Ανοιχτή πληγή!(pics)

Ανοιχτή πληγή!(pics)

Νίκος Αθανασίου
Ανοιχτή πληγή!(pics)

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου αναλύει με εικόνα την «αχίλλειο πτέρνα» του Παναθηναϊκού, γράφει για τις 37(!) άστοχες σέντρες και το ανέκδοτο του Φραγκιαδάκη!

Η πρώτη ήττα μετά από 11 ολόκληρα χρόνια και 65 παιχνίδια στο κάστρο της Λεωφόρου και μάλιστα από τον Πανθρακικό, ήταν λογικό να επαναφέρει στην παναθηναϊκή επιφάνεια την γκρίνια, τον προβληματισμό και την γνωστή καταστροφική και ισοπεδωτική ρητορική που ακολουθεί ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Το «τριφύλλι» χτίζει μία ομάδα από το μηδέν, μια νέα προσπάθεια, για την οποία κανείς δεν έκρυψε πως περιμένει και δύσκολες στιγμές. Τα δύσκολα ξαναήρθαν και η διαχείριση τους θα κρίνει πολλά για την συνέχεια της σεζόν.

Το ζήτημα για τον Παναθηναϊκό είναι με ψυχραιμία να δει τις αδυναμίες του και να τις διορθώσει. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως το φετινό σύνολο δεν έχει δυνατότητες ή δεν προσπαθεί να βγάλει συγκεκριμένα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Αυτό, όμως, που «πληρώνει» μέχρι στιγμής μεταξύ άλλων η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είναι η ανοιχτή «πληγή» στο κέντρο της άμυνας αλλά και στην ομαδική συμπεριφορά στις στημένες φάσεις. Από τα παιχνίδια της προετοιμασίας είχε φανεί πως υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο στα αμυντικά στημένα. Ενα πρόβλημα που αντί να περιορίζεται, δίνει την ευκαιρία σχεδόν σε κάθε παιχνίδι στον αντίπαλο να απειλήσει την «πράσινη» εστία.

Το ότι ο Παναθηναϊκός έχει... θέμα στο κέντρο της άμυνας, αποδεικνύουν και τα δίδυμα που έχει αλλάξει ο Αναστασίου στα πρώτα οκτώ παιχνίδια του πρωταθλήματος. Πέντε διαφορετικά δίδυμα αν και έπαιξε ρόλο ο τραυματισμός του Σίλντενφελντ. 'Οταν, όμως, επέστρεψε ο Κροάτης προτιμήθηκε ο Ρισβάνης για παρτενέρ του-με τον Τριαντυφυλλόπουλο δεξί μπακ- αντί να πάει ο «Τριάντα» στη φυσική του θέση για να αρχίσει να δένει με τον «Σίφο».

Είναι δεδομένο και εύκολα αντιληπτό πως ακόμη δεν υπάρχει καλή συνεργασία των δύο στόπερ, κάτι που έγινε ξεκάθαρο τόσο στο γκολ του Αθανασιάδη στη Τούμπα όσο και στο 1-0 του Ζεκίνια στην ήττα από τον Πανθρακικό. Δεν υπάρχει ακόμη αυτό το «δέσιμο» ανάμεσα σε δύο ποδοσφαιριστές που θα λύσουν τα χέρια του Αναστασίου και θα δώσουν εμπιστοσύνη και στην υπόλοιπη ομάδα.

TA «ΔΙΔΥΜΑ» ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

vs Παναιτωλικός: Κουτρουμπής-Σίλντενφελντ
vs Πανιώνιος: Κουτρουμπής-Σίλντενφελντ
vs Bέροια: Τριανταφυλλόπουλος-Κουτρουμπής
vs Πλατανιάς: Ρισβάνης- Τριανταφυλλόπουλος
vs ΟΦΗ: Τριανταφυλλόπουλος- Ρισβάνης
vs Aστέρας: Σίλντενφελντ- Ρισβάνης
vs ΠΑΟΚ: Σίλντενφελντ- Ρισβάνης
vs Πανθρακικός: Σίλντενφελντ- Τριανταφυλλόπουλος

Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ

Το εύκολο λάθος

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Δείτε την «παγωμένη» εικόνα στο ματς με την Βέροια. Ενώ δεν υπάρχει αντίπαλος στην φάση, ο Κουτρουμπής απομακρύνει λανθασμένα την μπάλα, εκείνη με... καραμπόλα φτάνει στον επιθετικό της Βέροιας(που είναι οφ-σάιντ στην αρχή της φάσης), που φέρνει το ματς στα ίσια.

Συνδυασμός μαρκαρίσματος και εξόδου

Στα Χανιά, στο παιχνίδι με τον Πλατανιά. Η μπάλα πάει στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Ναζλιδης που αντιμετωπίζει πρόβλημα στην μέση κερδίζει τον προσωπικό του αντίπαλο ενώ η λάθος έξοδος του Καπίνο κάνει τα πράγματα χειρότερα για τον Παναθηναϊκό.

Σαν σε προπόνηση

Τελευταίο «κρούσμα» κόντρα στον Πανθρακικό. Εδώ υπάρχει ο απόλυτος συνδυασμός λάθος αντίδρασης. Ο Νάνο είναι λες και με έναν μαγικό τρόπο... αποσυντονίζεται από την φάση. Χάνει τον Ρομέου, ο Καπίνο βγαίνει στο πουθενά και η μπάλα καταλήγει στην άδεια εστία.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑΣ

Αθανασιάδης και Ρομέου

Το 2-1 του Αθανασιάδη στη Τούμπα και το 1-0 του Ζεκίνια στη Λεωφόρο, είναι γκολ-καρμπόν. Σέντρα από τα αριστερά, κίνηση του επιθετικού στο πρώτο δοκάρι ανάμεσα στα δύο στόπερ, κεφαλιά και γκολ. Είναι ξεκάθαρο και στις δύο αυτές φάσεις πως έχει χαθεί το μαρκάρισμα. Δεν βγαίνει ούτε ο ένας ούτε ο άλλος πάνω στον επιθετικό, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα άνετο τελείωμα της φάσης από τους δύο στράικερ.

37 άστοχες σέντρες!

Ξέχωρα από το αμυντικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας αλλά μόνο στο πρώτο ημίχρονο έψαξε με ηρεμία και τρόπο το γκολ. Στην επανάληψη και ενώ «άπλωνε» σωστά το παιχνίδι στα άκρα, προσπάθησε σχεδόν αποκλειστικά με σέντρες να βρει το γκολ αλλά ήταν απογοητευτικός. Οι αριθμοί κάποιες φορές λένε την αλήθεια και στο ποδόσφαιρο. Προσοχή, δεν μιλάμε για... γιόμες από την σέντρα ή από τα 50-60 μέτρα αλλά για σέντρες λίγα μέτρα έξω από την περιοχή. 15/52 είναι το στατιστικό! Δηλαδή 37 άστοχες σέντρες, βούτυρο στο... ψωμί της άμυνας του Πανθρακικού.

To ανέκδοτο του Φραγκιαδάκη

Από κει και πέρα, και άσχετα από τα αγωνιστικά προβλήματα του Παναθηναϊκού, για ακόμη μία φορά, ένας επόπτης αλλοιώνει την μορφή ενός παιχνιδιού στη Λεωφόρο. Ο Κουκουλάκης δείχνει το πέναλτι στο «γκρέμισμα» του Μαρινάκη αλλά ο Φραγκιαδάκης το παίρνει πάνω του, δείχνοντας ένα οφ-σάιντ που υπήρξε μόνο στην φαντασία του. Λογική εξήγηση δεν υπάρχει ή μπορεί και να υπάρχει στο ανέκδοτο που κυκλοφορεί στα social media. «Τι είπε ο επόπτης στον Κουκουλάκη και ακύρωσε το πέναλτι στον Μαρινάκη; Δεν είναι αυτός που νομίζεις»...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα