Καθαρά σημάδια καλύτερου Ολυμπιακού

Καθαρά σημάδια καλύτερου Ολυμπιακού

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Καθαρά σημάδια καλύτερου Ολυμπιακού

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον Μπονγκ, τον Κάμπελ και τον Σάμαρη, που επιτρέπουν στον Μίτσελ να πιστέψει ότι θα τα καταφέρει.

Καθαρό σημάδι προόδου και εξέλιξης, ωρίμανσης του ποδοσφαίρου του ήταν αυτό που έδωσε ο Ολυμπιακός στην Λιβαδειά. Μέσα από τη διαδικασία της εξέλιξης των πειραματισμών του Μίτσελ, στην προσπάθειά του να βρει τους πιο λειτουργικούς σχηματισμούς και συνδυασμούς προσώπων και ζευγαριών, τις καταλληλότερες θέσεις για κάθε ένα από τα βασικά εργαλεία του, ο Ολυμπιακός έφτιαξε στη Λιβαδειά ένα ποδόσφαιρο συνδυαστικό, με πολλές πάσες, με ορθόδοξη ανάπτυξη κυρίως από τα πλάγια, με ορθόδοξες προσπάθειες να βρει τον τρόπο να επιτεθεί και κάθετα.

Πήρε πολλά καλά σημάδια μαζί του φεύγοντας από την Λιβαδειά ο Ολυμπιακός. Πρώτο και εντυπωσιακότερο αυτό που έδωσε ο “παίζω αν χρειάζεται όλη την αριστερή πλευρά μόνος μου” Μπονγκ. Είναι αδιανόητα μεγάλο το πλεονέκτημα που δίνει στον Μίτσελ o 25χρονος Γάλλος μπακ χαφ, που δείχνει ισορροπία σε ανασταλτική και δημιουργική δράση. Ηταν νωρίς για να έχει βρει ήδη τον τρόπο, το κόλπο για να το εκμεταλλευτεί αποτελεσματικά αυτό ο Ισπανός, αφού δεν ήταν δυνατόν να έχουν μάθει από την πρώτη τους φορά να συγχρονίζονται και να βρίσκονται ο Φουστέρ με τον Σαβιόλα και τον Ολαϊτάν, που μπλέκονταν στον άξονα. Οταν όμως καταλήξει στα πρόσωπα και τους ρόλους, ο Μίτσελ θα έχει αποκτήσει χάρη στον Μπονγκ το προνόμιο να ξαφνιάζει την αντίπαλη ομάδα όποτε ο Γάλλος θα έχει μπαταρία για να οργώνει την αριστερή πλευρά και να του επιτρέπει να κερδίζει παίκτη για τον άξονα ή για τις υπερφορτώσεις στην δεξιά πτέρυγα.

Προφανές καλό μαντάτο ήταν αυτό που έδωσε ο “καυτός” Μήτρογλου, αλλά δεν περίμενε την επίσκεψη στη Λιβαδειά ο Μίτσελ για να τον ανακαλύψει. Τα “μπόνους” αυτού του ταξιδιού ήταν άλλα για τον προπονητή του Ολυμπιακού. Ηταν το νέο καλό/ποιοτικό δείγμα από τον Κάμπελ, η πολύ καλή, πολύ λειτουργική εμφάνιση του Σάμαρη, που εξέπεμψε το “το σηκώνω το βάρος της φανέλας” μήνυμα, αλλά και το πιο μεστό και αποδοτικό ημίωρο του Βάις. Το ματς της Λιβαδειάς είναι βέβαιο ότι έφτιαξε το κέφι του Μίτσελ. Οχι μόνο επειδή διασκέδασε με το απολαυστικό και ψυχαγωγικό 5-0, αλλά επειδή πήρε μια σειρά από καλά νέα που αποτελούν νέες διαστάσεις του Ολυμπιακού που προσπαθεί να συναρμολογήσει.

Είχε και επανάληψη ανησυχητικών διαπιστώσεων το παιχνίδι κόντρα στον Λεβαδειακό. Κι είναι κυρίως η ανασταλτική συμπεριφορά του άξονα που πρέπει να ανησυχεί τον προπονητή ενόψει Champions League. Διότι ο Σάμαρης δεν είναι δυνατόν να μάθει σε χρόνο dt να κόβει σαν 6αρι, αφού δεν είναι τέτοιο, και ο προωθημένος - με επιλογή Μίτσελ - Μανιάτης δεν προλαβαίνει να γίνει ανασταλτικά αποτελεσματικός, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να αφήνει εκτεθειμένο σε κινδύνους το κέντρο της άμυνάς του. Γι’ αυτό όμως απέκτησε τον Ντινγκά. Για να βρει τον “σκύλο” που θα βάλει ενέργεια στον άξονα και θα βγάλει πίεση στην μπάλα για να κόψει τις επελάσεις και το κάθετο συνδυαστικό παιχνίδι των αντίπαλων μέσων.

Δεν έβαλε μεγάλη αντίσταση ο Λεβαδειακός, για να μπορεί να βγάλει κανείς ασφαλέστερα συμπεράσματα για τον Ολυμπιακό του Champions League από αυτό το παιχνίδι. Τα σημάδια όμως, ειδικά αυτά των “νέων”, ήταν καλά. Μαζί με την “επιβεβαίωση” από τον Μήτρογλου και την διάθεση του Σαβιόλα να λειτουργήσει και να βοηθήσει τις δοκιμές, δίνουν στον Μίτσελ πολλούς λόγους για να στηρίξει πάνω τους την εκτίμηση ότι ο Ολυμπιακός που επιχειρεί να φτιάξει θα είναι μια καλύτερη έκδοση από την περσινή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.