«Μπορεί να μιλάει ο Μητσικώστας!»

Gazzetta team
«Μπορεί να μιλάει ο Μητσικώστας!»

bet365

Ο Μάκης Ψωμιάδης έκανε ένσταση και το δικαστήριο διέταξε εκ νέου απομαγνητοφώνηση των επίμαχων συνομιλιών, παρουσία πραγματογνωμώνων. Δείτε την εκπληκτική ατάκα του δικηγόρου.

Η δίκη για τα στημένα συνεχίζεται με την εισαγγελέα Βιργινία Σακελλαροπούλου να λέει για την ένσταση της πλευράςτου Μάκη Ψωμιάδη: «Αποδεικτικό μέσο είναι οι ψηφιακοί δίσκοι και όχι τα πέντε κίτρινα ντοσιέ που περιέχουν τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Τα DVD είναι αναγνωστέο έγγραφο και έχει γίνει νόμιμη άρση του απορρήτου. Είναι στη διάθεση του δικαστηρίου και μπορεί να τα ακούσει», με τον συνήγορο του Μάκη Ψωμιάδη, Γιάννη Ηρειώτη να αναφέρει: «Από που προκύπτει ποιος μιλάει στα DVD; Πρέπει να ελεγχθεί. Μπορεί να μιλάει ο Μητσικώστας».

Εισαγγελέας: «Προτείνω να μην αναγνωστούν και να μη ληφθούν υπόψη τα πέντε κίτρινα ντοσιέ, αλλά να γίνει ακρόαση των ψηφιακών δίσκων».

Ηρειώτης: «Πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητα της καταγραφής και η ταυτότητα των συνομιλούντων. Αμφισβητούμε τη γνησιότητά τους, αμφισβητούμε τα πάντα. Έπρεπε να είχε γίνει πραγματογνωμοσύνη».

Εισαγγελέας: «Είναι γεγονός ότι πρόκειται για πρόχειρα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά. Το δικαστήριο θα ακροαστεί τους ψηφιακούς δίσκους και θα διαπιστώσει τη γνησιότητα της απομαγνητοφώνησης. Δεν τίθεται κανένα θέμα γνησιότητας είναι οι συγκεκριμένοι οι κάτοχοι των τηλεφώνων».

Η Πρόεδρος: «Το δικαστήριο διατάσσει μερική απομαγνητοφώνηση του περιεχομένου των 82 ψηφιακών δίσκων. Διορίζει δύο πραγματογνώμονες (έγινε αναφορά των ονομάτων τους) προκειμένου να υποβάλουν εκθέσεις απομαγνητοφώνησης των συνομιλιών. Αυτό πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Οι συνομιλίες που θα απομαγνητοφωνηθούν είναι οι από 5/5/2011, 31/3/2011 (δύο συνομιλίες), 27/8/2011, 1/4/2011, 10/4/2011, 11/4/2011 και 19/2/2011. Η ένσταση για τη μη ανάγνωση των περιεχομένων του ντοσιέ, γίνεται δεκτή. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων μπορούν να διορίσουν τεχνικούς συμβούλους εντός 48 ωρών».

Το δικαστήριο θα συνεχιστεί Τρίτη και την Πέμπτη με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

 

Τελευταία Νέα