Στον... 7ο ουρανό!

Στον... 7ο ουρανό!

bet365

Ο ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (20:30, NS1) στην Τούμπα με τις δύο ομάδες να θέλουν να πιάσουν... ουρανό. Νωρίς το μεσημέρι (16:00, NS2) ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βέροια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ

Η ευφορία από τη νίκη στο Βέλγιο φυσιολογικά μπορεί να κρύβει κινδύνους. Η διαφορά δυναμικότητας, όμως, του Ολυμπιακού με τη Βέροια είναι τέτοια, που η Κυριακή στο Στάδιο Καραϊσκάκη θα είναι ευκαιρία για θέαμα και αποθέωση. Οι ερυθρόλευκοι κατόρθωσαν να πετύχουν μια σπουδαία νίκη επί της Άντερλεχτ και θέλουν να θερίσουν όσα έσπειραν από τον κόσμο τους, κάνοντας παράλληλα το τρία στα τρία στην έδρα τους. Απέναντι στη Βέροια μετράνε έξι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και ηττήθηκαν τελευταία φορά με 2-0 στη φιέστα του 1998 στο Φάληρο. Συνολικά ως γηπεδούχοι – σε εκείνο το ματς ήταν τυπικά φιλοξενούμενοι – έχουν 15 νίκες σε ισάριθμα ματς κυπέλλου και πρωταθλήματος και φαντάζει μάλλον απίθανο για τη Βέροια των τριών σερί ηττών να κατορθώσει να κάνει μια τέτοια υπέρβαση.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 6/10, 16:00 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Ολυμπιακός-Ξάνθη 4-0, Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-0, Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-2. / Βέροια-ΠΑΟΚ 1-2, Πανθρακικός-Βέροια 1-0, Βέροια-Εργοτέλης 0-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,15 Χ: 8,50 2: 21,00
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Καμπαξής, Αναστόπουλος, Πετρόπουλος
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Χωρίς νέα προβλήματα ο Ολυμπιακός - Ορέστες (τιμωρ.), Γκιγιέρμο (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν το βαριέσαι ποτέ! Η Βέροια μέσα σε ένα μήνα και κάτι ψιλά αγωνιστικών υποχρεώσεων, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον τρίτο της προπονητή! Η ήττα από τον Εργοτέλη είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο Τον Κάανεν και μετά το ματς με τον Ολυμπιακό πιθανότατα θα αναλάβει ο Στέφαν Στόικα. Μέχρι τότε, ο Στέφανος Γαϊτάνος θα εκτελέσει και πάλι χρέη υπηρεσιακού τεχνικού, όπως έκανε και στις 31 Αυγούστου, όταν οδήγησε τη «βασίλισσα» του βορρά στην ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

ΞΑΝΘΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ

Ήταν 19 Μαρτίου του 2000 και ήταν ο Ντιόπ και ο Πάρις Ζουμπούλης… Η Ξάνθη κέρδιζε τον Απόλλωνα Αθηνών με 2-0 στην 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος, το φινάλε του οποίου θα έβρισκε την «ελαφρά ταξιαρχία» στη Β’ Εθνική. 13 χρόνια μετά μια παράδοση έντεκα χρόνων έρχεται να συνεχιστεί. Η Ξάνθη, που ως γηπεδούχος μετράει δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες απέναντι στον Απόλλωνα ψάχνει την ισορροπία της και τα πατήματά της μετά την αλλαγή προπονητή. Μακριά από τα Πηγάδια ακόμα δείχνει χαμένη, ωστόσο στην έδρα της φέτος δεν έχει ηττηθεί και δεν έχει δεχτεί καν γκολ. Οι νεοφώτιστοι πήραν ανάσα τόσο βαθμολογική όσο και ψυχολογική με τη νίκη επί του Λεβαδειακού και ταξιδεύουν με λιγότερη πίεση στην ακριτική πόλη.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 6/10, 18:15 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Πηγάδια
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Ολυμπιακός-Ξάνθη 4-0, Ξάνθη-Άρης 2-0, ΠΑΣ-Ξάνθη 2-1. / Απόλλων-Καλλονή 1-3, Ατρόμητος-Απόλλων 2-0, Απόλλων-Λεβαδειακός 4-2.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,95 Χ: 3,30 2: 5,13
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Λιαχούδης, Μερκενίδης, Καραβασίλης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Βάλλας (τιμωρ.) – Αλβάρεζ (τιμωρ.), Βέρτζος (φαντάρος).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: -


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΚΑΛΛΟΝΗ

Η Καλλονή παίζει μονίμως εκτός έδρας! Ίσως γι’ αυτό και στα… τυπικά εκτός έδρας ματς νιώθει απελευθερωμένη και αγωνίζεται καλύτερα! Οι νεοφώτιστοι με δύο νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ βρίσκονται στη δεύτερη θέση της ειδικής βαθμολογίας και θέλουν την Κυριακή να τριτώσει το καλό, ώστε να ρεφάρουν και την ήττα από τους από τον Ατρόμητο την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Λεβαδειακός, όμως, μοιάζει να έχει περισσότερη ανάγκη τους βαθμούς και στην έδρα του έχει δείξει πως ξέρει να κερδίζει τέτοια ματς. Το πρόβλημά του αρχίζει και τελειώνει στην άμυνα, όπου μετά τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε στη Ριζούπολη είναι μόνος του στην… κορυφή της χειρότερης άμυνας σε 14 γκολ, ενώ έχει και τη χειρότερη εντός έδρας άμυνα με εφτά γκολ! Αν, λοιπόν, βρει τρόπο να σταματήσει την… μέτρια επίθεση της Καλλονής (ένα γκολ ανά ματς) ίσως κατορθώσει να πάρει μια πολύτιμη νίκη.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 6/10, 18:15 (NS4)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Άρης-Λεβαδειακός 1-1, Λεβαδειακός-ΠΑΣ 1-0, Απόλλων-Λεβαδειακός 4-2. / Απόλλων-Καλλονή 1-3, Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή 2-0, Καλλονή-Ατρόμητος 0-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,14 Χ: 3,25 2: 4,22
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Δημητρόπουλος, Γουργιώτης, Ελευθερίου
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Γεωργίου (τραυμ.) - Χωριανόπουλος (τιμωρ.)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Όταν στην Ελλάδα αρχίζουν να διαρρέουν σενάρια για τον προπονητή, τότε φαντάζουν οι ώρες του μετρημένες. Η ήττα του Λεβαδειακού από τον Απόλλωνα φούντωσε τις φήμες σε τέτοιο βαθμό, που ο Τάκης Λεμονής ζήτησε συνάντηση από τον Γιάννη Κομπότη. Τι ειπώθηκε εκεί; Πως δεν υπάρχει θέμα. Τι διέρρευσε μετά; Πως ίσως υπάρξει θέμα, αν δεν κερδίσουν οι «πράσινοι» την Καλλονή.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΟΦΗ

Το ταξίδι στην Κομοτηνή φαίνεται πως είναι… μακρινό για τον ΟΦΗ. Τρεις επισκέψεις και ισάριθμες ήττες ή αν προτιμάτε νίκες του Πανθρακικού. Πέρυσι 3-1, το 2011 για τη Β’ Εθνική 1-0 και το 2008 και πάλι στα σαλόνια με 2-0. Η παράδοση στην Κομοτηνή ήταν υπέρ των γηπεδούχων, που συνεχίζουν να είναι σταθεροί και αξιόπιστοι στο πρωτάθλημα, αφού έχουν γνωρίσει μόλις μία ήττα ως τώρα και μετράνε τέσσερις αγωνιστικές αήττητοι. Το ακριβώς αντίθετο του ΟΦΗ, δηλαδή, που προσπαθεί να βρει ουσία στο παιχνίδι του και να μην μείνει στις εντυπώσεις των μεταγραφών. Οι Κρητικοί είναι προτελευταίοι στη βαθμολογία, αφού το μόνο που έχουν κατορθώσει ως τώρα είναι να έχουν τέσσερις ισοπαλίες στην έδρα τους και ψάχνουν εναγωνίως μια πειστική εμφάνιση και μια νίκη!

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 6/10, 18:15 (NS3)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Πανιώνιος-Πανθρακικός 1-1, Πανθρακικός-Βέροια 1-0, Πλατανιάς-Πανθρακικός 1-1. / ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 1-1, Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-0, ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,21 Χ: 3,30 2: 4,00
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Ντίτσιος, Καραϊσαρίδης, Καραγκιζόπουλος
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Χρήστου (τιμωρ.), Ιγκόρ (τραυμ.) – Ζορό (τραυμ.), Γκαλέτι (τραυμ.)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Δύο φορές στο Πανθρακικό και δύο φορές η δουλειά του, του έδωσε το εισιτήριο για κάτι καλύτερο. Ο Παύλος Δερμιτζάκης μπορεί να νιώθει την ομάδα της Κομοτηνής ως γούρι του, αφού χάρη στο έργο του το 2009-10 μετακόμισε στην Τούμπα και χάρη στην περυσινή του δουλειά, πήγε στο Ηράκλειο. Η επιστροφή του στην Κομοτηνή είναι το θέμα του αγώνα κι όπως πέρυσι δεν έχασε δύο φορές από τον ΟΦΗ έτσι και φέτος θέλει να κάνει το αντίθετο.

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Δύο ομάδες σε ευφορία ως και… έκσταση! Ο ΠΑΟΚ που κατόρθωσε με την ισοπαλία στην Ολλανδία να διώξει την όποια τυχόν γκρίνια για το στραβοπάτημα στην Κρήτη και ο Παναθηναϊκός που μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, έχει δύο συνεχόμενες νίκες αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Επί της ουσίας, οι γηπεδούχοι έχουν ελάχιστα περιθώρια απώλειας βαθμών, αφού υπολείπεται τριών βαθμών του Ολυμπιακού και δεν θέλει να χάσει επιπλέον έδαφος. Οι πράσινοι μετά από καιρό έχουν κατορθώσει να βρίσκονται στην πρώτη τριάδα και να έχουν επαφή με τις δύο πρώτες θέσεις και θέλουν ένα… δυνατό αποτέλεσμα για να ζεστάνουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο τους. Η παράδοση είναι υπέρ των γηπεδούχων που έχουν 34 νίκες, ενώ 13 ματς έχουν λήξει ισόπαλα και 18 φορές έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 6/10, 20:30 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Τούμπα
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Βέροια-ΠΑΟΚ 1-2, ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 1-0, ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-1. / Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-1, Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-0, Παναθηναϊκός-Αστέρας 2-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,80 Χ: 3,42 2: 5,95
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Θάνος, Κούλα Χασάν, Χαρίσης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Χωρίς προβλήματα ο ΠΑΟΚ - Ταμπάκης (τραυμ.), Αποστολόπουλος (τραυμ.)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Για την ειδησεογραφία μπορεί να είναι μια απλή ετήσια επανάληψη, όμως για τον ΠΑΟΚ είναι κάτι περισσότερο. Η επέτειος από την τραγωδία στα Τέμπη, 14 χρόνια μετά το δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους έξι οπαδοί του δικεφάλου, είναι μια επιπλέον ιστορία για τον αγώνα της Κυριακής και ένα έξτρα κίνητρο για τους παίκτες του ΠΑΟΚ να κερδίσουν.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ο Παναιτωλικός κρατάει γερά στην έδρα του. Επίσης, κρατάει γερά στην άμυνα… Το πρόβλημα έγκειται στη δημιουργία και το πρόβλημα έρχεται όταν πρέπει να σκοράρει. Οι νεοφώτιστοι έχουν την τρίτη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα και είναι εντυπωσιακό στατιστικό ότι τα τελευταία τρία παιχνίδια τους έχουν λήξει ισόπαλα 0-0!! Με αντίπαλο τον ΠΑΣ, σε όλα τα χρόνια προϊστορίας και σε σύνολο 21 αγώνων μόλις μια φορά έχει σημειωθεί λευκή ισοπαλία με την ομάδα των Ιωαννίνων να έχει συνολικά τον πρώτο λόγο. Στο Αγρίνιο έχει κατορθώσει να κερδίσει τέσσερις φορές και να αποσπάσει τέσσερις ισοπαλίες, ενώ έχει ηττηθεί μόλις τρεις φορές και η τελευταία του ήττα ήταν το 1998. Τυχαία ή μη, βέβαια, ήταν στις 4 Οκτωβρίου εκείνου του έτους. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κερδίσουν μακριά από τα Γιάννινα κι έχουν δύο σερί ήττες εκτός έδρας.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 7/10, 19:30 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Παναιτωλικού
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Παναιτωλικός-Εργοτέλης 0-0, Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-0, Άρης-Παναιτωλικός 0-0. / ΠΑΣ-Ατρόμητος 1-0, Λεβαδειακός-ΠΑΣ 1-0, ΠΑΣ-Ξάνθη 2-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,46 Χ: 3,20 2: 3,39
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Παπαπέτρου, Τουμπακάρης, Απτόσογλου
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Ιωάννου (τραυμ.), Δάρλας (τραυμ.), Τακίδης (τραυμ.) - Ντε Βινσέντι (τραυμ.)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Πριν προλάβουν να τον χαρούν, τον έχασαν! Ο Τόμας Ντε Βινσέντι επέστρεψε στο φινάλε των μεταγραφών στα Γιάννινα, ωστόσο ο τραυματισμός του αναγκάζει τον Σάββα Παντελίδη να ζήσει χωρίς τον Αργεντινό μέσο. Ο 24χρονος μέσος πρόλαβε να παίξει τρία παιχνίδια με τον ΠΑΣ και η απώλειά του σίγουρα προβληματίζει για το δημιουργικό κομμάτι των φιλοξενούμενων.

* Η ερμηνεία για τις ελληνικές σειρές είναι η εξής:

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: Ώρα και μετάδοση
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Γήπεδο
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Προηγούμενα αποτελέσματα
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: Στοίχημα
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Διαιτητές
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Απουσίες
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Το γεγονός του αγώνα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα