Η μαγκιά του θα είναι αυτή…

Η μαγκιά του θα είναι αυτή…

Η μαγκιά του θα είναι αυτή…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την αντίδραση που περιμένει να δει από το Μήτρογλου, μετά από «όλα αυτά».

Πραγματικά εδώ και ένα δεκαπενθήμερο ζούμε στον αστερισμό του Μήτρογλου. Και ξεκάθαρα είναι στο χέρι του (στα πόδια του, στο κεφάλι του) το δεκαπενθήμερο να γίνει μήνας κι ο μήνας να γίνει μήνες…

Είπα ότι είναι στο κεφάλι του κι εννοούσα, βέβαια, από τα γκολ που βάζει με κεφαλιές. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Από το κεφάλι του, από το μυαλό του Κώστα εξαρτάται το μέλλον του. Τι μέλλον μπορεί να έχει, μέχρι που μπορεί δηλαδή να φτάσει.

Είναι μαγκιά του Μήτρογλου που με τέσσερα χατ τρικ μέσα σε σχεδόν ένα μήνα (!), και δη με ορισμένα εκ των γκολ όντως φανταστικά, έχει υποχρεώσει τον ευρωπαϊκό Τύπο να ασχολείται μαζί του. Κι ασχολείται μαζί του, πολύ απλά γιατί ασχολούνται σημαντικά κλαμπ μαζί του.

Αλλά μαγκιά του Μήτρογλου θα είναι και κάτι άλλο: πως θα διαχειριστεί όλο αυτό το πράγμα, όλο αυτό τον χαμό που γίνεται για την πάρτι του, με τα πρωτοσέλιδα που πλέον δεν τροφοδοτούνται μόνο με τις πληροφορίες από την Ελλάδα, αλλά κι από την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία!

Και θα έλεγα ότι εδώ θα φανεί πόσο πραγματικά έχει ωριμάσει αυτό το παιδί, που παρεμπιπτόντως να ξέρετε οι σκάουτερ πολλών ομάδων της Ευρώπης το περιγράφουν ως ένα σέντερ φορ με μεγάλες αδυναμίες, αλλά και τρομακτικές δυνατότητες.

Ο Μήτρογλου όταν άρχισε τα χατ τρικ στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος, είχε μία συνέχεια που μάλλον ως βουτιά μπορείς να την χαρακτηρίσεις. Βουτιά δύο-τριών μόνο αγώνων, αλλά βουτιά. Ασφαλώς και δεν είναι μηχανή, για να σκοράρει συνέχεια. Όμως, εγώ δεν το πάω εκεί. Ασφαλώς κι ένας επιθετικός δεν είναι δυνατόν να σκοράρει συνέχεια-εκτός κι αν είναι ο Μέσι η, ο Ρονάλντο.

Αυτό, όμως, που περιμένω να δω από το Μήτρογλου είναι μία συνεπή παρουσία του, όχι υποχρεωτικά στο σκοράρισμα, αλλά στην απόδοσή του. Αυτή η λέξη νομίζω πως ταιριάζει σε κάθε επιθετικό, που θέλει να ανέβει επίπεδο-συνέπεια. Έτσι θα αποδείξει ο "Γερμανός" με τον πιο εμφαντικό τρόπο πολύ απλά ότι είναι πλέον από κάθε πλευρά έτοιμος. Έτοιμος όντως για μεγάλα πράγματα…

ΣΤΟΥΣ ανθρώπους του Φίλιππα, απλά μία κουβέντα: Ζωή σε αυτούς. Να ζήσουν και να τον θυμούνται.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.