Η γιορτή της «σαρδέλας»! (vids)

Gazzetta team
Η γιορτή της «σαρδέλας»! (vids)

bet365

Η Μυτιλήνη γιορτάζει! Η Καλλονή νίκησε 2-0 τον Άρη στο «Βικελίδης» και πήρε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στα μεγάλα σαλόνια.


Μεγάλο διπλό της Καλλονής μέσα στο Βικελίδης απέναντι σ’ έναν κακό Άρη. Οι νησιώτες άνοιξαν το σκορ στο 11’ με τον Αναστασιάδη και με σφιχτεί άμυνα σχετικά εύκολα πήραν το πρώτο τους τρίποντο στο Πρωτάθλημα. Ενώ πέτυχαν και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Γκαρσία, στο τελικό 2-0 . Πολλά προβλήματα για τους Θεσσαλονικείς σε όλους τους τομείς με τον Χατζηνικολάου που τα άκουσε από τον κόσμο του Άρη, να καλείται να βρει τις λύσεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο Γιάννης Χαζηνικολάου ξεκίνησε το παιχνίδι με τις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στο Απόλλωνα. Έτσι λοιπόν απέναντι στην Καλλονή ο Διούδης κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Καραγκούνης και αριστερά ο Τσουμάνης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κύργιας και Πουλίδο. Αμυντικά χαφ οι Παπαδόπουλος και Ελσνερ. Στον άξονα ο Τάτος και στις πτέρυγες οι Ουντόζι και Σταυρόπουλος, ενώ στην κορυφή ο Μανιάς

Ο Γιάννης Ματζουράκης με σχήμα 4-2-3-1 έδωσε φανέλα βασικού στους Σιδεράκη, δεξιά ο Χωριανόπουλος και αριστερά Ποντάνι. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λεάντρο και Αναστασιάδης. Αμυντικά χαφ οι Μαρσέλο και Φαρία, στον άξονα ο Λεοζίνιο, ενώ στις πτέρυγες οι Γκαρσία και Μανούσος. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης ο Καζάκης

Με τον κόσμο από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης να «σπρώχνει» τους παίκτες του Χατζηνικολάου οι «κίτρνοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι πιέζοντας την Καλλονή για το γρήγορο γκολ. Μόλις στο 3’ από μπέρδεμα στην άμυνα των φιλοξενούμενων ο Έλσνερ από κοντά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Σιδεράκη.

Γκολ με διαμαρτυρίες

Η Καλλονή από μια στημένη φάση άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό. Ο Λεοζίνιο εκτέλεσε ωραία το φάουλ ο Διούδης έκανε άστοχη έξοδο, ενώ δέχθηκε και το φάουλ του Καζάκη, με τον Αναστασιάδη από κοντά με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Άρη κάνοντας το 0-1.Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στη φάση του γκολ για φάουλ, με τον Διούδη να δέχεται την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες.

Ανούσια κατοχή

Οι «κίτρινοι» μπορεί να είχαν κατοχή μπάλας όμως πολύ δύσκολα μπορούσαν να φτάσουν στα καρέ της Καλλονής. Οι διάδρομοι ήταν κλειστοί και ότι μπορούσαν να κάνουν επιθετικά οι Θεσσαλονικείς ήταν με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή ή από κάποια στημένη μπάλα. Η ομάδα της Λέσβου ήταν καλά οργανωμένη στην άμυνα ενώ επιθετικά όσες φορές βγήκε από το καβούκι της δεν έσπειρε τον τρόμο στους γηπεδούχους.

Ένα τετ α τετ και ένα σουτ

Στο 38’ είχαμε την πρώτη κάθετη πάσα μετά από ωραία προσπάθεια του Σταυρόπουλου για τον Μανιά. Όμως ο επιθετικός του Άρη νικήθηκε από τον Σιδεράκη. Οι «κίτρινοι» δεν μπορούσαν να βάλουν την μπάλα κάτω, ενώ το παιχνίδι γινόταν από πίσω με βαθιά γεμίσματα για τους πλάγιους ή για τον Μανιά. Στο 44’ ένα ακόμα σουτ από τον Τάτο δίνοντας στην μπάλα αρκετά φάλτσα με τον Σιδεράκη να πέφτει στην γωνία του και να διώχνει.

Έψαχνε το γκολ

Ο Άρης στην επανάληψη εμφανίστηκε αποφασισμένος να πετύχει ότι δεν μπόρεσε στο πρώτο μέρος. ΟΙ Θεσσαλονικείς πήραν μετρά στον αγωνιστικό χώρο όμως αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ενώ συνεχίστηκαν τα προσωπικά λάθη ορισμένων παικτών. Ο Χατζηνικολάου στο 58’ αντικατέστησε τον Έλσνερ που κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά με τον Αγγελούδη.

Πιο επικίνδυνη η Καλλονή

Οι νησιώτες έπαιζαν πίσω από την σέντρα κρατώντας εύκολα το μηδέν στην άμυνα τους ενώ με τους ταχύτατους Λεοζίνιο και Καζάκη έφεραν πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους. Όπως στη φάση του 65’ με τον Βραζιλιάνο μέσο από δεξιά να βγάζει την σέντραρε με τον Καζάκη χωρίς να τον πιέζει κανένας κατάφερε να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα άουτ.

2-0 και αποδοκιμασίες

Στις καθυστερήσεις η Καλλονή πέτυχε και δεύτερο γκολ ο Γάλας βρήκε τον Λεοζίνιο που την τελευταία στιγμή πάσαρε στον Γκαρσία ο οποίος από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες προς τον τεχνικό του Άρη για την ήττα, αλλά περισσότερο για την εμφάνιση.

MAN OF THE MATCH: Ο Ανέστης Αναστασιάδης πέτυχε το γκολ της νίκης της Καλλονής, ενώ ήταν πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα στην πίεση που άσκησε ο Άρης στην επανάληψη.


ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:Ο Ροκ Έλσνερ δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού για τον Άρη. Ο Σλοβάκος δείχνει πολλές αδυναμίες στο παιχνίδι και αυτό είναι αρνητικό για τους Θεσσαλονικείς από την στιγμή που δεν περισσεύει πλέον κανέναν.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γιάννης Σιδεράκης όσες φορές χρειάστηκε ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του, ενώ καθοδήγησε σωστά και την αμυντική γραμμή της ομάδας του.


Η ΓΚΑΦΑ: Θα μπορούσαμε να γράψουμε όχι για μια αλλά για πολλές γκάφες που έγιναν σήμερα στο Βικελίδης. Από το πως έστησε την ομάδα του ο Χατζηνικολάου μέχρι και το τετ α τετ του Μανία που χάθηκε.


ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:Ο Δημήτρης Θάνος εκτός από την φάση του 11ου λεπτού που την πήρε πάνω του δεν έκανε το χοντρό λάθος που επηρέαζε το τελικό αποτέλεσμα.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Από τους δύο νεοφώτιστους του Πρωταθλήματος Απόλλων και Καλλονή ο Άρης γνώρισε την ήττα. Αυτό που ενόχλησε περισσότερο ήταν η μέτρια εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Χατζηνικολάου. Οι «κίτρινοι» είχαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του αγώνα, ενώ οι αλλαγές δεν βοήθησαν ώστε να γίνει πιο απειλητικός μπροστά από την εστία του Σιδεράκη. Στο τέλος ο Χατζηνικολάου αποδοκιμάστηκε έντονα από τους φιλάθλους του Άρη.

Αρης (Γιάννης Χατζηνικολάου): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Πουλίδο(73’ Ηρακλής), Τάτος, Ουντόζι, Τσουμάνης(61’ Κοτσαρίδης), Παπαδόπουλος, Σταυρόπουλος, Μανιάς, Ελσνερ (58’ Αγγελούδης)

Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Πίντο, Χωριανόπολος, Ποντάν, Άλβες(85’ Γκάσιτς), Φαρία, Λεοζίνιο, Γκαρσία, Μανούσος(88’ Γάλας), Καζάκης(78’ Σιλιγαρδάκης)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα