Νίκησε η Μπάρτσα, «πόνεσε» ο Μέσι (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Νίκησε η Μπάρτσα, «πόνεσε» ο Μέσι (vid)

bet365

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να πέρασε αβάδιστα από την Αλμερία (2-0), αλλά είδε τον ηγέτη της να αποχωρεί με θλάση στον οπίσθιο μηριαίο.

Πήρε τη μπάλα από δεξιά, κινήθηκε παράλληλα με τη μεγάλη περιοχή, έπαιξε το 1-2 με τον Πέδρο, εξαπέλυσε ένα τέλειο αριστερό και έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και μέσα. Το ματς στο «Μεντιτεράνεο» βρισκόταν στο 21' και ο Μέσι ήταν πολύ ευτυχισμένος. Με εκείνο το γκολ έστηνε ένα σωρό επιτεύγματα. Ηταν το τέρμα Νο 323 (σε 338 αγώνες) σε όλες τις διοργανώσεις με τη Μπαρτσελόνα, κάτι που σημαίνει ότι ισοφάρισε στη 2η σχετική θέση τον Ραούλ (σε 741 αγώνες) ως σκόρερ με μία και μόνο ομάδα στην Πριμέρα (πρώτος ο Τέλμο Θάρα της Μπιλμπάο με 335). Επίσης ήταν το 100ό του εκτός έδρας, νούμερο που αφήνει πίσω του ως δεύτερο με 99 τον Ούγκο Σάντσες.



Η χαρά του Μέσι όμως θα κρατούσε για επτά ακόμα λεπτά, καθώς στο 28' έπιασε τον οπίσθιο μηριαίο του δεξιού ποδιού του και κοίταξε προς τον πάγκο, κάνοντας την κίνηση που δεν θα ήθελε να δει ο Τάτα Μαρτίνο: αλλαγή. Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για θλάση, αλλά είναι νωρίς. Οπως και να έχει, ο Μέσι έχει πρόβλημα με μυϊκούς τραυματισμούς από τον περσινό Απρίλιο και αυτό δεν φαίνεται να έχει πάψει, κάτι που θα αποτελέσει σημαντικό θέμα στη σεζόν της Μπαρτσελόνα.

Η απουσία του ηγέτη τους δεν επηρέασε αρνητικά τους Μπλαουγκράνα που έφτασαν σε άνετη νίκη 2-0 επί της Αλμερία. Ηταν το έβδομο διαδοχικό «τρίποντο« σε ισάριθμες αγωνιστικές, με τον Μαρτίνο να κάνει ρεκόρ όλων των εποχών, καθώς ποτέ άλλοτε προπονητής των Καταλανών δεν έχει ξεκινήσει με το απόλυτο 7X7 (το ρεκόρ στη Λίγκα το έχει η Ρεάλ της σεζόν 1968-'69 με 9X9).

Γενικότερα οι φιλοξενούμενοι δεν ανέβασαν ταχύτητα, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να βάλουν και δεύτερο στο 56'. Ο Φάμπρεγας (με την 6η ασίστ του είναι ο πρώτος στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα) έκανε την παράλληλη από αριστερά και ο Αντριάνο κλείδωσε το πέρασμα της ομάδας του από τον ισπανικό Νότο. Οσο για τον Μέσι που αποχώρησε πονεμένος, πριν φύγει πρόλαβε να ξεπεράσει τον Θέσαρ ως πρώτος ιστορικός σκόρερ της Μπάρτσα στην Πριμέρα (222 αντί 221 γκολ).

Αλμερία: Εστέμπαν, Κρ. Φερνάντες, Τρουχίγιο, Μάρκος, Πεγιεράνο, Βέρθα (79' Μπαρμπόσα), Τεμπάρ, Σοριάνο (62' Αζίζ), Βιδάλ (66' Ντουμπαρμπιέρ), Ρόδρι, Σούσο

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Μπαρτρά, Αντριάνο, Πικέ, Ντάνι Αλβες, Μπουσκέτς, Ινιέστα (90' Τζόναθαν ντος Σάντος), Φάμπρεγας, Πέδρο, Μέσι (29' Τσάβι), Αλέξις Σάντσες (79' Τέγιο).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα