«Η διαιτησία είναι του Ολυμπιακού…»

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
gazzetta default image fallback

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta περί διαιτησίας. Με…διευθύνσεις και ονόματα.

Ωραία κύριοι, «η διαιτησία είναι του Ολυμπιακού», όπως λέτε.

Αλλά να δούμε πόσο τον έχει ωφελήσει σε αυτές τις πέντε πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος. Με τα ερωτήματα να είναι απλά: Κέρδισε ο Ολυμπιακός κάποιο βαθμό από τη διαιτησία; Έστω ένα. Έβαλε ένα γκολ από θέση οφσάϊντ; Με πέναλτι που δεν ήταν; Κάνοντας παίκτης του επιθετικό φάουλ; Η, μήπως δεν αποβλήθηκε ένας παίκτης του, ενώ έπρεπε να αποβληθεί;

Πάμε παρακάτω: Σε αντίπαλο του Ολυμπιακού, υπήρξε κάποιο πέναλτι που έγινε και δεν δόθηκε; Του ακυρώθηκε κανένα γκολ που δεν ήταν οφσάϊντ; Αποβλήθηκε κανένας παίκτης του, που δεν έπρεπε να αποβληθεί;

 

Συγνώμη, αλλά και με μικροσκόπιο να ψάξεις, δεν βρίσκεις ούτε μία σοβαρή φάση στην οποία να ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός. Άντε να ξεθάψω ότι δεν ήταν οφσάϊντ ο Μπέρτος της Ξάνθης, με το σκορ 1-0 (σε μία αντίστοιχη φάση του Παναιτωλικού υπήρχε οφσάϊντ). Ουκ ολίγες φορές έχουν σταματήσει οι επόπτες με τέτοια οφσάϊντ φέτος παίκτες του Ολυμπιακού. Με αποκορύφωμα φυσικά την ακύρωση του κανονικού γκολ του Μήτρογλου στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 (τρία λεπτά αργότερα, στο 85’, με ένα φοβερό τάκλιν ο Σάμαρης είχε αποσοβήσει το 2-2…).

Ακόμη και στο Καλλονή-Ολυμπιακός, μία μεγάλη ευκαιρία της Καλλονής (Μανούσος), προήλθε από θέση οφσάϊντ. Και χρειάστηκε να κάνει σωτήριο τάκλιν ο Χολέμπας (η φάση στην οποία η μπάλα βρήκε και το χέρι του, ξεκάθαρα ακούσια, μετά το τάκλιν).

Όσο κι αν…ψειρίσεις δεν μπορείς να βρεις μία σοβαρή διαιτητική απόφαση μέσα σε παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος να ευνοεί τον Ολυμπιακό.

Αντίθετα, βλέπεις στο ΠΑΟΚ-Ξάνθη 3-0, το 2-0 να γίνεται με ανύπαρκτο πέναλτι (και συνακόλουθα λανθασμένη αποβολή παίκτη). Και στο 1-0 να κόβεται με ανύπαρκτο οφσάϊντ επικίνδυνη επίθεση της Ξάνθης.

Βλέπεις στο ΠΑΟ-Παναιτωλικός 2-0, το 1-0 με πέναλτι στο 3’ και το Αγρίνιο με 10 παίκτες από το 50’.

Βλέπεις στο ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 4-1, το 1-0 να γίνεται σε φάση καθαρού επιθετικού φάουλ.

Βλέπεις στο ΠΑΟ-ΟΦΗ 1-0, τον ΟΦΗ από το 46’ να παίζει με 10 παίκτες και το διαιτητή Δασκαλόπουλο με ένα…μαγικό τρόπο να…μεταμορφώνεται στο β΄ ημίχρονο και να φτάνει στο σημείο να σταματάει επίθεση-μισό γκολ του ΟΦΗ πηγαίνοντας τη φάση πίσω για να δώσει φάουλ υπέρ του ΟΦΗ, προσέξτε σφυρίζοντας (ακούστηκε στη ζωντανή μετάδοση) όταν ο Κουτσιανικούλης είχε φτάσει στα δύο μέτρα από τον Καπίνο!!! Ο δε επόπτης Γεωργιάδης στο φινάλε έκοψε με ανύπαρκτο οφσάϊντ τον Περογαμβράκη, που έφυγε μόνος του από αριστερά.

Έχει αποβληθεί κανείς παίκτης αντίπαλου του Ολυμπιακού και δεν το ξέρω; Ένα πέναλτι έχει πάρει ο Ολυμπιακός, για το πρώτο γκολ στο 5-0 στη Λιβαδειά.

Λένε ότι σφυρίζονται πολλά φάουλ εις βάρος του ΠΑΟΚ. Και τι σημαίνει ρε παιδιά, ότι τον αδικούν; Ποιος τον αδικεί; Ο Λαμπρόπουλος του ΠΑΟΚ-Ξάνθη 3-0, με φάουλ 21-18; Η, ο Δελφάκης του ΠΑΟΚ-Πανιώνιος με τα φάουλ 28-12; Δηλαδή, στις κρίσιμες αποφάσεις σφυρίζουν ΠΑΟΚ και δίνουν εις βάρος του τα φάουλ; Είπαμε να μην κάνουμε πλάκα.

Ίσα ίσα το μεγάλο όπλο του φετινού ΠΑΟΚ είναι η αποφασιστικότητα, η δίψα των παικτών του. Και είναι μαγκιά της ομάδας του αυτή, να μπαίνουν τόσο δυνατά στις φάσεις. Εξ ου και τα πολλά φάουλ. Ρίξτε μια ματιά στις τελικές προσπάθειες. Στο Βέροια-ΠΑΟΚ ήταν 14-12! Και στο ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 6-7!

Εδώ εμείς κάνουμε κριτική συνέχεια στους παίκτες του Ολυμπιακού γιατί είναι λίγο soft. Πως δηλαδή θα σφυρίζονται εις βάρος του φάουλ και πως θα δίνονται κίτρινες κάρτες; Όταν κάνει παίκτης του Ολυμπιακού τάκλιν είναι…αξιοσημείωτο συμβάν! Άσε το πιο σοβαρό, ότι όλα τα παιχνίδια του είναι μονότερμα. Οι τελικές ακόμη και στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-0 ήταν 4-10.

Σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν πάρει καθοριστικά σφυρίγματα φέτος. Ο Ολυμπιακός όχι. Εκτός αν θεωρούνται καθοριστικά σφυρίγματα κάποια...φάουλ. Εντάξει ρε παιδιά, μία ομάδα με 15 πρωταθλήματα στα 17 χρόνια να μην αντιμετωπίζεται με σεβασμό ούτε καν στα φάουλ...

Προσέξτε, δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια, ξέρω τι έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Δείτε την περασμένη αγωνιστική.

Αστέρας-Καλλονή 2-0 (Κουκουλάκης), με την Καλλονή να παίζει με 10 παίκτες από το 24’!

Εργοτέλης-Πανιώνιος 1-1 (Δημητρόπουλος), με πέναλτι στο 90΄κι ενώ νωρίτερα στο ματς υπήρχε πέναλτι υπέρ του Εργοτέλη (καθαρό χέρι)

Ξάνθη-Άρης 2-0 (Μαντάκης), με πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Άρη στο 1-0 να…εξαφανίζεται.

Αποκορύφωμα: Λεβαδειακός-Γιάννινα 1-0 (Αμπάρκιολης). Εδώ τον λυπήθηκα τον ΠΑΣ. Αφήστε το υπέρ του Τσάβες πέναλτι που…χάθηκε. Εδώ μιλάμε για ανελέητο 80-20 από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.

Για να μην πάω και στις προηγούμενες αγωνιστικές.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.