Η «πυξίδα»... στις Βρυξέλλες

Η «πυξίδα»... στις Βρυξέλλες

Διονύσης Δελλής
Η «πυξίδα»... στις Βρυξέλλες

bet365

Ο Διονύσης Δελλής αναλύει πόσο καθοριστικό είναι πλέον για τον Ολυμπιακό το ματς με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο.

Έπειτα από τα αποτελέσματα της χθεσινής πρεμιέρας, ο Ολυμπιακός καλείτε στις 2 Οκτωβρίου να παίξει ένα καθοριστικό 90άλεπτο στη φωλιά της Άντερλεχτ, από το οποίο θα φανεί εν πολλοίς η… πορεία του, στο τρίτο γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τα όσα συνέβησαν χθες βράδυ στο Φάληρο γράφτηκαν ήδη πολλά. Και πιθανότατα θα συνεχίσουν να γράφονται, μιας και δεδομένα αυτό το 90άλεπτο αντάμωμα του Ολυμπιακού με την Παρί έφερε με τρόπο εμφατικό μια σειρά από τελείως διαφορετικά θέματα προς (ποδοσφαιρική) συζήτηση στην επιφάνεια.

Το απίθανο πρώτο ημίχρονο. Η κατάρρευση του δευτέρου. Τα τρία γκολ από το… ίδιο κόρνερ. Το ζεστό χειροκρότημα της αναγνώρισης από το γεμάτο «Καραϊσκάκης», προς μια ομάδα που έφευγε από το χορτάρι με το βαρύ 1-4 στην πλάτη της, αλλά δίνοντας την εντύπωση ότι πάλεψε μέχρι τα όρια της. Οι «τίτλοι» μιας rock αναμέτρησης που πέρασε από σαράντα κύματα!

Η πρεμιέρα του τρίτου ομίλου όμως είναι ήδη παρελθόν. Και πηγαίνοντας πλέον παρακάτω; Τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, από πολύ νωρίς μοιάζουν οριακά στον φετινό πόλεμο των Άστρων. Η χθεσινή απώλεια στο «Καραϊσκάκης», η τρίτη σερί εντός έδρας ήττα (Μαρσέιγ, Σάλκε) στην… αφετηρία ομίλου από το 2011 και έπειτα, προσγείωσε τον πρωταθλητή Ελλάδας σε μια πραγματικότητα, δύσκολη. Και όσο και αν ακόμη έχει δρόμο μπροστά; Δημιουργεί μια σειρά από δεδομένα. Το σημαντικότερο;

Μετατρέπει το ματς της 2ης αγωνιστικής με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο σε έναν… μικρό «τελικό». Μια «πυξίδα» που από τις αρχές Οκτώβρη θα δείξει σε πολύ μεγάλο βαθμό ποιος θα είναι ο προορισμός της ομάδας του Μίτσελ στη φετινή διοργάνωση.

Στις 2 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες Άντερλεχτ και Ολυμπιακός θα ξεκινήσουν το ματς χωρίς… βαθμό στο σακούλι (οι Βέλγοι έχασαν χθες στη Λισσαβόνα από τη Μπενφίκα).

Αν οι Ερυθρόλευκοι καταφέρουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα νικητές; Τότε πιθανότατα βγάζουν από πολύ νωρίς νοκ άουτ την ομάδα του Βαν Ντε Μπρομ που αμέσως μετά έχει να παίξει δύο φορές σερί με την Παρί. Παράλληλα, με αυτό το τρίποντο διορθώνεται σε μεγάλο βαθμό η… ζημία που έγινε χθες. Και βέβαια προκύπτει άλλος αέρας για τη συνέχεια. Με θέα πια στο… κυνήγι της Μπενφίκα (αν συμφωνούμε ότι η Παρί λογικά θα τερματίσει εύκολα πρώτη σε αυτό το γκρουπ).

Σε μια ενδεχόμενη ισοπαλία; Ο Ολυμπιακός πάλι δημιουργεί ένα πλεονέκτημα σε σχέση με την Άντερλεχτ για την τρίτη θέση του ομίλου. Ως εκεί όμως. Διότι κατά τα άλλα; Ακόμη και δύο νίκες στο Φάληρο (Άντερλεχτ, Μπενφίκα) να έρθουν θα δίνουν μια σούμα επτά βαθμών που σπανίως στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ επιτρέπουν σε κάποιον να βρεθεί στην κλήρωση για τους αγώνες νοκ άουτ της διοργάνωσης. Θα θέλει και άλλο αποτέλεσμα μακριά από το Καραϊσκάκης λοιπόν ο πρωταθλητής για να έχει ουσιαστικές πιθανότητες για το… κάτι παραπάνω σε αυτό το γκρουπ.

Και αν οι Βέλγοι είναι εκείνοι που επικρατήσουν; Τότε η κατάσταση γίνεται από το ξεκίνημα και όλας «ασφυκτική». Θεωρητικά η Άντερλεχτ είναι η πιο βατή αντίπαλος του Ολυμπιακού. Και η έδρα της –πάντα θεωρητικά- η πιο ελπιδοφόρα για να «δώσει» βαθμούς στον Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές του.

Μια ήττα στις Βρυξέλλες θα αφήσει τους Ερυθρόλευκους στο μηδέν, και θα τους στείλει 3η αγωνιστική στη Λισσαβόνα να παίξουν τα… ρέστα τους. Αν γυρίσουν χωρίς βαθμό από τις Βέλγιο λοιπόν, αυτομάτως έπειτα από δύο αναμετρήσεις γίνονται η ομάδα με την… 4η τύχη στον όμιλο. Και αυτό ουσιαστικά αλλάζει από πολύ νωρίς τον «παρανομαστή» της κουβέντας. Διότι από εκεί και έπειτα, το ζητούμενο θα είναι πια περισσότερο ο τρόπος να εξασφαλιστεί μια παρουσία στο Europa, παρά η φιλοδοξία για μια πρόκριση στους «16».

Χρόνος υπάρχει μέχρι τις 2 Οκτώβρη. Χρόνος πολύτιμος για να βγουν και άλλα νέα πρόσωπα στο προσκήνιο (Γιαταμπαρέ, Ντινγκά ακόμη και ο… Αβράαμ). Χρόνος που ο Ολυμπιακός μπορεί να τον κάνει να δουλέψει υπέρ του για να αποκτήσει ομοιογένεια, για να πατήσει καλύτερα στα πόδια του. Από χθες το βράδυ όμως αυτός ο χρόνος… μετρά αντίστροφα.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα