Η νέα Λεωφόρος...

Η νέα Λεωφόρος...

Gazzetta team
Η νέα Λεωφόρος...

bet365

Ο Παναθηναϊκός θα μετατρέψει σε στολίδι την ιστορική του έδρα. Διαβάστε ποια έργα θα γίνουν τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου!

Η περιφέρεια Αττικής άναψε... πράσινο φως στον Παναθηναϊκό, δίνοντας ένα ποσό που θα αγγίζει τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του «Απόστολος Νικολαϊδης».

To gazzetta.gr σας ενημέρωσε πως τα 7-7,5 εκατομμύρια ευρώ της περιφέρειας φτάνουν και περισσεύουν, ώστε να γίνουν όλα τα απαραίτητα βελτιωτικά έργα.

Η μελέτη που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός προβλέπει αύξηση της χωρητικότητας (πάνω από 20.000), αντικατάσταση όλων των παλιών καθισμάτων με νέα, ενώ αναμένεται να γίνουν εργασίες εκτός του γηπέδου.

Τα χρήματα αναμένεται να μπουν στα «πράσινα» ταμεία τους επόμενους μήνες, το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι, ώστε να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες.

Πεζογέφυρα και πάρκινγκ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου εκτός από αυτά που διαβάσατε παραπάνω, έξω από το «Απόστολος Νικολαϊδης» θα πραγματοποιηθεί βελτίωση των χώρων πρασίνου στην ευρύτερη περιοχή και η δημιουργία πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Aλεξάνδρας, αλλά και πάρκινγκ.

Οι δύο πρόσθετες εξέδρες

Ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει ένα καλό... λίφτινγκ της Λεωφόρου και έχει ξεκινήσει επαφές με αρχιτέκτονες, μηχανικούς και συγκοινωνιολόγους. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θέλει να ανεβάσει και πάνω διάζωμα στις κεντρικές θύρες, αρχικά πάνω από την εξέδρα των επισήμων επί της Λεωφόρου Aλεξάνδρας και εν συνεχεία επί της οδού Tσόχα με 2.000 θεατές η κάθε μία.

Οι πρόσθετες εξέδρες θα μπουν πάνω από τις ήδη υπάρχουσες με στηρίγματα επί της Τσόχα και επί της Αλεξάνδρας και θα φτάνουν στο ύψος του πετάλου της Θύρας 13.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα, βάσει περιγραφής σχεδίου ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πειράξει κάτι που αφορά τους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου όπως είναι ο αγωνιστικός χώρος και τα αποδυτήρια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει με δικά του χρήματα.

Το φωτιζόμενο πλέγμα

Επίσης, στους εξωτερικούς τοίχους της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα εγκατασταθεί ένα υπερσύγχρονο φωτιζόμενο πλέγμα και θα αλλάζει χρώματα και επιγραφές. Δηλαδή θα είναι μια ενσωματωμένη στους τοίχους οθόνη που θα περιβάλλει το γήπεδο.

Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2014, στη σημερινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μαζί με τον Προϋπολογισμό ψηφίστηκε και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο περιλαμβάνει 519 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 399.923.982 ευρώ, εκ των οποίων διατίθενται:

7,0 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του χώρου του γηπέδου του Παναθηναϊκού

17,5 εκ. ευρώ για το κλειστό Γήπεδο μπάσκετ του Πανιωνίου στη Ν. Σμύρνη

2,9 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή του Κλειστού Γηπέδου «Καπαγέρωφ» στον Πειραιά

2,5 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή του Γηπέδου του Εθνικού Πειραιά

Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Ο Προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων έχουν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα και στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για την ανάπτυξη στην Αττική.

Όπως είναι γνωστό, τα αθλητικά έργα δεν είναι επιλέξιμα από το ΕΣΠΑ. Για το λόγο αυτό χρηματοδοτούμε με δικούς μας πόρους αθλητικές υποδομές. Σε αυτή την εποχή που η νέα γενιά αισθάνεται απογοητευμένη, οφείλουμε να της δώσουμε προοπτική και διέξοδο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα