Γερμανικές... κανονιές στο Λονδίνο (vids)

Θάνος Σαρρής
Γερμανικές... κανονιές στο Λονδίνο (vids)

bet365

Η Άρσεναλ ηττήθηκε από την Ντόρτμουντ στο Emirates και το gazzetta.gr θυμίζει το «3 στα 3» που έχουν οι γερμανικές ομάδες στο «σπίτι» της ομάδας του Βενγκέρ!

Η Άρσεναλ τα βρίσκει δύσκολα απέναντι στους Γερμανούς, οι οποίοι έχουν καταφέρει να την οδηγήσουν σε τρεις συνεχόμενες ήττες στο γήπεδό της για το Τσάμπιονς Λιγκ! Σάλκε, Μπάγερν και Ντόρτμουντ έχουν καταφέρει να πάρουν νικηφόρα αποτελέσματα στην έδρα των «Κανονιέρηδων» και είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι τελευταίες εντός έδρας ήττες της στο Τσάμπιονς Λιγκ προέρχονται από γερμανικές ομάδες!

Σάλκε...

Στις 24 Οκτωβρίου του 2012 Η Σάλκε έγινε η πρώτη ομάδα εκτός Αγγλίας που κερδίζει στο Emirates! Το σύνολο του Βενγκέρ μετρούσε 16 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις χωρίς ήττα, ενώ το προηγούμενο χαμένο ματς των Gunnerrs στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν στον «εμφύλιο» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Μάιο του 2009, όπου είχαν ηττηθεί με 1-3.

Για να βρει κανείς ήττα από μη αγγλική ομάδα στην έδρα της Άρσεναλ πρέπει να γυρίσει πίσω στο 2003 και το 0-3 από την Ίντερ. Οι Gunners είχαν νίκες στα δύο προηγούμενα ματς των ομίλων, ωστόσο με δύο γκολ στα τελευταία 14 λεπτά από Κλας Γιαν Χούντελααρ και Ιμπραίμ Αφελάι οι «Βασιλικοί Μπλε» πήραν την πρώτη τους νίκη επί αγγλικού εδάφους.

Μπάγερν...

Επόμενη φιλοξενούμενη από τη Γερμανία στο Emirates ήταν η μετέπειτα τροπαιούχος Μπάγερν Μονάχου για τους «16» της διοργάνωσης. Στις 19 Φεβρουαρίου του 2013 οι Βαυαροί επισκέφτηκαν το Λονδίνο για το πρώτο ματς της των προημιτελικών, δείχνοντας από την αρχή την ανωτερότητά τους.

Ο Τόνι Κροος στο 7' και ο Τόμαρ Μίλερ στο 21' έδωσαν ασφαλές προβάδισμα στην ομάδα του Χάινκες, ενώ για την Άρσεναλ είχε μειώσει προσωρινά ο Ποντόλσκι στο 55', στο πρώτο γκολ που δεχόταν η Μπάγερν μέσα στο 2013! Ο Μάντζουκιτς στο 77' διαμόρφωσε το τελικό 1-3, με τη Μπάγερν να επεκτείνει το αήττητο σερί της σε όλες της διοργανώσεις σε 19 αγώνες και την Άρσεναλ να χάνει ξανά από γερμανική ομάδα στην έδρα της!

Και Ντόρτμουντ!

Το κακό τρίτωσε για τους «Κανονιέρηδες» στο ματς με την Ντόρτμουντ, η οποία έγινε η τρίτη διαφορετική ομάδα που μέσα σε λίγους μήνες φεύγει με τρεις πόντους από το Emirates, παρότι φέτος η Άρσεναλ παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Αν και στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Βενγκέρ έδειχναν ότι μπορούν να πάρουν τη νίκη, το γκολ του Λεβαντόφσκι οκτώ λεπτά πριν τη λήξη έδωσε στους Βετσφαλούς τη νίκη.

Δείτε τα video από τις... γερμανικές κατακτήσεις!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα