Η αγορά αποφασίζει για το πρωτάθλημα

Αποδυτηριάκιας Αποδυτηριάκιας
gazzetta default image fallback

bet365

Με 16 ομάδες παραμένει ανοιχτή η πόρτα του παρασκηνίου, γράφει ο Αποδυτηριάκιας.

Είσαι στο κρεββάτι μ’ έναν παίδαρο. Κορίτσαρο έτοιμο για όλα, πάλι. Παίκταρος, σ’ όλο το γήπεδο, τα δίνει όλα, σε φτιάχνει αλησμόνητα.

Βρίσκεσαι και με την άλλη, μια χλεμπονιάρα γκόμενα της συμφοράς, άσχημη, βαρετή, χωρίς κουράγια να ρίξει έστω λίγο αλατοπίπερο. Τίποτα, σου λέω. Νεκρή φύση.

Πρωτάθλημα ελληνικό και ξένο πρωτάθλημα. Η μέρα με τη νύχτα. Βλέπεις μπάλλα που σε κερδίζει. Ρυθμός, δύναμη, ένταση, φάσεις. Νεκροταφείο το γήπεδο στην Ελλάδα.

Είσαι δυστυχής, κύριε. Δεν είναι παιχνίδια αυτά που σου δίνουν. Πρωτάθλημα, σου λέει. Σου κάνουν και την πλάκα τους. Σούπερ λίγκα την λένε. Σα να πληρώνεις βενζίνα με νερό, σκάρτο πράμα, και να σου λένε σούπερ είναι.

Το χειρώτερο για κάποιους είναι άλλο. Δεν το ξέρουν ότι είναι δυστυχείς. Από την κάνουλα του οπαδού όσες σταγόνες μπάλλα κι αν πάρουν είναι οκέϋ. Και ντοπαρισμένοι κιόλας να την βγουν στον αντίπαλο. Να τον πικάρουν, να τον απαξιώσουν. Ο ορισμός της αυτογελοιοποίησης.

Αποφάσισαν οι ΠΑΕ να ξανακάνουν πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Είναι εκτός τόπου και χρόνου. Την απόφαση έπρεπε να την πάρει η αγορά, όχι η σούπερ λίγκα. Η nova, η vodafone, η shell, η coca cola, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, η aegean του αέρα, όχι εκείνη της θάλασσας του Μελισσανίδη κ.α.

Μπίζνες είναι το πρωτάθλημα. Αυτό θέλει ο υγιής οπαδός, όχι το αρρωστάκι. Αν το πρωτάθλημα δεν φέρνει χρήμα, γίνεται αμαρτωλό. Ανοίγει την πόρτα του παρασκηνίου.

Τα έσοδα στις ΠΑΕ τα παράγει το πρωτάθλημα, το ανταγωνιστικό, εμπορικό, θεαματικό. Να χύνει αίμα για να κερδίσει η μεγάλη ομάδα και τη μικρή, όπως στην Ισπανία, την Αγγλία, την Ολλανδία.

Πριν 30 χρόνια ο «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» παρουσίασε σχέδιο πρωταθλήματος με 8 ομάδες. Με 10 ομάδες το πρωτάθλημα θα ρετάρει. Θα φτηναίνει στην ποιότητα του.

Έχουν ιδιοκτήτη οι ΠΑΕ, όμως ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του πρωταθλήματος, γράφει ο apodytiriakias.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αποδυτηριάκιας
Αποδυτηριάκιας