Παίκτες βγάζει, αν βγάλει κι αποτελέσματα…

Παίκτες βγάζει, αν βγάλει κι αποτελέσματα…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει στο blog του στο gazzetta από μία διαφορετική οπτική τον Μίτσελ στον Ολυμπιακό. Και μνημονεύει και το...+60 έναντι του ΠΑΟΚ!

Ένας προπονητής, διαχρονικά και γενικά, κρίνεται από δύο πράγματα, κατά πρώτο λόγο. Κυρίως από τα αποτελέσματά του, αλλά κι από τους παίκτες που βγάζει.

Ο Μίτσελ λοιπόν σε αυτούς τους πρώτους μήνες του στον Ολυμπιακό, αν μη τι άλλο βγάζει παίκτες!

Όταν ήρθε, τον περασμένο Φλεβάρη, ο Φέϊσα έπαιζε αραιά και που, συνήθως σε κανένα ματς κυπέλλου. Ο Μίτσελ από την πρώτη ημέρα τον έβαλε βασικό κι αναντικατάστατο! Το ίδιο και στην προετοιμασία το καλοκαίρι, αλλά και στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος. Τη συνέχεια την είδαμε-ο Σέρβος έφερε στον Ολυμπιακό πάνω από 4 εκ. Ευρώ από την πώλησή του στην Μπενφίκα.

Ο Φετφατζίδης είναι μία άλλη τέτοια περίπτωση. Προ Μίτσελ, πέρσι, είχε μία συμμετοχή ως βασικός στο πρωτάθλημα. Με το που ήρθε ο Ισπανός τον έριξε βασικό στο ντεμπούτο του στην Τρίπολη, όπως και το Φέϊσα. Δεν τράβηξε ο κοντός, αλλά λίγο μετά επέμεινε ο προπονητής, του έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής ως το τέλος της σεζόν, ενώ στην προετοιμασία συνήθως τον είχε βασικό και στις δύο πρώτες αγωνιστικές τον έβαλε αλλαγή στο ημίχρονο στην πρεμιέρα και βασικό στο δεύτερο ματς. Τη συνέχεια την είδαμε-ο Φέτφα έφερε στον Ολυμπιακό 4 εκ. Ευρώ από την πώλησή του στην Τζένοα.

Πάμε παρακάτω.

Ο Σάμαρης. Τον περίμενε κανείς βασικό στον Ολυμπιακό; Μην κοροϊδευόμαστε τώρα. Ο Μίτσελ στην προετοιμασία του έδωσε πολλές ευκαιρίες σαν οκτάρι κι όταν πουλήθηκε ο Φέϊσα αμέσως τον έβαλε αυτόν βασικό σε θέση αμυντικού μέσου, ενώ θα μπορούσε π.χ. να περάσει εκεί το Μανιάτη. Κι ακόμη και τώρα που έχει έρθει ο Εντινγκά, ο Σάμαρης δεν έχει χάσει τη θέση του και φαίνεται πως ο Ολυμπιακός βρίσκει φλέβα…

Ο Σιόβας. Ο Μίτσελ παρότι πέρσι άλλοτε έβαζε αυτόν, άλλοτε τον Αβραάμ κι άλλοτε τον Κοντρέρας δίπλα στο Μανωλά, από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας και βλέποντας τον αριστεροπόδαρο στόπερ να έχει δουλέψει καλά, τον επέλεξε ως τον βασικότερο αμυντικό του! Συνεχίζει να τον έχει ως τέτοιο (παρά τη μεταγραφή π.χ. του Μετζανί) και βλέπουμε τώρα ο Σιόβας να είναι κι ο βασικός στόπερ της εθνικής, αριστερά από τον Παπασταθόπουλο…

Έχω δε την αίσθηση ότι έπεται κι ο Ολαϊτάν…

Το θέμα με το Μίτσελ είναι εκτός από παίκτες, να βγάλει και...αποτελέσματα. Αποτελέσματα στην Ευρώπη κι αποτελέσματα και στα μεγάλα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Γιατί, αν θέλουμε να το δούμε πιο σφαιρικά το πράγμα, δεν τα πάει καλά σε αυτό το κομμάτι, με τα όποια ελαφρυντικά υπάρχουν και τα οποία έχω αναλύσει.

Στον Ολυμπιακό η λέξη υπομονή δεν είναι και η πιο…αγαπητή. Αν φέρει ο Μίτσελ και τα αποτελέσματα σε τέτοιου είδους παιχνίδια, θα είναι όλα μια χαρά. Και γιατί μου...ήρθε και τα γράφω αυτά τώρα: Γιατί το ματς στις Βρυξέλλες ίσως προσφέρεται ως μία αρχή ακριβώς για τέτοια αποτελέσματα.

Μακάρι να γίνει έτσι λέω εγώ.

Μην ξεχάσω και κάτι σε σχέση με το χθεσινό μου κομμάτι…

Όταν εγώ το έγραφα το κομμάτι, η στατιστική υπηρεσία της Λίγκας έδινε αυτά τα νούμερα στις τελικές προσπάθειες, 90-24 για τον Ολυμπιακό και 52-44 για τον ΠΑΟΚ. Λίγες ώρες μετά είχε το νούμερο 63-57 για τον ΠΑΟΚ, προφανώς γιατί όταν το είδα εγώ, δεν είχε ακόμη «περάσει» στην ιστοσελίδα της η galanissportsdata τις τελικές από το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ.

Σκεφθείτε, όμως, αγαπητοί μου: διεκδικητής του τίτλου, δεύτερος στη βαθμολογία και να έχει σχεδόν (στο +6 είναι) τις ίδιες τελικές ο ίδιος με τους αντιπάλους του...Την στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει διαφορά +66!!! Αυτό το νούμερο, το «60», διαφορά, μπορεί να εξηγηθεί από τον παράγοντα διαιτησία; Υπάρχει έστω ένας λογικός άνθρωπος που να πιστεύει κάτι τέτοιο;…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.