AEK, αυτό είναι το σπίτι σου! (pics, vid)

AEK, αυτό είναι το σπίτι σου! (pics, vid)

Γιώργος Τσακίρης
gazzetta default image fallback

bet365

Ομόφωνη είναι η έγκριση του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας, στο πλάνο που παρουσίασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για το γήπεδο της ΑΕΚ, την «Αγιά Σοφιά»

Ιστορική ημέρα, ημέρα γιορτής για την ΑΕΚ, καθώς παρουσιάστηκαν τα σχέδια για το νέο γήπεδο του συλλόγου, που επιστρέφει στο σπίτι του, στην Νέα Φιλαδέλφεια. Παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και πολλών φίλων του συλλόγου, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα «Μίλτος Κουντουράς», έγινε το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου παρουσιάστηκε το πρότζεκτ, με τους φορείς του Δήμου να δηλώνουν την πλήρη στήριξή τους.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, Έφη Αποστολάκη να δηλώνει πως: «Η ΑΕΚ και η Νέα Φιλαδέλφεια δεν μπορούν να είναι χώρια. Πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή ήρθε η στιγμή να επιστρέψει η ΑΕΚ στο σπίτι της. Μας παρουσιάστηκε ένα σχέδιο που δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην προχωρήσει».

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, τόνισε πως: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να σας ενημερώσουμε τι έχουμε κάνει για το γήπεδο της ΑΕΚ και για να σας ζητήσουμε να είστε δίπλα μας στην προσπάθεια να επιστρέψει η ΑΕΚ στο σπίτι της, εκεί που το έχτισαν οι προγονοί μας, πριν χτίσουν τα δικά τους σπίτια. ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια πρέπει να είναι ένα. Θέλουμε σεβόμενοι το περιβάλλον και την περιοχή να χτίσουμε το γήπεδό μας. Στα σχέδιά μας είναι η κατασκευή ενός μόνο ποδοσφαιρικού γηπέδου, όπως αυτό που υπήρχε στον χώρο από το 1930. Το γήπεδο που θα δείτε έχει σχεδιαστεί με βυζαντινή αρχιτεκτονική. Από εσάς θέλω ένα πράγμα. Να μάθω αν είστε μαζί μας όλοι σας. Αν όλες οι παρατάξεις όχι απλά ανέχονται την ΑΕΚ αλλά επιθυμούν την επιστροφή της. Είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντι σας και θέλω την ειλικρινή απάντησή σας, χωρίς σκοπιμότητες. Περιμένω τις ξεκάθαρες θέσεις σας».

Στην συνέχεια, ο κ. Ανδριόπουλος προχώρησε σε αρκετές αποκαλύψεις. Μίλησε για την χωρητικότητα του γηπέδου, η οποία θα είναι ανάμεσα στις 32.500 και τις 34.000, με το έργο να ανοίγει 1.500 με 2.000 θέσεις εργασίας. Επίσης, τόνισε πως το έργο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, ενώ αναμένεται να υπάρξει και υπογειοποίησει δρόμων, με έξοδα του συλλόγου, ενώ υπάρχουν και επαφές με ιδιώτες για την δημιουργία υπαίθριων πάρκινγκ.

Τον λόγο πήρε εκ νέου ο κ. Μελισσανίδης, προκειμένου να κάνει γνωστές ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και να ευχαριστήσει τον κ Κυρατσού, τον αρχιτέκτονα που ανέλαβε τον σχεδιασμού του έργου, σε συνεργασία με τον Μάσιμο Μαγιοβιέτσκι: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Κυρατσού και θα ήθελα να πω σε όλους σας ότι ο συντελεστής δόμησης της περιοχής είναι στο 1,4, αυτό που θα φτιάξουμε εμείς είναι στο 1. Επίσης, ο συντελεστής κάλυψης είναι στο 60%, εμείς θα είμαστε κάτω από το 45%. Και θέλω να πω ξανά ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι μόνιμος χορηγός για το Άλσος. Το μόνο που ζητάμε είναι να φύγουν τα σκουπίδια που είναι εστία μόλυνσης και δεν νοείται να βρίσκονται δίπλα σε ένα τέτοιο έργο».

Κλείνοντας, η δήμαρχος Έφη Αποστολάκη, πήρε ξανά τον λόγο, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για το γήπεδο, το οποίο χαρακτήρισε «έργο παγκόσμιας πρωτοτυπίας που θα μετατρέψει την περιοχή μας σε κόμβο αθλητισμού, ιστορίας και πολιτισμού, αλλά το σημαντικότερο κατά την άποψή μου, είναι ένα έργο που αποδεικνύει ότι η ΑΕΚ θα γίνει βασίλισσα ξανά»!

Ομόφωνη αποδοχή!
Στην συνέχεια, ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία για την έγκριση του έργου από το δημοτικό συμβούλιο, με την απόφαση να είναι φυσικά θετική και μάλιστα ομόφωνη! Άπαντες που έδωσαν το παρόν, δήλωσαν την απόλυτη στήριξή τους στο τεράστιο έργο ανάπλασης, που θέλει να τρέξει η ΑΕΚ με... μπροστάρη τον Δημήτρη Μελισσανίδη και συνοδοιπόρους τους φίλους της Ένωσης.

 

Τελευταία Νέα