7 εκ. ευρώ στην Λεωφόρο!

7 εκ. ευρώ στην Λεωφόρο!

Gazzetta team
7 εκ. ευρώ στην Λεωφόρο!

bet365

Η Περιφέρεια Αττικής μετά την Νέα Φιλαδέλφεια αποφάσισε να στηρίξει ακόμη ένα ιστορικό γήπεδο καθώς θα διαθέσει για έργα στην Λεωφόρο 7 εκ. ευρώ!

Στα εκτελεστέα έργα της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται και η ανακατασκευή του γηπέδου της Λεωφόρου, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε έργα ανακατασκευής ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, όσο και του περιβάλλοντα χώρου του «Απ. Νικολαΐδης».

Αυτη είδηση φυσικά, είναι ευχάριστη τόσο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού όσο και για τον ίδιο τον σύλλογο, καθώς πριν λίγο καιρό ο Γιάννης Αλαφούζος είχε γνωστοποιήσει την θέληση της ΠΑΕ για ανακατασκευή του ιστορικού γηπέδου του «τριφυλλιού» και παραμονή της ομάδας για πάντα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι τον περασμένο Μάιο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού κ. Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας για τη Λεωφόρο και το πλάνο που υπάρχει για ανάπλαση τόνιζε: «Στις σκέψεις μας είναι να κατασκευάσουμε κάθε κερκίδα ξεχωριστά. Να την γκρεμίζουμε και να την φτιάχνουμε από την αρχή. Θα προχωράμε, έτσι, στην δημιουργία της νέας Λεωφόρου ανάλογα με τα χρήματα που θα έχουμε. Σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αντιστήριξης. Έχουν γίνει στατικές μελέτες. Κοιτάμε τον όγκο του γηπέδου που μπορεί να φτιαχτεί με βάση τα μέτρα που είναι τώρα και το ύψος. Οι στατικές μελέτες έχουν δείξει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μπορούν να προχωρήσουν. Με τους εμπορικούς χώρους θα δούμε τι θα γίνει. Το μοντέλο του «Καραϊσκάκης» έχει αποτύχει. Είναι το πιο άσχημο γήπεδο της Ευρώπης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2014, στη σημερινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μαζί με τον Προϋπολογισμό ψηφίστηκε και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο περιλαμβάνει 519 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 399.923.982 ευρώ, εκ των οποίων διατίθενται:

7,0 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του χώρου του γηπέδου του Παναθηναϊκού
17,5 εκ. ευρώ για το κλειστό Γήπεδο μπάσκετ του Πανιωνίου στη Ν. Σμύρνη
2,9 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή του Κλειστού Γηπέδου «Καπαγέρωφ» στον Πειραιά
2,5 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή του Γηπέδου του Εθνικού Πειραιά

Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Ο Προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων έχουν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα και στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για την ανάπτυξη στην Αττική.

Όπως είναι γνωστό, τα αθλητικά έργα δεν είναι επιλέξιμα από το ΕΣΠΑ. Για το λόγο αυτό χρηματοδοτούμε με δικούς μας πόρους αθλητικές υποδομές. Σε αυτή την εποχή που η νέα γενιά αισθάνεται απογοητευμένη, οφείλουμε να της δώσουμε προοπτική και διέξοδο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα