Τέτοια κατηφόρα μόνο με 10 και 9 παίκτες!

Τέτοια κατηφόρα μόνο με 10 και 9 παίκτες!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γυρίζει τον χρόνο μια δεκαετία πίσω και θυμάται το ματς του Παναθηναϊκού με την Άντερλεχτ, ενώ το συγκρίνει με αυτό του Ολυμπιακού που είναι σαν να λέμε ότι «έπεσες από την Ακρόπολη και βρήκες και πορτοφόλι»!

Παρακολουθώντας το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αντερλεχτ πήγα 10 χρόνια πίσω. Όταν στο ίδιο γήπεδο, έζησα την κατηφόρα, που έζησε ο Ολυμπιακός χθες. Με δύο σημαντικές διαφορές. Ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει το πρώτο παιχνίδι στην Λεωφόρο με 3-0 και έπαιζε την ρεβάνς για το ΟΥΕΦΑ και ήθελε να υπερασπιστεί το σκορ. Και το κυριότερο είναι ότι αυτή την κατηφόρα την ζήσαμε από την στιγμή, που ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Βώκολου στο 43.

Η Αντερλεχτ έκανε το 1-0 στο 70 με τον Γέστροβιτς και καπάκι στο 81 έγινε και το 2-0. Αμέσως μετά αποβλήθηκε και ο Παντελής Κωνσταντινίδης και ο Παναθηναϊκός έπαιξε περίπου επτά οκτώ λεπτά με εννέα παίκτες απέναντι στην Αντερλεχτ που είχε λυσσάξει να βάλει και ένα τρίτο γκολ και να πάει το παιχνίδι στην παράταση. Θυμάμαι τότε είχαμε κάνει την μετάδοση για τον Novasport fm με τον τεράστιο Γιάννη Διακογιάννη (μεγάλη τιμή , δεν το πίστευα ότι τον είχα δίπλα μου και έκανα την μετάδοση τότε, πίστευα ότι ζούσα ένα όνειρο) και λέγαμε, ότι δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα γλιτώσει την παράταση. Και αν πήγαινε παράταση μετά ήταν τελειωμένος. Που να άντεχε με εννέα παίκτες απέναντι σε 11 για άλλα 30 λεπτά; Τελικά άντεξε και πήρε μία μεγάλη πρόκριση. Τότε ένοιωσα και εγώ την κατηφόρα της έδρας της Αντερλεχτ. Και πάλι , όμως η Βέλγικη ομάδα δεν είχε τόσες καθαρές ευκαιρίες, όσες είχε χθες, ούτε χαμένο πέναλτι.

Το χθεσινό παιχνίδι, είναι αυτό που λέμε, ότι «έπεσες από την Ακρόπολη και βρήκες και πορτοφόλι». Θα μου πει κανείς . Εσύ δεν το έχεις ζήσει στα τόσα διπλά που έχεις κάνει στο τσάμπιονς λιγκ; 12 τον αριθμό, για να μην ξεχνιόμαστε. Το έχω ζήσει στις 18 Οκτωβρίου 1995, όταν ο Βάντσικ είχε κατεβάσει τα ρολά και είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός με 1-0 εκτός έδρας την Πόρτο, αγωνιζόμενος όμως και πάλι για πολύ ώρα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αλεξούδη. Την Πόρτο που ήταν ομαδάρα τότε και δεν είχε καμία σχέση με την σημερινή Αντερλεχτ…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.