Το δεύτερο πιάτο...

Μαριάννα Αξιοπούλου
Το δεύτερο πιάτο...

bet365

Σπουδαίες αναμετρήσεις έχει το μενού της 6ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί τον Αστέρα (20:30, NS1), ο ΠΑΟΚ να δοκιμάζεται στο «Γεντί Κουλέ» (18:15, NS2) και τον Άρη να θέλει να κάνει σεφτέ υποδεχόμενος τον Παναιτωλικό (16:00, NS2).

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του ώρα! Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς δεν ήρθε στον Άρη ως κλέφτης, αλλά ως αναμορφωτής, ωστόσο μέχρι τώρα τίποτα δεν του έχει πάει καλά. Ακόμα κι όταν η ομάδα του παίζει καλά – όπως έκανε στην Ξάνθη – το αποτέλεσμα είναι κόντρα, ενώ οι κιτρινόμαυροι δεν κατόρθωσαν να πανηγυρίσουν ούτε απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Στην ουρά της βαθμολογίας παραμένουν μόνοι τελευταίοι με μόλις ένα βαθμό και μοναδική παρηγοριά τους είναι πως δεν έχουν απομακρυνθεί οι υπόλοιποι. Ο Παναιτωλικός πάει στη Θεσσαλονίκη με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την ισοπαλία που απέσπασε από τον Ολυμπιακό, όμως μέχρι τώρα και τις δύο φορές που έφυγε από το Αγρίνιο γύρισε ηττημένος και με παθητικό δύο γκολ.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 29/9, 16:00 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Ατρόμητος-Άρης 2-0, Άρης-Λεβαδειακός 1-1, Ξάνθη-Άρης 2-0. / Πανθρακικός-Παναιτωλικός 2-1, Παναιτωλικός-Εργοτέλης 0-0, Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,10 Χ: 3,30 2: 4,37
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Τοπούζης, Ευθυμιάδης, Δημητριάδης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Χωρίς προβλήματα ο Άρης – Γκόλιας (τραυμ.), Δάρλας (τραυμ.), Θεοδωρίδης (τραυμ.), Ιωάννου (τραυμ.), Καλί (τραυμ.), Κουτρομάνος (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Πέρυσι ήταν ο καλύτερος παίκτης με εννέα γκολ και δύο ασίστ. Εκείνος που έπαιρνε μόνος του ματς, τα έβαζε με τους «μεγάλους» και κάποια στιγμή υπήρχε και το ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή. Μετά από πέντε ματς στο πρωτάθλημα, ήρθε η ώρα του Νταβίντ Αγκάνθο. Ο Ισπανός μέσος που ήταν τιμωρημένος, εξέτισε την ποινή του και η επιστροφή του θα ανεβάσει σίγουρα ποιοτικά τον Άρη. Ίσως μπορέσει να κάνει και πιο δημιουργική την ομάδα του, αφού ως τώρα ο Άρης έχει μόλις δύο γκολ στο πρωτάθλημα.

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ακόμα ένα συναπάντημα από το παρελθόν! Οκτώ χρόνια μετά την τελευταία τους αναμέτρηση για τη Β’ Εθνική και 18 από τον Ιούνιο του 1995, όταν στον Λεβαδειακό έπαιζε ακόμα ο Γκουλής, ο Μπλέτσας κι ο Μπονόβας και για τον Απόλλωνα που κέρδιζε μέσα στη Λιβαδειά (1-2) σκόραραν ο Μπάρνιακ, ο Βελέντζας και έπαιζαν βασικοί ο Κόλα, ο Νικολαΐδης και ο Μήνου! Στο σήμερα, οι γηπεδούχοι είναι εκείνοι που καίγονται περισσότερο για τη νίκη, αφού ο Λεβαδειακός πάτησε πιο γερά στα πόδια του μετά την επικράτηση επί του ΠΑΣ. Η προϊστορία είναι του Απόλλωνα που δεν έχει ηττηθεί στη Ριζούπολη σε εφτά ματς από τον Λεβαδειακό, ενώ ιδιαίτερη αναφορά στο εν λόγω ματς πρέπει να γίνει στα φετινά πεπραγμένα των ομάδων. Λεβαδειακός και Απόλλων έχουν τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος, με παθητικό δέκα γκολ η κάθε ομάδα, με όσα λίγα ή πολλά μπορεί να κρίνει το γεγονός αυτό στο παιχνίδι.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 29/9, 18:15 (NS3)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Γ. Καμάρας»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων 2-0, Απόλλων-Καλλονή 1-3, Ατρόμητος-Απόλλων 2-0. / Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-5, Άρης-Λεβαδειακός 1-1, Λεβαδειακός-ΠΑΣ 1-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,45 Χ: 3,25 2: 3,51
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Γιάχος, Ακρίβος, Ταρανάς
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Χωρίς προβλήματα ο Απόλλων - Γεωργίου (τραυμ.)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Οι απειλές του Σταμάτη Βελλή φαίνεται πως έπιασαν τόπο… Ο Απόλλων έδειξε μια μικρή αντίδραση με την ισοπαλία στα Χανιά απέναντι στον Πλατανιά, όμως όλοι γνωρίζουν πως προέχει το πρωτάθλημα. Με μόλις μία νίκη ως τώρα και αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων, στους οποίους τα τέρματα είναι 1-9 κατά του, οι νεοφώτιστοι χρειάζονται πάση θυσία αποτέλεσμα. Το ίδιο και ο Μπάμπης Βοσνιάδης, αφού η διακοπή του πρωταθλήματος πλησιάζει πιο απειλητική και από την… παρέλαση.

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

Διπλή δοκιμασία! Ο ΟΦΗ έμοιαζε να ξεκινάει τη φετινή σεζόν με στόχο να αναρριχηθεί όσο το δυνατόν ψηλότερα και με φόρα από τον ενθουσιασμό που του έδωσαν οι μεταγραφές. Μόνο που η μοναδική του νίκη ως τώρα σημειώθηκε… προχθές στο κύπελλο κι αυτή στις καθυστερήσεις! Οι Κρητικοί έχουν επιθετικό πρόβλημα και ψάχνουν τρόπους να το λύσουν, ξεκινώντας από ένα ματς που μπορεί να δείξει αν έχουν τα φόντα να φτάσουν ψηλά. Δοκιμασία είναι το παιχνίδι και για τον ΠΑΟΚ. Δοκιμασία στο κατά πόσο μπορεί να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό και τον τίτλο. Ο δικέφαλος έχει υπέρ του την παράδοση των τελευταίων χρόνων απέναντι στον ΟΦΗ, αφού σε σύνολο δέκα αγώνων εντός ή εκτός έδρας, έχει ηττηθεί μόλις μια φορά από το 2006. Η ψυχολογία και των δύο ομάδων είναι καλή και αναμφίβολα πρόκειται για το ματς της αγωνιστικής.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 29/9, 18:15 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Θ. Βαρδινογιάννης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΟΦΗ-Πλατανιάς 0-0, ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 1-1, Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-0. / ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 4-1, Βέροια-ΠΑΟΚ 1-2, ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 1-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 5,00 Χ: 3,60 2: 1,87
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Μάνταλος, Καρατζίκας, Σωτηρόπουλος
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Γκαλέτι (τραυμ.) – Χωρίς προβλήματα ο ΠΑΟΚ.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Επειδή είναι κάτι που πλέον δεν συμβαίνει συχνά, δυστυχώς και χρίζει αναφοράς. Το «Θ. Βαρδινογιάννης» θα ‘ναι κατάμεστο… Και όχι μόνο αυτό! Θα ‘ναι και ασπρόμαυρο! Με τη διαφορά ότι ο ΟΦΗ δέχτηκε να παραχωρήσει εισιτήρια στον ΠΑΟΚ κι έτσι περίπου 600 οπαδοί του δικεφάλου θα βρίσκονται στο πέταλο πίσω από το ένα τέρμα, θυμίζοντας κάτι από το παρελθόν.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΞΑΝΘΗ

Σπίτι μου, σπιτάκι μου… Ο ΠΑΣ έχει φέτος φιλοδοξίες όμοιες με τις περυσινές, ωστόσο προς το παρόν έχει ξεχάσει μια βασική αρετή του. Να παίρνει αποτελέσματα εκτός έδρας. Το ίδιο ισχύει και για την Ξάνθη, όμως οι ακρίτες τα τελευταία χρόνια έτσι κι αλλιώς στηρίζονταν στην έδρα. Η ομάδα των Ιωαννίνων έχει το απόλυτο στους Ζωσιμάδες και το… σχεδόν απόλυτο μακριά, αφού έχει πάρει μόλις ένα βαθμό. Η Ξάνθη, αντίστοιχα, αν και δεν έχει ηττηθεί στα Πηγάδια, έχει πολύ κακό συντελεστή μακριά από την έδρα της. Δύο ήττες από το ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό μεν, αλλά με το συντριπτικό 0-7 στα τέρματα. Η παράδοση είναι υπέρ του ΠΑΣ που πέρυσι κέρδισε και τα δύο ματς με 1-0, ενώ σε 12 ματς για την Α’ Εθνική έχει ηττηθεί μόλις δύο φορές από την Ξάνθη.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 29/9, 18:15 (NS4)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Ζωσιμάδων
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Καλλονή-ΠΑΣ 1-0, ΠΑΣ-Ατρόμητος 1-0, Λεβαδειακός-ΠΑΣ 1-0. / Ξάνθη-Εργοτέλης 0-0, Ολυμπιακός-Ξάνθη 4-0, Ξάνθη-Άρης 2-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,22 Χ: 3,30 2: 3,85
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Τριτσώνης, Γρεβένης, Γουργιώτης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Χωρίς προβλήματα ο ΠΑΣ – Χοσέμι (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ο Νίκος Κεχαγιάς τα πήγε μια χαρά στη δουλειά του ως υπηρεσιακός, όμως τώρα αναλαμβάνει ο καινούργιος! Το ντεμπούτο το Ράινερ Μάουρερ στον πάγκο της Ξάνθης συνοδεύτηκε με την απογοητευτική ήττα από τον Ηρακλή, ωστόσο δεν παύει να είναι γεγονός η επιστροφή του Γερμανού στη Super League, μετά από έξι χρόνια. Το τελευταίο ματς του 53χρονου τεχνικού στην Α’ Εθνική ήταν στις 11 Νοεμβρίου του 2007, όταν ο ΟΦΗ έχασε από τον Λεβαδειακό στο Ηράκλειο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Είναι δύο ομάδες που ακόμα βρίσκονται στο περίπου… Περίπου κερδίζουν, περίπου είναι ευχαριστημένοι, περίπου έχουν παρουσιάσει αγωνιστική ταυτότητα στο γήπεδο. Ο Αστέρας που είναι μακριά από τα περυσινά του στάνταρ κι όμως παραμένει στην τρίτη θέση και ο Παναθηναϊκός που μοιάζει να έχει κάνει πολλά στραβοπατήματα κι όμως δεν έχει χάσει επαφή με την πρώτη τριάδα. Στη Λεωφόρο επιστρέφουν μετά από πέντε χρόνια και τη νίκη του Παναθηναϊκού με 2-0. Έκτοτε έχουν περάσει χρόνια και παιχνίδια με το τριφύλλι να μετράει συνολικά πέντε νίκες, τον Αστέρα μία και έξι ματς να έχουν λήξει ισόπαλα. Ανάμεσα σε αυτά και τα δύο περυσινά, με το ματς στην Αθήνα, μάλιστα, να διεξάγεται στις 30 Σεπτεμβρίου του 2012.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 29/9, 20:30 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Απ. Νικολαΐδης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Παναθηναϊκός-Βέροια 1-1, Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-1, Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-0. / Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων 2-0, ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 1-1, Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή 2-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,54 Χ: 3,25 2: 3,20
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Παππάς, Γεωργαράκος, Τσολάκης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Μαρινάκης (τραυμ.) – Χουάνμα (αμφιβ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια και αλλάζει διαρκώς. Μερικές λεπτομέρειες καμιά φορά αποδεικνύουν το μέγεθος της αλλαγής. Όπως για παράδειγμα τα παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης. Απ’ όσους παίκτες του τριφυλλιού έχουν σκοράρει απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ο μόνος που ακόμα παίζει είναι ο… Χρήστος Πιπίνης! Ο αμυντικός των Αρκάδων είχε – άθελά του – χαρίσει τη νίκη στο τριφύλλι τον Απρίλιο του 2011 με αυτογκόλ στο 81’. Κατά τα άλλα, οι Σισόκο, Λέτο, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Πετρόπουλος, Σισέ, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης και Εντόιγ δεν φοράνε πια τα πράσινα. Και δεν μιλάμε για κάποιο υπερβολικό διάστημα, αλλά για πέντε χρόνια απ’ την πρώτη αναμέτρηση.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Στα τρία γκολ… ανοίγουμε σαμπάνιες! Η σύντομη προϊστορία ανάμεσα στον Πλατανιά και τον Πανθρακικό έχει τυπικά νικητές του Χανιώτες που έχουν δύο νίκες, ενώ μια φορά έχει κερδίσει η ομάδα της Κομοτηνής και ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Εκείνος που συνήθως χάνει είναι το θέαμα, αφού ουδέποτε έχουν σημειωθεί πάνω από δύο γκολ και το 1-0 μοιάζει το πιθανότερο σκορ! Όσο για το νικητή; Ο Πλατανιάς δεν έχει καταφέρει να κερδίσει φέτος στην έδρα του και μετράει τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς, ενώ ακόμα και στο κύπελλο ήρθε «Χ» με τον Απόλλωνα. Ο Πανθρακικός μακριά από την Κομοτηνή έχει χάσει μία φορά, αλλά έχει καταφέρει να αποσπάσει και δύο ισοπαλίες. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 30/9, 17:00 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Περιβολίων Χανίων
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΟΦΗ-Πλατανιάς 0-0, Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-1, ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 1-0. / Πανθρακικός-Παναιτωλικός 2-1, Πανιώνιος-Πανθρακικός 1-1, Πανθρακικός-Βέροια 1-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,25 Χ: 3,25 2: 4,04
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Μήτσιος, Πασχάλης, Καμπούρης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Χωρίς προβλήματα ο Πλατανιάς - Σαρακατσάνος (τραυμ.), Μακρυδημήτρης (τραυμ.), Εμπό (αμφιβ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: -

ΚΑΛΛΟΝΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Σε αυτό το γήπεδο ο Ατρόμητος έχει συνηθίσει να παίζει τελικούς… Μια χρονιά με την ΑΕΚ, μια χρονιά με τον Ολυμπιακό και το ΟΑΚΑ ξυπνάει γλυκόπικρες αναμνήσεις. Η ομάδα του Περιστερίου έχει χάσει και τα δύο ματς που έχει δώσει μακριά από το Περιστέρι, όμως στο Ολυμπιακό Στάδιο πέρυσι απέσπασε δύο ισοπαλίες (σ.σ. από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) και, μάλιστα, με το ίδιο σκορ (σ.σ. 1-1). Η Καλλονή συνεχίζει να παίζει εκτός έδρας και συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης δεν μπορεί να θεωρηθεί εκτός προγράμματος για τη νεοφώτιστη ομάδα, που έδειξε σημάδια σταθερότητας και σοβαρότητας και στο κύπελλο και συνεχίζει να αποτελεί μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 30/9, 19:30 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: ΟΑΚΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0, Απόλλων-Καλλονή 1-3, Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή 2-0. / Ατρόμητος-Άρης 2-0, ΠΑΣ-Ατρόμητος 1-0, Ατρόμητος-Απόλλων 2-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 4,01 Χ: 3,40 2: 2,15
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Κάκος, Τάτσης, Κουρομπύλια
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Χωρίς προβλήματα οι δύο ομάδες.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Πώς μπορεί ένας Αργεντινός να έχει κάνει σπίτι του το ΟΑΚΑ; Ας δούμε την περίπτωση του Ματίας Ιγκλέσιας! Ο 28χρονος μέσος του Ατρόμητου πέρυσι σκόραρε τρεις φορές σε όλη τη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Το πρώτο γκολ ήταν στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στον Παναθηναϊκό και το δεύτερο στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στην ΑΕΚ. Και τα δύο, μάλιστα, στο 76’ του αγώνα! Την προηγούμενη της αναφερθείσας σεζόν, ο Αργεντινός πέτυχε μόλις ένα γκολ στη σεζόν… Πού; Μα, φυσικά, στο ΟΑΚΑ και στον τελικό με τον Ολυμπιακό. Με τη φανέλα του Ατρόμητου, ο Ιγκλέσιας έχει σκοράρει συνολικά πέντε φορές, οι τρεις είναι στο ΟΑΚΑ. Σημειωτέον ότι την προηγούμενη αγωνιστική, ο Αργεντινός πέτυχε το πρώτο του γκολ στη σεζόν.

* Η ερμηνεία για τις ελληνικές σειρές είναι η εξής:
Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: Ώρα και μετάδοση
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Γήπεδο
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Προηγούμενα αποτελέσματα
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: Στοίχημα
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Διαιτητές
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Απουσίες
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Το γεγονός του αγώνα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα