Αν βρει αντίδοτο για δύο «θέματα»

Αν βρει αντίδοτο για δύο «θέματα»

Αν βρει αντίδοτο για δύο «θέματα»

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta που μπορεί εν πολλοίς να κριθεί το πρώτο παιχνίδι της Μπενφίκα με τον Ολυμπιακό.

Έχοντας δει την Μπενφίκα νομίζω ότι ξέρω πως θα επιχειρήσει να κτυπήσει τον Ολυμπιακό στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι. να το πω έτσι απλά, θα πάει να το πάρει, μπαίνοντας δυνατά στο ματς και βάζοντας ένα γκολ στα πρώτα 10-15 λεπτά.

Αυτό είναι το στιλ του παιχνιδιού της Μπενφίκα, όταν υποδέχεται μέσα στο γήπεδό της ένα αντίπαλο, που θέλει πάση θυσία να τον κερδίσει. Πιέζει πάρα πολύ παίζοντας με έξι-εφτά παίκτες πολύ ψηλά, στο μισό γήπεδο και σε κάνει σε κάποια πεντάλεπτα να ασφυκτιάς. Δεν μπορείς να κρατήσεις την μπάλα, δεν μπορείς να αξιοποιήσεις τα επιθετικά σου όπλα γιατί δεν φτάνει η μπάλα σε αυτά κι από εκεί και πέρα έχοντας η ίδια πολύ κοντά τις γραμμές της, πρεσάρει καλά, κλέβει μπάλες και έρχεται κοντά στο γκολ.

Αυτή την πίεση δεν θα την ασκήσει π.χ. σε όλο το α΄ ημίχρονο, αλλά στο ξεκίνημα και σε κάποια ακόμη διαστήματα του αγώνα. Κι αν δεν βρει κάποιο γκολ μέσα από αυτό τον τρόπο του παιχνιδιού, σίγουρα θα βρει κάποιες στημένες φάσεις, κόρνερ και φάουλ, ακριβώς ως συνέπεια αυτής της πίεσης που θα αναπτύξει. Κι είναι καλή στα στημένα, καθότι τρεις παίκτες της (ο Καρντόσο κι οι δύο στόπερ) είναι από 1μ86 έως 1μ93 (!), ενώ έχει κι άλλα δύο-τρία ψηλά παιδιά.

Ωστόσο, το πιο επικίνδυνο κομμάτι με τα στημένα της Μπενφίκα είναι οι κομπίνες που κάνει στα κόρνερ και στα φάουλ. Πραγματικά δουλεμένα πράγματα στην προπόνηση, που μπορεί εύκολα να σε αιφνιδιάσουν, εάν δεν έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα και εάν δεν είσαι καλά προετοιμασμένος. Μην ξεχνάμε πως η Μπενφίκα έχει τον ίδιο προπονητή τέσσερα χρόνια κι αυτό από μόνο του δείχνει ότι ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μία ομάδα πιο δεμένη και «έτοιμη» από τη δική του.

Θέλω, πάντως, να πιστεύω ότι εάν ο Μίτσελ κι οι παίκτες του βρουν το αντίδοτο γι΄ αυτά τα δύο ‘θέματα’, δηλαδή το ασφυχτικό πρεσάρισμα κατά διαστήματα κι ειδικά στο ξεκίνημα, αλλά και τις στημένες φάσεις κι ειδικά τις κομπίνες, μπορεί ο Ολυμπιακός να αυξήσει σοβαρά τις πιθανότητές του για ένα θετικό αποτέλεσμα στη Λισσαβόνα, κάτι που αντικειμενικά μόνο εύκολο δεν είναι.

Να θυμίσω απλά ότι επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια η Μπενφίκα είναι μεταξύ προημιτελικών Τσάμπιονς Λιγκ και προημιτελικών, ημιτελικών και τελικού Γιουρόπα Λιγκ…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.