Μία απάντηση για Μίτσελ

Μία απάντηση για Μίτσελ

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Μία απάντηση για Μίτσελ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta κάποιες σκέψεις για το Μίτσελ και επιχειρεί να δώσει μία απάντηση, μνημονεύοντας κι ένα...άλλοθι!

ΜΕ ρωτάνε κάποιοι φίλοι, γιατί φαίνεται να έχω μέσα από τα κομμάτια μου δισταγμούς για το αποτέλεσμα μίας ενδεχόμενης αλλαγής προπονητή στον Ολυμπιακό. Εννοώντας προφανώς ότι δεν είμαι τόσο «επιθετικός» στις κριτικές μου για τον Ισπανό.

Η απάντηση είναι απλή.

Από τη μία κι εγώ, όπως κι όλοι, δεν βλέπουμε κάτι που να μας έχει ενθουσιάσει στη δουλειά του Μίτσελ. Δεν έχουμε «ψηθεί» μαζί του τέλος πάντων, γιατί πάνω απ΄ όλα δεν έχουμε δει τα αποτελέσματα που θέλαμε. Γνωρίζοντας, όμως, παράλληλα, ότι θεωρητικά τουλάχιστον δεν είναι ασφαλές να κρίνουμε τώρα τη δουλειά του.

Από την άλλη, σκέφτομαι την επόμενη ημέρα. Δηλαδή, τη μετά Μίτσελ ημέρα. Ποιος μου λέει με κάποια, έστω μικρή βεβαιότητα, ότι θα είναι καλύτερη;

Ο Ολυμπιακός στο β΄μισό της περσινής σεζόν έγινε καλύτερος επειδή έδιωξε τον Ζαρντίμ;…

Ο Ολυμπιακός τη σεζόν που άλλαζε προπονητές σαν πουκάμισα (Κετσπάγια, Ζίκο, Μπάντοβιτς) τι έκανε τελικά;…

Η μόνη αλλαγή προπονητή που βοήθησε την ομάδα εδώ και πολλά χρόνια ήταν εκείνη του Λίνεν με το Βαλβέρδε. Αλλά τότε ήξερες τι έφερνες.

Τώρα, ποιόν θα φέρεις; Ένα ξένο; Μεσούσης της σεζόν έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι οι κινήσεις αυτές δεν πιάνουν στον Ολυμπιακό. Μπιγκόν, Κάτανετς, Ζίκο έφυγαν πριν καν τελειώσει η χρονιά! Κι ο Μίτσελ…

Άρα; Άρα, θα φέρεις κάποιον που να ξέρει τη λεγόμενη ελληνική πραγματικότητα. Ποιος τέτοιος προπονητής εμπνέει εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρει στον Ολυμπιακό;…

Πάνω απ΄ όλα πιστεύω ότι όταν μία ομάδα αλλάζει προπονητή, το πρώτο πράγμα το οποίο αυτόματα γίνεται, χωρίς να το θέλει η ίδια η ομάδα, είναι ότι δίνει άλλοθι στους ποδοσφαιριστές. Γίνεται, δηλαδή, το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει ο κόσμος, «τώρα οι παίκτες δεν έχουν δικαιολογίες ότι τους φταίει ο προπονητής».

Ίσα ίσα! Μετά τα ένα-δύο πρώτα παιχνίδια, στα οποία οι παίκτες «αντιδράνε» δίνοντας συνήθως το 100%, μετά το πράγμα αλλάζει. Και ξέρετε τι ακούς από τα στόματά τους; «Είναι δύσκολη η κατάσταση. Άλλη προπόνηση κάναμε με τον τάδε, άλλη κάνουμε τώρα. Άλλο σύστημα ο τάδε, άλλο ο δείνα. Έχουμε μπερδευτεί. Θέλουμε χρόνο μέχρι να μάθουμε τον καινούργιο». Οι παίκτες φίλοι μου τη δικαιολογία την έχουν στο τσεπάκι! Ποτέ δεν θα φταίνε οι ίδιοι…Κι έτσι η ομάδα μπορεί να κινδυνεύσει να χάσει μία χρονιά.

Προσέξτε: Εγώ πάντοτε ασπάζομαι το «όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος». Και το ίδιο θα κάνω και τώρα. Για να είμαστε ξεκάθαροι, στον Ολυμπιακό-και στον κάθε Ολυμπιακό-ξέρουν πολύ καλύτερα τα θέματά τους από όλους εμάς. Εμείς τα βλέπουμε απέξω. Έστω από κοντά, αλλά απέξω. Οι ίδιοι τα ζουν από μέσα, από πολύ μέσα. Οπότε υπάρχουν κι αρκετά πράγματα που εμείς δεν τα ξέρουμε. Η, δεν μπορούμε να τα προσεγγίσουμε στη σωστή τους διάσταση.

Αν θέλετε πάντως να το θέσουμε γενικά κι όχι ειδικά, από ποδοσφαιρικής πλευράς πάντα, αλλαγή προπονητή πρέπει να γίνεται όταν διακυβεύονται πολλά για μία ομάδα. Τότε όλες οι θεωρίες μας, όσο ωραίες κι αν είναι, πολύ απλά δεν μετράνε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.