Της γκέλας... το κάγκελο!

Νίκος Αθανασίου
Της γκέλας... το κάγκελο!

bet365

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με κόντρα, η αήττητη Βέροια ισοφάρισε με... καραμπόλα που ξεκίνησε από oφσάιντ και το 1-1 στην Λεωφόρο μεγαλώνει τον... πράσινο προβληματισμό!

Ο... ταλιμπάν Αμπέιντ!

Καλύτερος από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Με σωστή κυκλοφορία της μπάλας, με παιχνίδι από τα άκρα αλλά χωρίς ιδιαίτερες λύσεις στο... πούλμαν που έστησε στο δικό της μισό η Βέροια. Έλειπε ξανά αυτό το «κάτι» στη τελική πάσα, για το οποίο εξάλλου αποκτήθηκε τόσο ο Ντάνιελ Πράνιτς όσο και ο Αμπντούλ Ατζαγκούν.

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισε τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων του, τον Ντίνα που «έκλεινε» προς τα μέσα για να πάρει μπάλα, προσπάθησε να βρει τον δρόμο προς το πλεκτό. Ο Μάρκους Μπεργκ, με τον οποίο το «τριφύλλι» είναι εντελώς διαφορετική ομάδα, αστόχησε στο 10' και το 14' ενώ στο 42' η κεφαλιά του βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο τελευταίο πεντάλεπτο εκτός από την ευκαιρία του Μπεργκ, το γκολ... μύριζε και τελικά ήρθε. Ο Αμπέιντ έδωσε την λύση στις τελευταίες στιγμές του πρώτου μέρους, σηκώνοντας την Λεωφόρο στον αέρα! Κίνηση στην πλάτη της άμυνας, ντρίμπλα και παλικαρίσια κόντρα στη μπαλα μπροστά από τον Αναστασόπουλο. Ενέργεια... ταλιμπάν, ενδεικτική της τρέλας του Αλγερινού μέσου που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε καταφέρει να βοηθήσει δημιουργικά, όπως και ο Ζέκα.

Ροντέο λόγω... Βέρρη!

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να «τελειώσει» το ματς με ένα δεύτερο γκολ. Ο Μπαϊράμι με το... καλησπέρα έστειλε την μπάλα λίγο άουτ και στο 55' ήρ8ε η ολική ανατροπή στην εικόνα του παιχνιδιού! Ο επόπτης Βέρρης δεν είδε πως τρεις παίκτες της Βέροιας ήταν οφ-σάιντ, μεταξύ των οποίων και ο Μπεν που μετά από... χαζό διώξιμο του Κουτρουμπή και κόντρα στην πλάτη του Μπέργκ, έγινε αποδέκτης της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του «τριφυλλιού».

Και κάπου εκεί ξεκίνησε το ροντέο! Η Βέροια... ξεθάρρεψε για τα καλά, λίγα λεπτά αργότερα έχασε την ευκαιρία του αγώνα με τον Μπεν, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την βλακεία του Νάνο αλλά τελευταία στιγμή τον πρόλαβε η άμυνα του Παναθηναϊκού και το... δοκάρι.

Από το 70' και μετά οι «πράσινοι» πίεσαν, ο Αναστασίου έριξε στη μάχη Καρέλη, Χουχούμη και Αποστολόπουλο (αργοπορημένη η τρίτη αλλαγή στο 90') αλλά... τίποτα. Το σουτ του Χουχούμη στο φινάλε το «έβγαλε» ο Αναστασόπουλος και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων ακόμη δύο βαθμούς.

MAN OF THE MATCH: Τάσος Λαγός. Κάλυψε και με το παραπάνω το κενό που άφησε ο Μέντες λόγω της αποβολής του στη Νέα Σμύρνη. Ο νεαρός αμυντικός μέσος ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ηρέμησε το παιχνίδι της ομάδας του, το «άνοιγε» ωραία στις πτέρυγες και σε γενικές γραμμές έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Το πιο μεστό του με την πράσινη φανέλα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μοχάμεντ Μπεν. Ο επιθετικός της Βέροιας ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναθηναϊκού, πέτυχε το γκολ που έδωσε τον βαθμό στην ομάδα του έστω και αν δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ. Χάρη στην επιμονή του και το λάθος του Νάνο, από εκείνον ξεκίνησε η τεράστια φάση της Βέροιας.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μάρκους Μπεργκ. Έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, είχε και την κεφαλιά στο δοκάρι. Βρίσκεται σε αυτή την θέση κυρίως για τις δύο φάσεις που δεν της τελείωσε σωστά αλλά περισσότερο για την στιγμή του 78'. Κοντρολάρει την μπάλα έξω από την περιοχή, δίπλα του είναι ο Καρέλης... ξεχασμένος αλλά αντί να βγάλει τον συμπαίκτη του φάτσα με το γκολ, προτίμησε να τελεώσει άτσαλα την φάση.

Η ΓΚΑΦΑ: Μπορεί να μην κόστισε στην ομάδα του αλλά παρόμοια αντίδραση σπάνια συναντάς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στο 61' ο Νάνο και ενώ ήταν ο τελευταίος παίκτης στην άμυνα του Παναθηναϊκού στο ύψος της μεσαίας γραμμής, κατάφερε να χάσει την μπάλα και να δώσει την ευκαιρία στην Βέροια να βγει στο... ξέφωτο, με τον Μπεν τελικά να σπαταλά μια τρομακτική ευκαιρία απέναντι στον Καπίνο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Η απόφαση ή μάλλον η μη απόφαση του επόπτη Βέρρη να υποδείξει το πεντακάθαρο τριπλό οφ-σάιντ στη φάση που η Βέροια κάνει το 1-1 αλλάζει ολόκληρο το παιχνίδι. Μάλιστα, εκτεθειμένος ήταν και ο Μπεν που τελικά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού. Από κει και πέρα, και όσον αφορά τον Μήτσιο εκνεύρισε γηπεδούχους και κερκίδα. Χάρισε 4-5 κάρτες στους φιλοξενούμενους.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, αλλά τι να το κάνει; Δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Βέροια μέσα στη Λεωφόρο. Σε αυτό ευθύνεται το γεγονός πως και πάλι έδειξε πρόβλημα στη τελική πάσα και το γκολ αλλά κατά κύριο λόγο το γκολ των φιλοξενούμενων που δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ.

Πλέον, στην διακοπή του πρωταθλήματος ο Γιάννης Αναστασίου και έχοντας τα «εργαλεία» που ήθελε στα χέρια του, πρέπει να παρουσιάσει έναν Παναθηναϊκό που εκτός από την καλή εικόνα, θα έχει τον τρόπο να παίρνει και αυτό που του αξίζει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα