα, τον Ολυμπιακό, καθώς και τη δουλειά του στους «μελανόλευκους».

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο δήλωσε:

Για την Μπενφίκα: «Η Μπενφίκα είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα, πολύ ισορροπημένη και ανά πάσα στιγμή ξέρει τι να κάνει αμυντικά και επιθετικά. Έχει ισορροπία και στις τρεις γραμμές, στην άμυνα, στην μεσαία γραμμή και στην επίθεση. Έχει παίκτες έμπειρους και ποιοτικούς παίζει 4-4-2 και 4-4-1-1 αναλόγως με την στρατηγική και τον αντίπαλο. Εναλλάσσει την πίεση ψηλά και στην μεσαία γραμμή, περιμένει τον αντίπαλο. Τα ακραία μπακ επιθετικά βοηθούν τους μεσοεπιθετικούς στην οργάνωση και στην επίθεση της ομάδας.

Είναι μια ομάδα που εκτός του ότι ανεβαίνουν τα μπακ δίνει ισορροπία ο Μάτις στο τρανζίσιον το αμυντικό. Όταν χάνει την μπάλα στην αρχή πιέζουν οι πιο προωθημένοι και σιγά σιγά οπισθοχωρούν και κλείνουν τις γραμμές για να δυσκολέψουν τον αντίπαλο. Τα ακραία μπακ παίζουν με βάθος στο γήπεδο επιτίθενται και βοηθούν στην ανάπτυξη. Οι κεντρικοί αμυντικοί είναι ψηλοί, καλοί στο ψηλό παιχνίδι, έχουν την πάσα μακρινή και κοντινή και βοηθάει στην ανάπτυξη της ομάδας. Ο Μάτιτς παίρνει πάντα την πρώτη μπάλα, γυρίζει για να κάνει τριάδα με τα στόπερ ώστε να πάρει μπάλα ο Γκόμες συνδέει την άμυνα με την επίθεση»

Για τις απουσίες: «Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι έχει κάποιες απουσίες λόγω τραυματισμών. Στα ακραία χαφ ο Τζον είναι γρήγορος αλλά δεν έχει αφομοιώσει 100% το σύστημα. Ο Γκαϊτάν είναι παίκτης που τελειώνει φάσεις, παίρνει αποφάσεις, απειλεί με σουτ έξω από την περιοχή αλλά μπαίνει και μέσα. Ο Λίμα παίζει ανάμεσα στις γραμμές και στα πλάγια να ανοίγει το γήπεδο για την Μπενφίκα, είναι καλός και με τα δυο πόδια θέλει προσοχή.

Τον Καρδόσο, τον ξέρουμε όλοι, είναι παίκτης που παίρνει θέση, κρατάει την μπάλα, είναι καλός και στο ψηλό παιχνίδι και στις στημένες φάσεις, έχει πολύ καλές εκτελέσεις τα φάουλ. Η Μπενφίκα είναι επικίνδυνη ομάδα στα στημένα και στα κόρνερ και στα φάουλ, δουλεύει πολύ το κομμάτι της στρατηγικής»

Για το αν έχει δει παιχνίδια του Ολυμπιακού: «Είμαι λίγες μέρες στην Ελλάδα και δεν έχω δει πολλά θα το δω σήμερα το παιχνίδι. Παίζει σαν την Μπενφίκα με 4-4-1-1 με τον Σαβιόλα πίσω από τον Μήτρογλου. Εμείς που παίζουμε μετά με τον Ολυμπιακό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλό»

Για τον αν θα παίξει ρόλο σήμερα η τακτική ή οι παίκτες: «Είναι ισορροπημένες ομάδες, η λεπτομέρεια θα κάνει την διαφορά. Είναι ισοδύναμες αν και στο γήπεδο της η Μπενφίκα είναι πολύ επιθετική. Θα έχει λίγες ευκαιρίες ο αγώνας και θα κριθεί στις λεπτομέρειες που δεν θα έχουν να κάνουν απαραίτητα με κάποια κίνηση του προπονητή»

Για την επιστροφή του Σαβιόλα και του Ρομπέρτο, οι οποίοι ήταν στο παρελθόν παίκτες της Μπενφίκα: «Και οι δυο θα είναι καθοριστικοί. Ο Σαβιόλα δεν έφυγε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι ένας μεγάλος παίκτης και θέλει να δείξει ότι άξιζε να παίξει στην Μπενφίκα. Ο Ρομπέρτο και αυτός είχε σκαμπανεβάσματα και αυτός θα θέλει να αποδείξει πράγματα. Σημαντικός είναι και ο Βάις που παίζει στα δεξιά και μπορεί να εκμεταλλευτεί τον Περέιρα. Αν παίξει εκεί μπορεί να κάνει ζημιά στην Μπενφίκα»

Για τους τρεις περσινούς χαμένους τελικούς της Μπενφίκα: «Στις μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η Μπενφίκα θέλουν νίκες. Υπήρχε μια αστάθεια στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Σιγά σιγά η ομάδα δίνει απαντήσεις, το σημερινό ματς είναι σημαντικό θα δώσει επιπλέον σταθερότητα στην ομάδα. Αν δεν είχε τους τραυματισμούς θα ήταν εξίσου δυνατοί με πέρσι. Στο ποδόσφαιρο τα αποτελέσματα παίζουν ρόλο. Η Μπενφίκα θέλει ένα καλό αποτέλεσμα για να πάρουν όλοι τα πάνω τους. Ο προπονητής, οι παίκτες, ο πρόεδρος, οι φίλαθλοι»

Για την Κρήτη και την κρίση στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα: «Δεν έχω προλάβει να δω πολλά, είμαι αφοσιωμένος στην δουλειά. Είναι παρόμοιο με την Πορτογαλία, μοιάζουμε σαν λαοί, έχουμε πολλά κοινά σε αυτό το κομμάτι»

Για το ποιες λέξεις έχει μάθει στα ελληνικά: «Κάποιες ''κακές'' και το καλησπέρα, ευχαριστώ καλημέρα, ένα, δυο, τρία»

Το προγνωστικό του για τον αγώνα: «Θα είναι ισορροπημένο ματς, πιστέυω στο 1-1»

Για την δουλειά του στον ΟΦΗ: «Έχω εμπιστοσύνη στην δουλειά μου, πιστεύει ότι θα κάτσουμε να δουλέψουμε σκληρά με βάθος χρόνου. Στο ντέρμπι είχαμε δυνατότητα να πάρουμε το ματς. Θα αφήσω και το τελευταία σταγόνα από το αίμα για να πετύχω»

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα