Τον έστησαν σε μια... γωνιά! (1-4, vids)

Γιώργος Κοντογεώργης
Τον έστησαν σε μια... γωνιά! (1-4, vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός έπαιξε μπαλάρα στο πρώτο! Στο δεύτερο εξαφανίστηκε και η Παρί πηγαίνοντας 3 φορές στη γωνία του κόρνερ τον νίκησε με 4-1! Χειροκροτήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» στο τέλος!

Πολύ καλύτερα απ' ότι θα μπορούσε να φανταστεί ο πιο φανατικός οπαδός του έπαιξε ο Ολυμπιακός την Παρί Σεν Ζερμέν. Όμως όλα αυτά για ένα ημίχρονο! Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν στο μισό γήπεδο τους Παριζιάνους, είχαν δύο δοκάρια, έδειξαν σαν να είναι αυτοί το φαβορί, όμως παρόλα αυτά έχασαν και μάλιστα με 4-1 στο Καραϊσκάκη. Το σύνολο του Λοράν Μπλαν αφού είχε την τύχη με το μέρος του, έκανε γκολ τη μοναδική φάση που δημιούργησε στο πρώτο 45λεπτο και αφού εκμεταλεύτηκε την αδράνεια της ελληνικής άμυνας στο δεύτερο σκόραρε με τρία γκολ καρμπόν από εκτελέσεις κόρνερ ξεκινώντας με το δεξί το ταξίδι στο Champions League.

Πως έπαιξαν

Το 4-2-3-1 επέλεξε ο Μίτσελ και παρέταξε τον Ολυμπιακό ως εξής. Στο Νο1 ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ Μανιάτης, αριστερό Μπονγκ, στόπερ Σιόβας-Μπενζανί, κεντρικά χαφ Σάμαρης-Μασάντο, μπροστά τους σαν ελεύθερος ο Τσόρι Ντομίνγκες, δεξιά στην επίθεση Φουστέρ, αριστερά Βάις και μόνος στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Στην άλλη πλευρά, ο Λοράν Μπλαν, που έχει ήδη δοκιμάσει τρία διαφορετικά συστήματα στην Ligue1, κατέβασε την Παρί με 4-3-3. Στο τέρμα ο Σιρίγκου, στόπερ Τιάγκο Σίλβα-Μαρκίνιος, αριστερό μπακ Μάξουελ, δεξί Φαν Ντερ Βιλ, στον άξονα Τιάγκο Μότα, Βεράτι, Ματουιντί και τριπλέτα στην επίθεση Λούκας Μόουρα, Καβάνι, Ιμπραϊμοβιτς. Ο Ματουιντί γινόταν συχνά αριστερό εξτρέμ και το σύστημα γινόταν 4-2-2-2, ενώ Καβάνι και Ιμπρα άλλαζαν θέσεις συνέχεια.

«Πάμε για τη νίκη, είναι μία τέλεια βραδιά για εμάς, σας πιστεύω» ήταν τα τελευταία λόγια του Μίτσελ στους παίκτες του πριν τον αγώνα με την Παρί και οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν στο τερέν ορκισμένοι για το αποτέλεσμα.

Στα 53 δευτερόλεπτα ο Βάις εκτόξευσε βολίδα εκτός περιοχής όμως η μπάλα κατάληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Σιρίγκου και πέρασε άουτ στην προειδοποιητική βολή από πλευράς Ολυμπιακού. Ο Σλοβάκος είχε άγρια κέφια στον αγώνα και στο 12' σούταρε άουτ.

Η πίεση των Ευρυθρόλευκων απέφερε ανέλπιστα καρπούς στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, με τον Σάμαρη να κάνει ματσάρα και τον Ντομίνγκες να τρέχει το παιχνίδι παίζοντας σχεδόν όλες τις μπάλες με τη μία. Η Παρί δεν έδειχνε να έχει το γιατρικό αφού έχανε αμέσως τις μπάλες στο κέντρο παρά την παρουσία των Βεράτι, Ματουιντί, Μότα στον άξονα.

Στο 15' η τύχη γύρισε ξανά την πλάτη στον Ολυμπιακό. Αφού το σουτ εκτός περιοχής από τον Φουστέρ βρήκε στο δεξί δοκάρι του Σιρίγκου, ο οποίος έπεσε αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Στην επανάφορά ο Τσόρι έσκασε μία ωραία ντρίμπλα, όμως δεν μπόρεσε να τελειώσει η φάση.

Σκόραρε ο Καβάνι!

Πριν τον αγώνα, ακούστηκε πολλές φορές ότι σε κάποιους από τους παίκτες των Γάλλων αρκεί μία ενέργεια για να κάνει τη ζημιά και αυτό συνέβη στο 19'. Στη μοναδική φάση της προκοπής στο πρώτο μέρος από πλευράς Παριζιάνων. ο Μάξουελ μάζεψε τη μπάλα στα αριστερά και έπαιξε το «1-2» με τον Ιμπρα, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε φάτσα με τον Ρομπέρτο όμως έδωσε σε κενό τέρμα στον Καβάνι για το 0-1. Σαφώς κόντρα στη ροή του ματς και ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν μπορέσει να πάρουν ανάσα.

Γκολάρα μαγεία από Βάις!

Δεν πέρασαν πολλά λεπτά και το Καραϊσκάκη πήρε φωτιά. Στο 25' ο Βάις ξεχρέωσε για όλα με ένα από τα καλύτερα γκολ της αγωνιστικής στο Champions League. Ο Σλοβάκος έκανε πάρτι σε βάρος της άμυνας αξίας 80 εκατ. ευρώ πρώτα περνώντας τη μπάλα κάτω από ατα πόδια του Μαρκίνιος και στη συνέχεια πέρασε σαν σταματημένο τον Τιάγκο Σίβλα χτυπώντας τη μπάλα από το ένα πόδι στο άλλο. Αφού τα είχε κάνει αυτά δεν γινόταν να μη νικήσει τον Σιρίγκου για 1-1 δίνοντας το σύνθημα για το πάρτι στις εξέδρες.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα ο Ολυμπιακός με ψυχολογία και από το γκολ διατήρησε τα ηνία χωρίς να απειληθεί, όμως ο ρυθμός είχε πέσει και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1.

Αγνώριστος στην επανάληψη

Στην επανάληψη το ματς δεν είχε καμία σχέση με ό,τι είδαμε στο πρώτο μέρος. Ο Μπλαν έβγαλε Μόουρα και έβαλε Λαβέτσι και η Παρί προσπάθησε να κοντρολάρει το παιχνίδι με πιο προσεκτικο passing game. Ο ρυθμός και η ταχύτητα του πρώτου μέρους πήγαν περίπατο και η πρώτη φάση ήρθε στο 59' όταν ο Καβάνι μπόρεσε να βρει χώρο, όμως το σουτ του απέκρουσε ο Ρομπέρτο. Στο 61' ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη αξιόλογη φάση στον αγώνα με τον Φουστέρ να στέλνει ψηλά τη μπάλα με βολέ μετά από γύρισμα του Κάμπελ.

Κόρνερ και... κατάρρευση!

Από το 68' και μετά ήρθε η κατρακύλα για τους πρωταθλητές Ελλάδας που πέταξαν στα σκουπίδια ό,τι καλό είχαν κάνει στο πρώτο μέρος δεχόμενοι τρία γκολ από τρία κόρνερ. Ο Λαβέτσι εκτέλεσε το πρώτο και ο Τιάγκο Μότα από την καρδιά της άμυνας έγραψε το 1-2 και πέντε λεπτά αργότερα έγινε ακριβώς το ίδιο πράγμα από το ίδιο σημείο για το 1-3!

Στο 81' ο υπερβολικός ζήλος του εξαιρετικού σε όλο το ματς Σάμαρη έφερε πέναλτι στην Παρί μετά από μαρκάρισμα στον Ιμπραϊμοβιτς, όμως ο Σουηδός δεν κατάφερε να σκοράρει αφού ο Ρομπέρτο με σούπερ επέμβαση απέκρουσε την εκτέλεσή του!

Το 1-4 πάντως δεν έμελλε να αποφευχθεί για τον Ολυμπιακό, που βάσει της εικόνας του ματς και της απόδοσής του, δεν έξιζε σε καμία περίπτωση. Από ακόμα ένα κόρνερ, αυτή τη φορά από τον Μότα, ο Μαρκίνιος σκόραρε στο ντεμπούτο του με κεφαλιά διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Man of the match: Με δύο γκολ και μία ασίστ, ο Τιάγκο Μότα είναι ο άνθρωπος του αγώνα. Ο Ιταλός χαφ χάρισε την Παρί τη νίκη πετυχαίνοντας τα δύο κρίσιμα τέρματα και σέρβιρε στον Μαρκίνιος το τελευταίο.

Αδύναμος κρίκος: Το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού, που δέχθηκε τρία γκολ από το πουθενά και έδωσε στην Παρί Σεν Ζερμέν την δυνατότητα να κάνει εύκολη νίκη.

Στο ύψος του: Το κέντρο του Ολυμπιακού και ο Βάις. Ειδικά για ένα ημίχρονο (σ.σ. το πρώτο) ο Σάμαρης έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι όντας πάντού και κόβοντας τα πάντα, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Μασάντο που έτρεξε πολύ. Ο Βάις που έδειξε ότι όταν έχει κέφια μπορεί να κάνει τη διαφορά κόντρα στους καλύτερους της Ευρώπης.

Η γκάφα: Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού στα κόρνερ. Τα στημένα είναι κάτι που ο Μίτσελ δουλεύει από την προετοιμασία, όμως στο ματς με την Παρί αυτά πρόδωσαν τους πρωταθλητές Ελλάδας που έχασαν το αποτέλεσμα από στημένες μπάλες.

Το στραγάλι: Δεν είχε πρόβλημα σε γενικές γραμμές ο Φέλιξ Μπριχ, που σε κάποιες φάσεις πήγε με την Παρί Σεν Ζερμέν λόγω ονόματος. Γενικότερα απέφυγε το μεγάλο λάθος.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός έχει πράγματα να κρατήσει από το ματς, όπως και την απόδοση κάποιων παικτών. Το πρώτο μέρος ήταν φανταστικό, όμως στην επανάληψη τα λάθη κόστισαν όχι μόνο το αποτέλεσμα αλλά και μία βαριά ήττα που δεν άξιζαν οι Ερυθρόλευκοι. Δεδομένου ότι η Παρί θα τερματίσει πρώτη, η ομάδα του Μίτσελ συνεχίζει χωρίς να έχει υποστεί κάποια απρόσμενη απώλεια.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μπενζανί, Μπονγκ, Μασάντο, Σάμαρης, Φουστέρ (74' Σαβιόλα), Σιόβας, Τσόρι (60' Κάμπελ), Βάις (84' Γιαταμπαρέ), Μήτρογλου.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Φαν Ντερ Βιλ, Μάξουελ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Τιάγκο Μότα, Βεράτι (79' Ραμπιό), Ματουιντί, Μόουρα (46' Λαβέτσι), Καβάνι (89' Καβάνι Μενέζ), Ιμπραϊμοβιτς.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα