Γιάρολιμ: «Πρόκληση για εμένα ο Ηρακλής»

Γιάρολιμ: «Πρόκληση για εμένα ο Ηρακλής»

Gazzetta team
Γιάρολιμ: «Πρόκληση για εμένα ο Ηρακλής»

bet365

Για τους λόγους τους οποίους και επέλεξε τον Ηρακλή μίλησε το τελευταίο μεταγραφικό της ομάδας της Θεσσαλονίκης Μάρεκ Γιάρολιμ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στο Iraklis1908.gr:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα έρθω στην ομάδα του Ηρακλή. Πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα που γνωρίζω πολλά για την ιστορία της. Είναι από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες και βρέθηκε για οικονομικά αίτια στις μικρές κατηγορίες. Θέλω να βοηθήσω με κάθε τρόπο να επιστρέψει στην θέση που της αξίζει. Είδα αρκετά βίντεο και με έκανε εντύπωση η συμπαράσταση των φιλάθλων. Δείχνουν να είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί και μου αρέσει να παίζω μπροστά σε τέτοιο κοινό».

- Γιατί έφυγες από την Κίνα;

«Δεν ήταν αυτό που περίμενα. Δεν μπόρεσα να προσαρμοστώ στην κουλτούρα της χώρας και ήταν δύσκολη η παραμονή μου. Επίσης ήθελα να επιστρέψω στην Ευρώπη. Δεν ήθελα να παίξω στην Τσεχία και έψαχνα κάποια ομάδα από το εξωτερικό».

- Είχες άλλες προτάσεις;

«Αυτό το διάστημα έκανα προπονήσεις με την ομάδα της Σλάβια Πράγας. Μάλιστα μου πρόσφεραν και συμβόλαιο. Τότε ήρθε η πρόταση του Ηρακλή και δεν το σκέφτηκα και πολύ. Είναι μια πρόκληση για μένα να αγωνιστώ στην Ελλάδα. Όλο περισσότερο στον Ηρακλή γιατί θέλω να βοηθήσω να πετύχει τους στόχους που έχουν θέσει στην φετινή σεζόν».

- Δεν σε επηρέασε το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται στην δεύτερη κατηγορία;

«Καθόλου. Γιατί απλά ξέρω ότι είναι μια ομάδα που δεν άξιζε να βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία. Για αυτό θέλω να κάνω τα πάντα ώστε να δώσουμε χαρά στους φίλαθλους μας προκειμένου να τα καταφέρουμε».

- Ποια είναι η θέση που αγωνίζεσαι;

«Μπορώ να παίξω ως δεκάρι, αλλά ακόμα και να καλύψω κατά ανάγκη την θέση του σέντερ φορ. Αυτό είναι καθαρά θέμα του προπονητή μου».

- Πριν πάρεις την απόφαση σου να έρθεις στον Ηρακλή μίλησες με κάποιους συμπατριώτες που έπαιξαν στην Ελλάδα.

«Μίλησα με τον Καράλιο Γιάρουσεκ που είναι πλέον προπονητής και παλιότερα είχε αγωνιστεί με τον Πανσερραϊκό. Επίσης με τον Πέτερ Τράπ που βρίσκονταν στην Βέροια και τον Ζίντενεκ Σκάνζι που ήταν ο περσινός προπονητής μου στην Τέπλιτσε και είχε βρεθεί στην Ελλάδα με τον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό. Όλοι μου είπαν τα καλύτερα για τον Ηρακλή , τον κόσμο του και την δυναμική που έχει ως ομάδα».

- Πότε έρχεσαι στην Ελλάδα;

«Το πιθανότερο είναι να έρθω την Δεύτερα. θα πρέπει όμως να τακτοποιήσω ορισμένα ζητήματα πριν αναχωρήσω για Θεσσαλονίκη».

- Σε πόσο διάστημα θα είσαι έτοιμος να είσαι σε κανονικούς ρυθμούς;

«Έκανα προπονήσεις αλλά αυτό είναι θέμα του προπονητή μου. Θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμος για να ουσιαστικά και το συντομότερο δυνατό».

- Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας;

«Ανυπομονώ να τους γνωρίσω και να μπω μέσα στο γήπεδο. Θέλω να είναι στο πλευρό μας και να μας στηρίζουν σε κάθε αγώνα. Θα κάνουμε όλοι μαζί τα πάντα για να τα καταφέρουμε».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα