Μέταλλο και κορυφή η Αρσεναλ!

Γιώργος Κοντογεώργης
Μέταλλο και κορυφή η Αρσεναλ!

bet365

Στην κακή της μέρα η ομάδα του Βενγκέρ πέρασε από την έδρα της Σουόνσι (1-2) και είναι μόνη πρώτη στην Premier League!

Αν κάποιος μετά την πρώτη αγωνιστική και την τριάρα εντός έδρας από την Αστον Βίλα έλεγε ότι η ομάδα του Βενγκέρ θα έκανε στη συνέχεια 5x5 και θα ήταν στην 1η θέση του πρωταθλήματος χωρίς συγκάτοικο, στη χειρότερη θα τον έλεγαν μεθυσμένο. Οπως είναι αυτή τη στιγμή οι οπαδοί της Αρσεναλ από αυτά που ζουν μετά από κάμποσα χρόνια. Οι Gunners ήταν πολύ μέτριοι στο «Λίμπερτι», όμως με ξέσπασμα μερικών λεπτών στο δεύτερο μέρος έδειξαν μέταλλο πρωταθλητή και αφού σκόραραν δύο φορές προσπέρασαν την Τότεναμ και άφησαν 'πολύ' πίσω τις υπόλοιπες διεκδικήτριες του τίτλου.

Σίγουρα το πρώτο μέρος θα είναι σαν μην έχει υπάρξει ποτέ στις μνήμες όσων το παρακολούθησαν. Στο 27' ο Σέζνι προσπάθησε να κάνει γκάφα μπροστά στον Μίτσου, όμως το κακό δεν έγινε για τους Λονδρέζους που έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους με τον Ζιρού στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Γάλλο να σουτάρει από καλή θέση μέσα από την περιοχή άουτ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης τίποτα απολύτως δεν μαρτυρούσε ότι θα υπάρξουν πάνω από τρεις φάσεις της προκοπής, όμως τελικά είδαμε τρία γκολ! Στο 58' μετά από σούπερ ομαδική προσπάθεια από την Αρσεναλ, ο Ράμσεϊ έδωσε στον Ναμπρί και ο 18χρονος με τελείωμα με διαγώνιο δεξί σουτ άνοιξε το σκορ (0-1).

Ο Ναμπρί (18 ετών, 76 ημερών) έγινε ο 2ος νεότερος παίκτης που σκοράρει για την Αρσεναλ στην Premier League, μετά τον Σεσκ Φάμπρεγας (17 ετών, 113 ημερών).

Στο επόμενο λεπτό χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους Gunners όταν ο Οζίλ βρέθηκε φάτσα με τον Φορμ μετά την πάσα του Ράμσεϊ όμως ο Ολλανδός κίπερ βγήκε νικητής από τη μονομαχία. Δεν έγινε το ίδιο όμως και στο 62' όταν Ζιρού και Ράμσεϊ έκαναν μαγικά πράγματα και ο τελευταίος ντρίμπλα και τελείωμα ψηλά στον ουρανό των δικτύων.

Μετά το 0-2 η εικόνα του ματς έγινε όπως προηγουμένως, η Αρσεναλ ήλεγξε τον ρυθμό και ο Βενγκέρ με τις αλλαγές του θωράκιζε το κέντρο και την άμυνα. Η Σουόνσι μείωσε στο 81' με αυτογκόλ του Μερτεζάκερ μετά από προσπάθεια του Μπόνι, όμως το 1-2 ήταν το τελικό με τους Λονδρέζους να παίρνουν τεράστια νίκη.

Η Αρσεναλ χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο πήρε τους τρεις βαθμούς και σίγουρα αν μπορέσει να το επαναλάβει κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, θα παίξει μέχρι το τέλος στα ίσα για την κατάκτηση του τίτλου.

Σουόνσι (Μίκαελ Λάουντρουπ): Φορμ, Τιεντάλι, Τσίκο, Ζόρντι Αμάτ, Μπεν Ντέιβις, Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν, Ράουτλετζ (64' Ποθουέλο), Νέιθαν Ντάιερ, Σέλβεϊ (61' Μπόνι), Κάνιας, Μίτσου.

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Μερτεζάκερ, Σανιά, Γκιμπς, Κονσιελνί, Φλαμινί, Οζίλ (88' Μονρεάλ), Γουίλσιρ (92' Τζέκινσον), Ράμσεϊ, Ναμπρί (78' Αρτέτα), Ζιρού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα