H τρόικα του 78,5%

H τρόικα του 78,5%

Διονύσης Δελλής
H τρόικα του 78,5%

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τις προϋποθέσεις που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ και για την... τρόικα που κάνει τη διαφορά!

Το μυαλό όλων είναι στη Λισαβόνα. Την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, για την οποία ο Ολυμπιακός πετάξε στις 10 το πρωί. Το ματς με την Μπενφίκα, αποτελεί μια αληθινή πρόκληση και το τελικό του αποτέλεσμα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε ότι αφορά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι μετά την…σύνοδο των Βρυξελλών, και το 0-3 επί της Άντερλεχτ οι Ερυθρόλευκοι έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας μεγάλης ευκαιρίας. Ένα καλό αποτέλεσμα στο Ντα Λουζ τους δίνει πια το προβάδισμα για την δεύτερη θέση του ομίλου. Και το…προνόμιο να παίξουν το εισιτήριο για τους «16» μέσα στο Καραϊσκάκης με την Μπενφίκα (4η) και την Άντερλεχτ (6η).

Και ενώ ο Μίτσελ ετοιμάζει τα πλάνα του, με όλες τις πληροφορίες να τον θέλουν έτοιμο να… μιμηθεί την προσέγγιση της αναμέτρησης με την Άντερλεχτ, έχει ιδιαίτερη σημασία μια αναφορά σε μια ιδιαίτερη…τρόικα των Ερυθρολεύκων. Εξαιρώντας το ματς κυπέλλου με τον Φωκικό που προφανώς και ήταν τυπική διαδικασία (5-1), ο Ολυμπιακός έφτασε στα δέκα ματς σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της επικράτησης στα Χανιά, επί του Πλατανία (1-4). Και σε αυτή την 10άδα αγώνων υπάρχουν «τρεις υπογραφές» που αληθινά ξεχωρίζουν. Κώστας Μήτρογλου, Χαβιέρ Σαβιόλα, Βλάντιμιρ Βάις. Ή αλλιώς τα 22 από τα 28 γκολ που έχουν πετύχει οι πρωταθλητές Ελλάδας σε Σούπερ και Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μητρογκολ… όνομα και πράγμα (13 γκολ), ο Σαβιόλα με πέντε διαφορετικές αναμετρήσεις πρωταθλήματος να έχουν το όνομα του στους σκόρερ (5γκολ) και ο Βλάντιμιρ Βάις με τις περίφημες κούρσες του (4 γκολ) που δεδομένα λειτουργούν ως κερασάκι στην τούρτα για τους Πειραιώτες. Και οι τρεις σκόραραν με τον Πλατανία. Και ήταν η δεύτερη φορά που συνέβη φέτος αυτό (είχαν βάλει όλοι γκολ και στο 0-5 με τον Λεβαδειακό). Στο πρωτάθλημα όλοι μαζί έχουν 18 γκολ (10-5-3), ενώ Μήτρογλου (3) και Βάις (1) έχουν πετύχει και όλα τα γκολ του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τι σημαίνει 18 γκολ στο πρωτάθλημα από τα 24 της ομάδας; Σημαίνει το 75% των τερμάτων που έχουν πετύχει οι Πειραιώτες στην διοργάνωση. Σημαίνει όμως και ότι όσα γκολ έχουν πετύχει οι τρεις τους, δεν τα έχει καμία άλλη ομάδα στην Σούπερ Λιγκ έπειτα από 8 αγωνιστικές. Ο δεύτερος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ έχει 15 γκολ, και την δεύτερη καλύτερη επίθεση της Σούπερ Λιγκ, ενώ τρίτος στον σχετικό πίνακα είναι ο Ατρόμητος (13 γκολ). Μέσω Μήτρογλου και Βάις όμως και μέσω Τσάμπιονς Λιγκ η «τρόικα» ανεβάζει το ποσοστό της σε 78,5& σε ότι αφορά στα Ερυθρόλευκα γκολ καθώς η…σούμα γράφει 22 στα 28.

Και μιλώντας για ένα δείγμα 10 αγώνων, συμπεραίνει κανείς ότι οι τρεις τους προσφέρουν σαν μέσο όρο πάνω από δύο γκολ σε κάθε παιχνίδι. Μια… προσφορά που ως τώρα «χαρακτηρίζει» τα αποτελέσματα της ομάδας του Μίτσελ. Σε αυτό το δείγμα το παθητικό του Ολυμπιακού είναι στα 7 γκολ, εκ των οποίων τα 4 τα δέχθηκε από την Παρί.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα