Ξεγύμνωμα στην Κυρία (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Ξεγύμνωμα στην Κυρία (vid)

bet365

Σε 15 λεπτά (65'-80') η Φιορεντίνα έκανε μυθική ανατροπή (4-2 από 0-2), νίκησε μετά από 15 χρόνια τη Γιουβέντους και την άφησε στο -5 από την κορυφή.

Μέχρι το 64' ο Τζίτζι Μπουφόν περνούσε ένα υπέροχο ηλιόλουστο απόγευμα. Ηταν ένας ευχάριστος περίπατος στο «εξοχικό» της Γιουβέντους. Η Γηραιά Κυρία προηγούνταν με 2-0 στο «Αρτέμιο Φράνκι» και τα πάντα συνηγορούσαν ότι θα έφευγε από τη Φλωρεντία χωρίς ήττα για 16η διαδοχική χρονιά (σ.σ.: τελευταία νίκη της Φιορεντίνα το 1-0 με τον Μπατιστούτα το 1998). Μέχρι εκείνο το λεπτό ο τερματοφύλακας της Γιούβε είχε ακουμπήσει τη μπάλα μόλις δύο φορές από χλιαρά σουτ (Ρονκάλια, Ματίας Φερνάντες). Ωστόσο, στα επόμενα 15 λεπτά θα ζούσε κάτι πρωτόγνωρο στην καριέρα του και θα μάζευε το τόπι τέσσερις φορές από τα δίχτυα του!!!

Η Φιορεντίνα εκεί που λιγότερο την περίμενε κανείς, εκεί που έδειχνε τελειωμένη, εκεί ήταν που έκανε μία απίθανη ανατροπή που συνιστά ποδοσφαιρικό θαύμα. Οι φιλοξενούμενοι που έλεγχαν άνετα το ματς, είχαν προηγηθεί λίγο πριν το ημίχρονο και αυτό όχι από δικές τους προσπάθειες, αλλά από δύο λάθη των Βιόλα. Στο 37' ο Γκονσάλο έκανε την ανοησία να ακουμπήσει τον Τέβες εντός περιοχής. Δεν ήταν ο ορισμός της ανατροπής, αλλά ο Αργεντινός επιθετικός το πήρε έξυπνα. Το εκτέλεσε ο ίδιος και άνοιξε το σκορ.

Πριν καν προλάβουν να σκεφτούν πως θα αντιδράσουν, οι γηπεδούχοι δέχτηκαν και το 0-2. Ο Νέτο πήγε να μπλοκάρει εύκολα, αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο ο Κουαδράδο έκανε τάσκλιν και έστειλε τη μπάλα από την αγκαλιά του τερματοφύλακα του στον αμαρκάριστο Πογκμπά που σκόραρε ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή. Το παιχνίδι έμοιαζε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της διαχείρισης του Αντόνιο Κόντε... τελειωμένο. Αυτή η σκέψη επιβεβαιώθηκε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, όταν οι Βιόλα δεν μπορούσαν καν να περάσουν τη μεσαία γραμμή. Αντιθέτως, ο Νέτο σταμάτησε τον Μαρκίζιο σε τετ α τετ (53') πριν κάνει το 0-3.

Λίγο αργότερα θα έρχονταν τα πάνω κάτω με όλη τη σημασία της φράσης. Στο 65' ο Ματίας Φερνάντες πάτησε περιοχή και ο Ασαμόα από πίσω του πήρε το πόδι. Λίγο, πολύ δεν έχει σημασία. Ο Τζουζέπε Ρόσι ευστόχησε από τα 11 βήματα και έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι. Η Γιούβε όμως δεν έδωσε τη μπάλα στη Φιορεντίνα για να πιέσει. Εκείνη συνέχισε να κάνει παιχνίδι. Ωσπου στο 76' ο Ρόσι πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε δύο προσποιήσεις και εξαπέλυσε τη φωτοβολίδα του στη δεξιά γωνία του Μπουφόν που αιφνιδιάστηκε σε ένα πολύ όμορφο γκολ ισοφάρισης.

Το momentum ήταν απόλυτα με τους γηπεδούχους και δύο λεπτά αργότερα ο Χοακίν (η αλλαγή του Μοντέλα που άλλαξε το ματς) μόνος του απέναντι στον Τζίτζι έκανε την ανατροπή και αυτό δεν ήταν το χειρότερο, καθώς είχε κι άλλο. Στο 80' ο Κουαδράδο έτρεξε στην κόντρα το μισό γήπεδο και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ρόσι που με το αριστερό ολοκλήρωσε τη μυθική επαναφορά της ομάδας, αλλά και του ίδιου, μιας και παράλληλα ο Πεπίτο βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Σέριε Α (8 γκολ) με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Βιόλα να πανηγυρίζουν την πρώτη εντός έδρας νίκη τους κόντρα στη Γιούβε μετά από επτά ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Οσο για το σύνολο του Κόντε, ο οποίος σε εκείνο το... μαρτυρικό 15λεπτο έχασε πραγματικά τη μπάλα, παρέμεινε στο -5 από την κορυφή και τη Ρόμα και με την χειρότερη ψυχολογία πάει για τη μεγάλη αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Φιορεντίνα: Νέτο, Ρονκάλια, Γκονσάλο, Σάβιτς, Πασκουάλ, Αμπροζίνι (27' Ματίας Φερνάντες), Πισάρο, Ακουιλάνι (56' Χοακίν), Μπόρχα Βαλέρο, Κουαδράδο, Ρόσι (85' Μάτος)

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Παντοΐν (83' Μότα), Πογκμπά, Πίρλο, Μαρκίζιο (77' Μαρκίζιο), Ασαμόα (79' Τζιοβίνκο), Τέβες, Γιορέντε.

 

SERIE A Τελευταία Νέα