ΠΑΟΚάρα έχω τρέλα… με τον Βούκιτς! (2-1)

ΠΑΟΚάρα έχω τρέλα… με τον Βούκιτς! (2-1)

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚάρα έχω τρέλα… με τον Βούκιτς! (2-1)

bet365

Η «χρυσή αλλαγή» σκόραρε στις καθυστερήσεις και ο κακός ΠΑΟΚ με ανατροπή κέρδισε στην άδεια Τουμπα 2-1 την Σαχτέρ Καραγκαντί και ξεκινά με το «δεξί» το Europa League!

Αγχωτικό τρίποντο για τον ΠΑΟΚ καθώς στις καθυστερήσεις του αγώνα με γκολ του Βούκιτς πέτυχε την ανατροπή 2-1 μπαίνοντας με το δεξί στην διοργάνωση του Europa League. Οι Θεσσαλονικείς που είχαν ένα ακόμα μέτριο παιχνίδι βρέθηκαν πίσω στον σκορ από ένα αυστηρό πέναλτι. Μπορεί να μη σου έδιναν οι «ασπρόμαυροι» την εντύπωση ότι μπορούν να πάρουν την νίκη, όμως το κατάφεραν στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα να πετύχουν δύο τέρματα με τους Αθανασιάδη και Βούκιτς. Πολύτιμη η βοήθεια του Λίνο.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Χούμπ Στέφενς άφησε εκτός 11αδας τον Σαλπιγγίδη λόγω Λάζαρ, ενώ ο σχηματισμό ήταν 4-2-3-1. Ο Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Κίτσιου και αριστερά ο Τζαβέλλας. Αμυντικό δίδυμο οι Βίτορ και Κατσουράνης. Αμυντικά χαφ οι Λάζαρ και Τζίολης, στις πτέρυγες οι Λούκας και Στοχ, στον άξονα ο Νίνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Ο Κουμίκοφ, παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 3-6-1, και τον Μόκιν κάτω από τα δοκάρια τους Σίμτσεβιτς και Ποριβάεφ στα άκρα της άμυνας. Τους Μάλι, Ταράσοφ και Ντζίντιτς στο κέντρο της οπισθοφυλακής, τον Βίτσιους με τον Κάνας αμυντικά χαφ. Δεξιά τον Φιτοντσένκο και αριστερά
τον Γκαζαριάν και μοναδικό επιθετικό τον Χιζνιτσένκο.

Βγήκε ορεξάτος έψαξε το γκολ

Στο πολυπληθές τοίχος που έστησε ο Βίκτορ Κουμίκοφ, ο ΠΑΟΚ παρέταξε… υπομονή. Ο Δικέφαλος που έβαλε την μπάλα κάτω προσπαθούσε να βρει την κάθετη πάσα που θα έδινε το δικαίωμα στους γρήγορους Στοχ και Λούκας να κάνουν το ξεπέταγμα. Στο ξεκίνημα του αγώνα οι Θεσσαλονικείς είχαν δημιουργήσει 7 προσπάθειες όμως δεν μπορούσαν να βρουν δίχτυα κι αυτό γιατί υπήρχε μια επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια.

Δυο τελικές η Σαχτέρ

Η Σαχτέρ Καραγκάντι προσπάθησε με πίεση σε όλο το γήπεδο να αγχώσει τους γηπεδούχους χωρίς μεγάλη επιτυχία. Όμως έδειχνε να τα καταφέρνει καλύτερα στα στημένα όπως στο 26’ από κόρνερ ο Ντζίντιτς έπιασε την κεφαλιά με τον Χακόμπο να διώχνει σε κόρνερ. Ενώ η δεύτερη καλή στιγμή ήταν στο 39’ με τον Γκαζαριαν να πιάνει από διαγώνια θέση το σουτ με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Χακόμπο.

Εγκλωβίστηκαν

Το ανέβασμα των φιλοξενούμενων, άλλαξε και τα δεδομένα με τον ΠΑΟΚ να δίνει χώρο και να προσπαθεί να βγει στην κόντρα επίθεση. Ενώ η τριπλέτα στη μεσαία γραμμή άλλαζε διαρκώς θέσεις μέχρι να βρουν τους διαδρόμους και να μπερδέψουν την άμυνα της Σαχτέρ. Οι Θεσσαλονικείς εγκλωβίστηκαν στο κλειστό παιχνίδι της Καραγκαντί παρότι δοκίμασαν τα πάντα από τα πλάγια, από τον άξονα, ακόμα και ατομικές προσπάθειες,, Όμως δεν τους βγήκε τίποτα το οποίο θα μεταφράζονταν σε γκολ.

Αυστήρο πέναλτι

Το χειρότερο ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ στην επανάληψη που δέχθηκε γκολ από τα 9 μέτρα με τον Κάνας στο 50λεπτό. Ο Φοτρέλ ξεγελάστηκε από το τράβηγμα των ποδιών του Κατσουράνη με τον Κανάς να κάνει μια ωραία βουτιά με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να είναι πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς.

Στο 57’ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρια με τον Λάζαρ ύστερα δυνατό σουτ του Ρουμάνου. Αυτή ήταν και η τελευταία του προσπάθεια στο παιχνίδι καθώς στο επόμενο λεπτό πέρασε στο παιχνίδι ο Σαλπιγγίδης με τον ΠΑΟΚ να παίζει πιο επιθετικά πλέον και από 4-2-3-1 σε 4-4-2.

Η φρεσκάδα του Λίνο

Όταν περιμένεις από τον 36χρόνο Λίνο να σου κάνει παιχνίδι τότε η ομάδα έχει πρόβλημα. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν καθαρό μυαλό εκτός από τον Βραζιλιάνο μπάκ που είχε μια φρεσκάδα στο παιχνίδι του όχι όμως και οι υπόλοιποι που έδειχναν υπνωτισμένοι από το παιχνίδι της Σαχτέρ.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης από στημένη φάση με τον Αθανασιάδη στο 75’ με προβολή ύστερα από κόρνερ του Λούκας.

Η λύτρωση στις καθυστερήσεις

Ο Δικέφαλος στα τελευταία λεπτά έπαιξε με παίκτη παραπάνω μετά την αποβολή του Πορινάεφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Σαχτέρ οπισθοχώρησε οι Θεσσαλονικείς βγήκαν μπροστά για το γκολ της νίκης και το κατάφεραν στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά του Βούκιτς να γυρίσει το παιχνίδι.


MAN OF THE MATCH: Η χρυσή αλλαγή του Λοκχόφ ο Βούκιτς πέτυχε το γκολ της νίκης στις καθυστερήσεις του αγώνα δίνοντας πολύτιμούς στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ να μπαίνει με το δεξί στη διοργάνωση

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι Τζιόλης και Στόχ ήταν σε πολύ κακή ημέρα ο πρώτος δεν μπόρεσε να κάνει παιχνίδι μετά την αποχώρηση του Λάζαρ, ενώ ο Σλοβάκος ήταν μόνο σωματικός στην Τούμπα όχι όμως και πνευματικός.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Πέρεθ Λούκας για μια ακόμα φορά με τα καλά στημένα του ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Αν ήταν τόσο καλός και στα υπόλοιπα που κάνει μέσα στ γήπεδο τότε θα ήταν μονίμως στους διακριθέντες.

Η ΓΚΑΦΑ: Η απόφαση της τεχνικής ηγεσίας να αντικαταστήσει το Λάζαρ στο 58’ δικαιολογείται μόνο αν ο Ρουμάνος είχε πρόβλημα. Γιατί αλλιώς πρόκειται για γκάφα ολικής καθώς ο Λάζαρ ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:Ο Φοτρέλ έδωσε ένα αυστηρό πέναλτι ενώ είχε και κάποια λανθασμένα σφυρίγματα κατά του ΠΑΟΚ με τον Γάλλο να έχει μια κακή βραδιά.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ανέτοιμος ήταν ο ΠΑΟΚ στο πρώτο του παιχνίδι για το Europa League. Οι Θεσσαλονικείς είχαν μια μέτρια βραδιά με τα βασικά του όπλα Στοχ να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Όμως κατάφερε να πάρει την νίκη με το γκολ του Βούκιτς στις καθυστερήσεις.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλλας(65’ Λίνο), Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, (58’ Σαλπιγγίδης), Νίνης(85’Βούκιτς), Λούκας, Στοχ, Αθανασιάδης

Σαχτέρ Γκαραγκάντι (Βίκτορ Κουμίκοφ): Μόκιν, Πορινάεφ, Σίμτσεβιτς, Μαλί, Ταράσοφ, Ντζίντιτς, Κάνας, Βίτσιους, Φινοτσένκο(81’ Μπαϊζάνοφ), Γκαζαριάν, Χιτζιτσένκο.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα