Αν αντί για 7, να ήταν 5…

Αν αντί για 7, να ήταν 5…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Αν αντί για 7, να ήταν 5…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta το χθεσινό μεγάλο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, κάτω από μία άλλη σκοπιά.

Όταν χάνεις με 1-4 μέσα στο σπίτι σου, έστω από την πρωταθλήτρια Γαλλίας, που μόλις το Μάρτη είχε αποκλειστεί από την Μπαρτσελόνα χωρίς ήττα, «κανονικά» δεν πρέπει να μιλάς. Γιατί πρώτα απ΄ όλα στο ποδόσφαιρο μιλάει το αποτέλεσμα.

Όμως, νομίζω ότι ειδικά για το χθεσινό παιχνίδι, πρέπει να πούμε δύο κουβέντες, πέρα από το εξόφθαλμο ότι ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο έλιωσε την Παρί κι ότι στο β΄ ημίχρονο υπέστη καθίζηση. Και να σταθούμε στο ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που τώρα φτιάχνεται. Από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου, όταν ξεκίνησε τη δουλειά με έξι νέα πρόσωπα: Τσόρι, Βάϊς, Σάμαρη, Ντε Βινσέντι, Ολαϊτάν, Σαλίνο. Τέλη Ιουλίου εντάχθηκαν άλλα τέσσερα νέα πρόσωπα: Ρομπέρτο, Μετζανί, Σαβιόλα, Κάμπελ. Αρχές Αυγούστου και 11η μεταγραφή, ο Τόρες. Μέσα Αυγούστου και 12η, ο Μπονγκ. Και τέλη Αυγούστου άλλοι τρεις καινούργιου παίκτες, Εντινγκά, Γιαταμπαρέ και Σέποβιτς!

Χθες ο Ολυμπιακός είχε 11άδα με έξι μεταγραφές: Ρομπέρτο, Μετζανί, Μπονγκ, Σάμαρη, Τσόρι, Βάϊς. Κι αλλαγές άλλες τρεις μεταγραφές (Σαβιόλα, Κάμπελ, Γιαταμπαρέ)! Συνολικά εννιά στους 14 ήταν καινούργιοι! Απέναντι σε αυτό τον Ολυμπιακό η Παρί είχε δύο μεταγραφές στη σύνθεσή της, τον Καβάνι και τον Μαρκίνιος…Κι έβαλε και αλλαγή στο 80 κι ένα καινούργιο πιτσιρικά.

Θα πρέπει λοιπόν να κρίνουμε και κάτω από αυτές τις συνθήκες τον χθεσινό Ολυμπιακό και γενικά τον Ολυμπιακό. Το ίδιο το ποδόσφαιρο, μας λέει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο μία ομάδα με τόσες πολλές αλλαγές στο ρόστερ της να παρουσιαστεί πανέτοιμη μέσα Σεπτέμβρη για ένα ολόκληρο 90λεπτο στο πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να εξαφανίσει στο α΄ ημίχρονο αυτό τον ποδοσφαιρικό κανόνα, παίζοντας στο 120% του, με μία απίστευτη πληρότητα ποδοσφαίρου, κάτι που βεβαίως πρέπει να πιστωθεί στο Μίτσελ. Όταν, όμως, μία τέτοια ομάδα, πάει στο 120% της για 45 λεπτά, στα άλλα 45 λεπτά πιο πιθανό είναι να ρίξει θεαματικά στα ποσοστά της. Γιατί, άλλωστε, και η άλλη ομάδα, ειδικά, όταν είναι τόσο καλή, όπως η Παρί, θα πάρει κάποια στιγμή το πάνω χέρι. Κι όταν σε βρει στα κάτω σου, το πιο πιθανό είναι να τσακίσει.

Δεν ξέρω μήπως ήταν καλύτερη ιδέα να έπαιζε ο Ολυμπιακός με λιγότερες μεταγραφές στην 11άδα του. Με Μανωλά και Χολέμπας αντί Μετζανί και Μπονγκ. Δηλαδή, να είχε πέντε καινούριους κι έξι παλιούς, αντί για εφτά και τέσσερις αντίστοιχα. Για να έχει μεγαλύτερη ισορροπία (6-5 κι όχι 4-7). Και γιατί οι δύο της εθνικής Ελλάδας ξέρουν από Τσάμπιονς Λιγκ, σε αντίθεση με τους δύο «Γάλλους», που έκαναν ντεμπούτο στη διοργάνωση. Έτσι ώστε, εκτός από τον ίδιο το Μίτσελ, η ομάδα να είχε πρωτάρη στο Τσάμπιονς Λιγκ μόνο το Σάμαρη.

Παρεμπιπτόντως, οι καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού χθες ήταν δύο πρωτάρηδες. Ο…Μίτσελ κι ο Σάμαρης. Με τη διαφορά ότι η έλλειψη σωστής διαχείρισης (δυνάμεων, αντοχών κλπ) κύρια από αυτούς τους δύο, ακριβώς λόγω έλλειψης εμπειρίας τους στη διοργάνωση, έφερε τη συντριβή του β΄ ημιχρόνου, σε πλήρη αντίθεση με το ονειρικό α΄…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.