Πήρε... κεφάλι με «Σίφο»! (2-1) (vid)

Νίκος Αθανασίου
gazzetta default image fallback

bet365

Η κεφαλιά του Γκόρντον Σίλντεφελντ στο 90' έδωσε στον Παναθηναϊκό την νίκη (2-1) και το προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς με τον Εργοτέλη!

Ο καλύτερος φετινός!

Η έλλειψη άγχους, η παραγωγικότητα των Ντίνα, Πράνιτς, Κλωναρίδη, οι ομαδικοί αυτοματισμοί και ο Εργοτέλης που ήρθε στη Λεωφόρο για να παίξει μπάλα και όχι για να παρατάξει... πούλμαν μπροστά από την εστία του, ήταν οι κύριοι λόγοι που ο Παναθηναικός παρουσίασε το καλύτερο του φετινό ημίχρονο. Ο Γιάννης Αναστασίου επέστρεψε στο αγαπημένο του 4-3-3, πήρε αρκετό παιχνίδι από τον άξονα χάρη στον ανεβασμένο Πράνιτς ενώ τόσο ο Ντίνας όσο και ο Κλωναρίδης στο ντεμπούτο του συνεργάστηκαν άψογα από αριστερά και δημιούργησαν ρήγματα στην άμυνα των Κρητικών.

Το «τριφύλλι» βρήκε χώρους, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και αυτοματισμούς που δεν είχε παρουσιάσει ξανά στο παιχνίδι του. Αρκετές φορές ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ, είχε σπουδαίες ευκαιρίες με Ντίνα, Καρέλη και στο 40' ο Κλωναρίδης έδωσε στην ομάδα του, αυτό που της άξιζε βάσει απόδοσης. Ντίνας και Πράνιτς... έκρυψαν την μπάλα από αριστερά και ο νεαρός εξτρέμ στη παρθενική του εμφάνιση, την έστειλε στο πλεκτό.

Μεταλλάχθηκε αλλά είχε Σίλντενφελντ!

Από το ξεκίνημα της επανάληψης έγινε ξεκάθαρο το εξής: Ο Παναθηναϊκός επαναπαύθηκε στην εικόνα και το προβάδισμα του πρώτου μέρους και ο Εργοτέλης μπήκε στο γήπεδο για να πάρει ρόλο πρωταγωνιστή. Χτύπησε δύο... καμπανάκια στους «πράσινους» που είχαν μεταλλαχθεί και στο 60' «τιμώρησε» τους γηπεδούχους με τον Διαμαντάκο να τελειώνει ιδανικά την εξαιρετική κάθεση πάσα του Χαλκιαδάκη.

Το γκολ αυτό... ξύπνησε τον Παναθηναϊκό, ο Αναστασίου έριξε στο παιχνίδι Φιγκερόα και Μουζακίτη, με τον Αργεντινό να συμμετέχει πολύ στο παιχνίδι της ομάδας του και να αλλάζει προς το καλύτερο το σύνολο του Έλληνα τεχνικού. Ο Ντίνας στο 74' και το 75' νικήθηκε από τις εξαιρετικές επεμβάσεις του Καβουσάκη αλλά στο 90' «μίλησε» ο Γκόρντον Σίλντεφελντ, λύτρωσε τον Παναθηναϊκό και το 2-1 δίνει έστω και μικρό προβάδισμα πρόκρισης για το «τριφύλλι» που έκανε τα εύκολα δύσκολα...

MAN OF THE MATCH: Θέλει και ερώτημα; Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, φυσικά! Ο Κροάτης στόπερ έκρινε την αναμέτρηση στο φινάλε της, δείχνοντας... κρύο αίμα! Εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο την σέντρα του Σπυρόπουλου από δεξιά, είδε τον Καβουσάκη εκτός θέσης και με εξαιρετική κεφαλιά τον «κρέμασε», στέλνοντας την μπάλα στο πλεκτό και την νίκη σε «πράσινα» χέρια.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Βίκτωρας Κλωναρίδης. Στο πρώτο του παιχνίδι με την φανέλα του Παναθηναϊκού κατάφερε να ξεχωρίσει, να βοηθήσει δημιουργικά και να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Πήρε μέρος σε αρκετούς ωραίους συνδυασμούς με Πράνιτς και Ντίνα. Είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής, έδειξε μέρος του ταλέντου του απόψε στη Λεωφόρο και δεδομένα θα βοηθήσει το «τριφύλλι».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αντίδραση του Παναθηναϊκού από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου μέχρι και το 65', δηλαδή πέντα λεπτά μετά την ισοφάριση του Εργοτέλη. Στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάστηκε μία ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις ενώ στις αρχές του δευτέρου ένα σύνολο που... έκατσε στο αποτέλεσμα.

Η ΓΚΑΦΑ: Έκανε φανταστικές επεμβάσεις στο 74' και το 75' όταν απέναντι στον Ντίνα έστειλε την μπάλα μακριά από την εστία του, με δύο εξαιρετικές ενέργειες. Ο Ζαχαρίας Καβουσάκης θα ήταν ο άνθρωπος του αγώνα για τους Κρητικούς αν στο φινάλε δεν είχε δώσει την δυνατότητα στον Σίντελφελντ να τον «κρεμάσει».

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Διαιτησία χωρίς ιδιαίτερα λάθη από τον Λιαχούδη και τους βοηθούς του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο του φετινό ημίχρονο αλλά αδίκησε τον εαυτό του, δίνοντας δικαιώματα στον Εργοτέλη. Παρόλα αυτά, έστω και στο φινάλε, το κεφάλι του Σίλντεφελντ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 που δίνει στο «τριφύλλι» προβάδισμα πρόκρισης για την ρεβάνς της Κρήτης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα