Τρίτη και φαρμακερή στο Βέλγιο

Τρίτη και φαρμακερή στο Βέλγιο

Gazzetta team
Τρίτη και φαρμακερή στο Βέλγιο

bet365

Την πρώτη του νίκη στο Βέλγιο αναζητά ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει την Άντερλεχτ για τη φάση των ομίλων του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παίξει άλλες δύο φορές στο Βέλγιο. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 1974/75 για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όταν και είχε αντιμετωπίσει την μεγάλη τότε Άντερλεχτ.

Το πρώτο ματς διεξήχθη στις Βρυξέλλες στις 23 Οκτωβρίου του 1974. Η Άντερλεχτ θα επιβεβαιώσει το όνομά της και θα φτάσει σε μια άνετη νίκη με το επιβλητικό 5-1. Ο Ρένσενμπρινκ άνοιξε το σκορ στο 23΄ και δύο λεπτά αργότερα ο Βαν Ντερ Ελστ έκανε το 2-0.

Ο Ρένσενμπρινκ στο 33΄ με πέναλτι έκανε το 3-1 με τον Ολυμπιακό να έχει μειώσει με το εύστοχο πέναλτι του Περσίδη στο 27΄. Ο ίδιος παίκτης και πάλι από τα έντεκα βήματα στο 59΄ πέτυχε χατ τρικ και στο 70΄ ο Λαντίνσκι διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Όλα έδειχναν ότι ο επαναληπτικός θα ήταν τυπική διαδικασία, αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού με πρωταγωνιστή τον Μάικ Γαλάκο είχαν άλλη άποψη. Ο επιθετικός των «ερυθρολεύκων» με χατ τρικ (18΄, 23, 82΄) θα δώσει τη νίκη στην ομάδα του με 3-0, αλλά όχι και την πρόκριση.

Η ελληνική ομάδα ωστόσο, είχε πολλά παράπονα από την διαιτησία καθώς θα ακυρωθεί λανθασμένα ως οφσάιντ γκολ του Γαλάκου, ενώ δεν θα καταλογιστούν κάποιες περιπτώσεις πέναλτι εις βάρος των Βέλγων.

Η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού από το Βέλγιο ήρθε το 2009 όταν και βρέθηκε αντιμέτωπος με την Σταντάρ Λιέγης στη φάση των ομίλων του Champions League. Στο πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν τη νίκη με 2-1.

Στο ματς που έγινε στις 5 Νοεμβρίου στη Λιέγη, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 2-0. Ο Μποκανί στο 31΄ άνοιξε το σκορ για την βελγική ομάδα και στο 88΄ ο Γιοβάνοβιτς σφράγισε τη νίκη για την Σταντάρ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα