Μπαντιμπαγκά όπως... Μιραλάς!

Gazzetta team
Μπαντιμπαγκά όπως... Μιραλάς!

bet365

Ο Βέλγος άσος του Εργοτέλη έχει κλέψει την παράσταση μέχρι στιγμής και τονίζει ότι στόχος του είναι να μοιάσει στον Κέβιν Μιραλάς!

Ο Ζίγκι Μπαντιμπαγκά μέχρι στιγμής δέιχνει ότι είναι ο παίκτης που μαζι με τον Βραζιλιάνο Μπαμ Μπαμ μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον Εργοτέλη, καθώς τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρυντικά! Μιλώντας στη Live Sports, ο Βέλγος άσος μιλάει για τα όσα έχει συναντήσει στο Ηράκλειο και το... πρότυπο Μιραλάς! Ακολουθεί όλη η συνέντευξη.

Χρειάστηκες χρόνο για να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα που πλέον υπάρχουν μετά τη μεταγραφή σου στον Εργοτέλη;

«Έχω προσαρμοστεί γρήγορα και πολύ εύκολα. Όλος ο κόσμος με έχει υποδεχθεί πολύ ζεστά. Οι συμπαίκτες μου, το τεχνικό τιμ, η διοίκηση, όλοι κάνουν τα πάντα για να με διευκολύνουν. Παρά το γεγονός ότι δεν μιλάω ελληνικά και γνωρίζω ελάχιστα αγγλικά, όλοι τους είναι κοντά μου, με βοηθούν προκειμένου να μην αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα. Όσον αφορά την πόλη, έχει τεράστια διαφορά με αυτό που είχα συνηθίσει. Δεν έχει καμία σχέση με το Βέλγιο. Εδώ έχει ήλιο, θάλασσα και ζέστη και μου αρέσει πάρα πολύ.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που φεύγεις από το Βέλγιο για να αγωνιστείς κάπου αλλού, καθώς έπαιξες για ένα εξάμηνο στην Ολλανδία και την Ντε Γκράαφστσαπ...

«Εκεί δεν υπήρχε καμία απολύτως διαφορά με το Βέλγιο. Πιστέψτε με, τώρα νιώθω ότι βγήκα για πρώτη φορά στο εξωτερικό για να παίξω ποδόσφαιρο!».

Για ποιο λόγο αποφάσισες να επιλέξεις να αγωνιστείς στην Ελλάδα και τον Εργοτέλη;

«Το συμβόλαιό μου με την Άντερλεχτ τελειώνει τον Ιούνιο. Η διοίκηση αποφάσισε να μην το ανανεώσει, ενώ λίγο μετά ο μάνατζέρ μου δέχθηκε μια κρούση από τον Εργοτέλη. Η πρόταση της ομάδας με κάλυπτε απόλυτα και δέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Πάντως, είναι γεγονός ότι δεν είχα προτάσεις από άλλες ομάδες, καθώς η αγωνιστική μου απραξία τηξ χρονιά που πέρασε έκανε πολύ κακό στην καριέρα μου».

Πώς δέχθηκες να έρθεις σε μια ομάδα όπως ο Εργοτέλης, γνωρίζοντας τις περιορισμένες οικονομικές του δυνατότητες;

«Το κίνητρο για μένα δεν ήταν τα λεφτά. Ούτε επηρεάστηκα από την οικονομική κρίση. Αυτό που ήθελα και θέλω αυτή τη στιγμή είναι να παίξω και να μπορέσω να προοδεύσω. Είμαι ευγνώμων στους ανθρώπους του Εργοτέλη που μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ και πάλι και ελπίζω ότι θα τους δικαιώσω. Εγώ από την πλευρά μου το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να δουλεύω σκληρά, να γίνω καλύτερος και να βοηθήσω την ομάδα. Και εάν όλα πάνε καλά δεν έχω πρόβλημα να παραμείνω ακόμα ένα χρόνο στην ομάδα».

Γνώριζες κάποιον παίκτη που αγωνίστηκε με επιτυχία στην Ελλάδα;

«Βέβαια! Τον Κέβιν Μιραλάς. Τον γνωρίζω προσωπικά καθώς έχουμε τον ίδιο μάνατζερ (Κριστόφ Ανροτέ). Για μένα αποτελεί παράδειγμα η εξαιρετική πορεία του στον Ολυμπιακό, η οποία στη συνέχεια του επέτρεψε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, όπως είναι αυτή τη στιγμή η Πρέμιερ Λιγκ. Μακάρι να μπορέσω να του μοιάσω».

Βλέπεις διαφορές ανάμεσα στο βελγικό και το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Θεωρώ ότι μοιάζουν πάρα πολύ. Και τα δύο στηρίζονται στην άμυνα και την τακτική. Κυριαρχούν οι προσωπικές μονομαχίες και εκεί πιστεύω ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να δουλέψει σκληρά για να ανταποκριθεί».

Πήρες πληροφορίες από κάποιον προτού δώσεις την απάντησή σου στον Εργοτέλη;

«Ναι, φυσικά. Από τον Μιχάλη Σηφάκη τον οποίο γνωρίζω από τη Σαρλερουά. Πρόκειται για εξαιρετικό άνθρωπο και ποδοσφαιριστή. Τα λέμε πολύ συχνά στο τηλέφωνο, ενώ κάναμε παρέα και πέρσι όταν αγωνιζόμασταν στη Σαρλερουά. Του τηλεφώνησα όταν αποφάσισα να έρθω και αυτός ήταν και είναι πρόθυμος να με βοηθήσει σε ό,τι πρόβλημα παρουσιαστεί».

Πώς είναι οι σχέσεις σου με τους συμπαίκτες σου, ποιον και ξεχωρίζεις και υπάρχει κάποιος με τον οποίο κάνεις περισσότερη παρέα εκτός γηπέδου;

«Με όλους έχω καλές σχέσεις. Το αγωνιστικό επίπεδο είναι πολύ υψηλό και όταν γυρίσει και ο αρχηγός μας (Ρομάνο) θα πάμε ακόμα καλύτερα. Πραγματικά πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, από τον οποίο έχω εντυπωσιαστεί βλέποντας τι μπορεί να κάνει στις προπονήσεις. Όσον αφορά το τελευταίο σκέλος της ερώτησης, κάνω παρέα με τον Πελέ, με τον οποίο μένουμε δίπλα».

Πώς περνάς τη μέρα σου;

«Μου αρέσει να κάθομαι πολύ στο σπίτι και να ξεκουράζομαι. Το φαγητό επίσης μου αρέσει πολύ, τόσο εντός σπιτιού όσο και εκτός. Το ηράκλειο είναι πανέμορφο και σκοπός μου είναι να επισκεφτώ στο μέλλον και άλλες πόλεις της Κρήτης».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα